Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μαζί στις εξέδρες….

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Θα αρχίσω τη σημερινή στήλη από κάτι που ο αθλητικός και πολιτικός ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Θα αρχίσω τη σημερινή στήλη από κάτι που ο αθλητικός και πολιτικός Τύπος της χώρας αποκρύπτει. Λοιπόν για μια ακόμη φορά ο αγώνας Πανιώνιου – ΠΑΟΚ διεξήχθη με οπαδούς και των δυο ομάδων στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης. Περίπου 600 φίλοι του «δικεφάλου» βρέθηκαν στο γήπεδο, ενίσχυσαν την ομάδα τους και στο τέλος αποχώρησαν (όπως και ήρθαν….) χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό όμως καμία εφημερίδα δε το ανέδειξε. Κανένα κανάλι δεν το προέβαλε ως την απάντηση στα καφριλίκια και τη βία.

*** Παλαιότερα με τους οπαδούς του Ηρακλή είχαμε την ίδια καλή σχέση. Φιλοξενία στη Νέα Σμύρνη, μπύρες και κουβέντα στο κλαμπ. Τώρα αυτό συμβαίνει και με τους φίλους του ΠΑΟΚ. Έρχονται βλέπουν την ομάδα τους και φεύγουν σαν άνθρωποι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Πανιώνιους που πάνε στη Τούμπα. Ετσι πρέπει να γίνεται με όλες τις ομάδες. Γιατί χωρίς οπαδούς στην εξέδρα δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Αν επικρατήσει η λογική ότι το ποδόσφαιρο είναι… τηλεοπτικό προϊόν τότε πολύ σύντομα το αγαπημένο μας άθλημα θα χαθεί. Μπράβο στους Πανιώνιους (και ιδιαίτερα στους «Πάνθηρες») για την άψογη φιλοξενία, μπράβο και στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που σεβάστηκαν τη φιλοξενία μας.

***Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα έσπασε τη γκίνια και επέστρεψε στις νίκες. Δεν σας κρύβω ότι φοβόμουν πολύ το ματς. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα ομάδα, αλλά έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να πάρουν οπουδήποτε τη νίκη. Φοβόμουν επίσης γιατί οι… κεραίες μου είχαν πιάσει κάτι μουρμούρες για τον προπονητή μετά την ήττα από τη Λάρισα. Κάτι γραφόμενα σε «περίεργα» σάιτ που καθόλου δεν μου άρεσαν γιατί δυστυχώς οι Πανιώνιοι (είμαστε) είναι επιρρεπείς στη γκρίνια και κυρίως στην… προπονητοφαγία. Το ματς λοιπόν ήταν πολύ δύσκολο και για λόγω προγράμματος. Μια «γκέλα» θα μας έφερνε με τη πλάτη στο τοίχο. Ακολουθούν Ατρόμητος εκτός, ΠΑΟ εντός και καταλαβαίνετε….

*** Ευτυχώς οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Καρίμ επιτέλους βρήκε δίχτυα και πήραμε πανάξια τη νίκη που μας διατήρησε ψηλά στη βαθμολογία. Με την άνεση της νίκης και της πολύ καλής εμφάνισης θέλω να γράψω δυο λόγια για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής ανέλαβε την ομάδα μετά την αποχώρηση Ουζουνίδη και έχει την πολύ δύσκολη αποστολή να πορεύεται στο πρωτάθλημα με μια ομάδα που δεν σχεδίασε, που δεν έκανε τη προετοιμασία και που φυσικά δεν έκανε τις μεταγραφές. Ο Μιλόγεβιτς φτιάχνει την ομάδα, όπως αυτός θέλει, στα επίσημα ματς. Χωρίς πίστωση χρόνου, χωρίς δικαίωμα στο λάθος. Με αυτά τα δεδομένα για μένα η πορεία του Πανιωνίου μέχρι σήμερα είναι εξαιρετική.

*** Ο Μιλόγεβιτς με προσεκτικές κινήσεις «κτίζει» το αγωνιστικό προφίλ που θέλει και πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια γιατί το όφελος θα είναι διπλό. Αφενός η ομάδα θα βελτιωθεί, αφετέρου θα «κερδίσουμε» έναν προπονητή που μπορεί να μείνει χρόνια στο σύλλογο. Δυο λόγια και για τους παίκτες. Έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Πανιώνιος, η «κυανέρυθρη» ιωνική ασπίδα είναι πάνω από πρόσωπα. Ισχύει στο ακέραιο. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι είναι τιμή τους που αγωνίζονται στον ιστορικότερο σύλλογο του Ελληνισμού. Γιατί ο Πανιώνιος δεν είναι άλλη μια ομάδα, ένας σύλλογος όπως οι άλλοι της χώρας. Ο Πανιώνιος είναι η ζωντανή ιστορία (μαζί με τον Απόλλωνα…) του Μικρασιατικού αθλητισμού, του Ελληνισμού της Ιωνίας. Των Ελλήνων που όταν στην ηπειρωτική Ελλάδα έπαιζαν με τις καβαλίνες των αλόγων, στη Σμύρνη διοργάνωναν αγώνες που όμοιοι τους είναι μόνο οι… ολυμπιακοί αγώνες.

***Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι οι παίκτες να τιμούν τη φανέλα. Να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να είναι εντάξει με τον σύλλογο. Ότι θέλουν να το κάνουν μπροστά, στο φως της ημέρας. Και ο Πανιώνιος δεν πρόκειται να αδικήσει κανέναν. Όμως όποιος φερθεί «πούστικα» θα έχει το ποδοσφαιρικό μας «ανάθεμα». Και νομίζω ότι όλοι έχουν πλέον καταλάβει ότι όποιος φεύγει «άσχημα» από τη Νέα Σμύρνη δεν βρίσκει… απάνεμο λιμάνι!

*** Πριν αλλάξω θεματολογία δυο λόγια για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Τον θεωρώ καλό προπονητή, αλλά ειλικρινά πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα δημόσιες σχέσεις στο ποδόσφαιρο. Ποιος ο λόγος να πει πικρά λόγια για τον Πανιώνιο; Για να γίνει αρεστός σε ποιους; Εκανε μια λανθασμένη επιλογή το καλοκαίρι, δεν του βγήκε και όπως φαίνεται δεν έβγαλε τα σωστά συμπεράσματα. Κρίμα!

*** Νικήσαμε στο μπάσκετ. Στο Ηράκλειο λεει. Και που το περίεργο; Ελάτε τώρα τα έχουμε πει. Δεν μας χωρά η Α2. Και φαίνεται ότι προπονητής και παίκτες το πιστεύουν το ίδιο και θέλουν να τελειώνει όσο πιο σύντομα γίνεται την υπόθεση άνοδος. Εμπρός Ιστορικέ και πάλι στην Α1!

**** Συγκλονιστική η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ιστορικού, ηττήθηκε στην παράταση (77-75) εκτός έδρας από την πιο έμπειρη ομάδα του Άρη. Δεν πειράζει τα κορίτσια μας δείχνουν ότι είναι ανταγωνιστικά σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.

***Πέντε στα πέντε για τα κορίτσια μας στο βόλει, το αήττητο σερί συνεχίστηκε και στην Ηλιούπολη οπου η ομάδα της Καλαρά πέρασε άνετα και ωραία με 3-0 σετ. Αντίθετα τα αγόρια μας παρά την καλή εμφάνιση ηττήθηκαν με 3-2 στο ται μπρεικ, εκτός έδρας από της ομάδα Ροδίων Αθληση στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2.. Ηττα και για την ομάδα πόλο από τον ΠΑΟ. Όλα τα τμήματα χρειάζονται την στήριξη μας και στις νίκες και στις ήττες. Γιατί Πανιώνιος είμαστε…

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια