Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μπάρλος: «Έχω δυνατό δέσιμο με τον Πανιώνιο»

Καλεσμένος στην εκπομπή “ON AIRball” της ΕΡΤ open στους 106,7 ήταν ο Νίκος Μπάρλος. Ο έμπειρος φόργουορντ του Πανιωνίου μίλησε για τις...


Καλεσμένος στην εκπομπή “ON AIRball” της ΕΡΤ open στους 106,7 ήταν ο Νίκος Μπάρλος. Ο έμπειρος φόργουορντ του Πανιωνίου μίλησε για τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχει με τον Ιστορικό, τους λόγους που άφησε την Basket League αλλά και για το νέο κεφάλαιο της ζωής του, το οποίο είναι εκτός… παρκέ.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος φόργουορντ:

Για τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο και γιατί αποφάσισε να αφήσει την Basket League: “Θα ήθελα να είναι από φέτος ο Πανιώνιος στην Α1 γιατί ανήκει στην υψηλότερη κατηγορία. Ειδικά τώρα που είναι υγιής. Είχα μία χρονιά καλή στο Λαύριο και μπορώ να πω ότι βοήθησα και βοηθήθηκα αρκετά. Έχω πολλούς φίλους. Ήθελα να μείνω και δεν το κρύβω, όμως έτσι είναι η ζωή. Με τον Πανιώνιο έχω δυνατό δέσιμο και είναι γνωστό. Είχα προσπαθήσει να πάω και όταν έγινε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, όμως η ομάδα έπεσε. Είναι ένα δέσιμο που έχω με τον Πανιώνιο και παρότι ήταν δύσκολη η απόφαση να κατέβω στην Α2 ήθελα να γίνω κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται για να φτάσουμε το Πανιώνιο που ανήκει. Επεδίωκα να είμαι μέρος του παζλ”.

Για την εξωγηπεδική του δραστηριότητα και το personal trainer studio που έχει δημιουργήσει: “Ο αθλητής έχει ημερομηνία λήξης και θα πρέπει να δημιουργήσει κάτι παράλληλα με το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και με απασχολεί πως θα μείνω στον χώρο και μετά το τέλος της καριέρας μου, όμως ήθελα να δημιουργήσω και κάτι διαφορετικό. Τον τελευταίο καιρό έχω φτιάξει ένα personal trainer studio με πιλάτες, γιόγκα και εναλλακτική γυμναστική που ενδείκνυται ακόμα και για επαγγελματίες παίκτες. Είναι απαιτητικό γιατί πρέπει να είσαι πάνω από κάθε άνθρωπο και να τον οδηγείς σωστά προς τους στόχους που έχει. Όσο απαιτητικός είμαι από τον εαυτό μου στο μπάσκετ και όση έμφαση δίνω στην λεπτομέρεια μέσα στην προπόνηση, το ίδιο έχω περάσει και σε αυτόν τον χώρο. Είναι κάτι που μου αρέσει γιατί είναι οι κόποι μίας ζωής και θέλω να πάει καλά. Όλα περνάνε από το χέρι μου”.

Για το “αιώνιο” ντέρμπι, το οποίο έχει ζήσει και ως παίκτης του Ολυμπιακού: “Το να ζήσεις τέτοια παιχνίδια είναι κάτι που σου στιγματίζει την καριέρα. Είναι από τις στιγμές που δεν ξεχνάς ποτέ. Αναφορικά με το παιχνίδι που έγινε χθες, νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Ακόμα είναι αρχή του πρωταθλήματος και νομίζω οι 25 πόντοι διαφοράς είναι εξαιρετικά μεγάλοι. Δεν θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο. Τα ντέρμπι στο τέλος κρίνουν το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει έμφαση στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε μετά το παιχνίδι στην Μαδρίτη κι αυτό σίγουρα θα χαροποίησε τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Πιστεύω ότι και φέτος θα δούμε ωραίες μονομαχίες μεταξύ των δύο ομάδων και μακάρι να τις ευχαριστηθούμε μέσα σε αθλητικά πλαίσια”.

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague: “Οι ομάδες πρέπει να αγωνίζονται και στα τοπικά πρωταθλήματα γιατί αυτοί δίνουν αίγλη. Αν πάρεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και τους βάλεις μόνο στην Ευρώπη τότε και για εμάς τους ίδιους που βλέπουμε δεν θα είναι ότι το καλύτερο. Αν θέλουμε να βλέπουμε ένα καλό πρωτάθλημα θα πρέπει αν παίζουν οι μεγάλοι και να κάνουν ήττες από τους υπόλοιπους γιατί μόνο έτσι ανεβαίνει το ενδιαφέρον και γίνεται αμφίρροπο”.

Για την αλλαγή στα φάουλ που πλέον τα αντιαθλητικά σφυρίζονται πιο εύκολα: “Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διαφορετικό και οι προπονητές που θέλουν να πιάσουν την κορυφή στηρίζονται στην άμυνα. Ένας παίκτης όταν έχει μάθει ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί γρήγορα γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα μυαλού και ενστίκτου. Οι κανόνες θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι και να μην στηρίζεται πολύ το παιχνίδι πάνω στην εκτίμηση και μόνο του διαιτητή. Προσωπικά θα προτιμούσα να έδιναν το πρώτο βήμα όπως γίνεται και στην Αμερική ή να δούμε να γίνονται δωδεκάλεπτα αντί για δεκάλεπτα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια