Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ : Στατιστικά & συμπτώσεις

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης * Το απόγευμα της Κυριακής (17.15), ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες όσο και αμφ...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

* Το απόγευμα της Κυριακής (17.15), ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες όσο και αμφίρροπες αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής της Superleague 2016/2017.

Να σημειωθεί πως ο Ιστορικός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ημέρα Κυριακή στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 7 Σάββατα μεταξύ της 3ης & 9ης αγωνιστικής!

Είναι χαρακτηριστικό πως επί ημερών Superleague (Ιούλιος 2006 κι έπειτα), κάτι αντίστοιχο δεν έχει επαναληφθεί, δηλαδή να παίξει για πρώτη φορά την πρώτη ημερολογιακά ημέρα της εβδομάδας μετά την αλλαγή της θερινής ώρας σε χειμερινή!


Ωστόσο, κάτι παρόμοιο είχε παρατηρηθεί στο ξεκίνημα της σεζόν 2012/2013 όπου οι κυανέρυθροι είχαν αγωνιστεί μόλις μία φορά ανήμερα Κυριακής στις 8 πρώτες αγωνιστικές στα πλαίσια του πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου, όταν στις 7/10/2012 είχαν φύγει με το τρίποντο από τους ''Ζωσιμάδες'' των Ιωαννίνων επικρατώντας με 1-2 επί του τοπικού ΠΑΣ. 

Η αν μη τι άλλο ασυνήθιστη συγκυρία που επαναλαμβάνεται για τους Νεοσμυρνιώτες σχετίζεται με το γεγονός ότι όπως και για την 9η αγωνιστική της Superleague 2012/2013, έτσι και φέτος, θα υποδεχθούν τον δικέφαλο του βορρά στην πρώτη Κυριακάτικη εντός έδρας αναμέτρηση της σεζόν που συμπτωματικά σε αμφότερες τις περιπτώσεις, διεξάγεται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, στο πρώτο χρονικά ματς του Ιστορικού μετά την αλλαγή από θερινή σε χειμερινή ζώνη ώρας!

* Οι κυανέρυθροι ψάχνουν την επιστροφή στα γκολ & κατ' επέκταση στις νίκες μετά τις 1/10/2016 όταν και είχαν πετύχει σπουδαίο ''διπλό'' (1-2) στο Καυτανζόγλειο επί της έτερης ομάδας της Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, στα 4 άσφαιρα ματς που ακολούθησαν, γνώρισαν 2 ήττες με το ίδιο σκορ (2-0) από Ολυμπιακό εντός έδρας & Λάρισα εκτός, ενώ έμειναν σε 2 λευκές ισοπαλίες, αφενός στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφετέρου στη Νέα Σμύρνη με τον Λεβαδειακό για την πρεμιέρα των υποχρεώσεων τους στο θεσμό του κυπέλλου. 

* Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών που έχει μπει υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Ίβιτς. Είναι χαρακτηριστικό πως με τον Σέρβο τεχνικό στην άκρη του πάγκου του, έχει γνωρίσει μόλις 2 ήττες στους 19 επίσημους αγώνες για τις εγχώριες διοργανώσεις, με απολογισμό 11 νίκες & 6 ισοπαλίες στα υπόλοιπα ματς! 

Αμφότερες οι ήττες έχουν λάβει χώρα στην πρωτεύουσα, αφενός στη Νέα Σμύρνη με 3-1 στις 3/4/2016 που ήταν τόσο η πρώτη χρονικά όσο και η ήττα με το πιο ευρύ σκορ, αφετέρου στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' με 2-1 στις 23/10/2016, με το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση να σημειώνεται στον επιπρόσθετο χρόνο των καθυστερήσεων! 

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, η κυριαρχία του Πανιωνίου είναι συντριπτική με 26 νίκες έναντι 13 των ''ασπρόμαυρων του βορρά'' ενώ 23 αναμετρήσεις δεν ανέδειξαν νικητή. Ο ΠΑΟΚ καταγράφει μέσο όρο συγκομιδής 1.00 βαθμό ανά αγώνα στην κυανέρυθρη έδρα! 


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ακόμα και επαρχιακές ομάδες έστω και σε μικρότερο δείγμα αγώνων (πχ η Ξάνθη) έχουν αποδειχθεί αναμφισβήτητα πιο δυσκολοκατάβλητοι αντίπαλοι για τον Ιστορικό στη πλατεία έχοντας ως απολογισμό αρκετά ανώτερες τιμές μέσων όρων συγκριτικά με το δικέφαλο του βορρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια