Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ασκήσεις για να διώξουμε την... κοιλιά!

Όχι ο τίτλος δεν έχει να κάνει με κάποια δίαιτα, αλλά με την αγωνιστική μας κατάσταση. Άλλη μία ήττα προστέθηκε στο ενεργητικό του Παν...

Όχι ο τίτλος δεν έχει να κάνει με κάποια δίαιτα, αλλά με την αγωνιστική μας κατάσταση.

Άλλη μία ήττα προστέθηκε στο ενεργητικό του Πανιωνίου στη Λάρισα. Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απλά μια κακή εμφάνιση. Είναι όμως πολλοί παράγοντες που έχουν καθιερωθεί τελευταία στην ομάδα, που φέρνουν σύννεφα ανησυχίας στο κυανέρυθρο στρατόπεδο:

1. Νοοτροπία:διαφαίνεται ότι πλανάται στον αέρα μία άρρωστη νοοτροπία. Εντάξει, κάναμε κάποια καλά παιχνίδια στην αρχή, ειδικά με ομάδες που δεν είχαν ακόμη φορμαριστεί μιας και ήταν η αρχή του πρωταθλήματος, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πλέον, ομάδες δυναμικότητας όπως η Βέροια, η Λάρισα, κλπ αντιμετωπίζουν τον Πανιώνιο με πάθος και προσοχή, παίζοντας κυρίως αντεπιθέσεις και κοιτώντας να αξιοποιήσουν τα στημμένα τους. Η ομάδα μας από την άλλη διακρίνεται από μια έλλειψη αποφασιστικότητας και πάθους για τη νίκη, μια υπεροψία και φλυαρία, με αποτέλεσμα να βάζει το βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων, λες και η νίκη θα έρθει από μόνη της, επειδή έχουμε ποιοτικούς παίκτες...

2. Αποτελεσματικότητα: ο Πανιώνιος, που αρχικά σύμφωνα με τις μονάδες που διαθέτει ήταν πολύ δυνατός στην επίθεση, έχει να σκοράρει εδώ και 4 αγώνες (3 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο). Σίγουρα όπως αναφέρθηκε κάποιες ομάδες παίζουν πιο αμυντικά απέναντί μας, ειδικά εάν πετύχουν πρώτες το γκολ, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, γιατί οι φάσεις γίνονται, αλλά το γκολ δεν μπαίνει. Από την άλλη, μια ακατανότητη πίεση να σκοράρουμε από την αρχή του αγώνα δημιουργεί κενά στην άμυνα και βλέπουμε τους αντιπάλους μας με λιγότερες φάσεις (τόσο η Βέροια, όσο και η Λάρισα) να σκοράρουν τουλάχιστον 2 γκολ...

3. Αμυντική αδυναμία: νομίζω το σημαντικότερο σημείο. Παρατηρούμε ότι ενώ πέρυσι η άμυνα της ομάδας ήταν ανάμεσα στις καλύτερες, εφέτος έχει δεχτεί από 2 γκολ σε 3 αγώνες (τις ισάριθμες ήττες μας δηλαδή). Η προσοχή στην άμυνα που είναι το βασικό σημείο για το επιτυχημένο αποτέλεσμα (ολόκληρο Euro πήρε η εθνική μας παίζοντας άμυνα) έχει χαθεί και σε αυτό πρέπει να εστιάσει ο προπονητής. Στο ελληνικό (και όχι μόνο) πρωτάθλημα είναι καίριο να έχεις καλή άμυνα και να κρατάς το μηδέν, γιατί κατά κανόνα θα σκοράρεις τουλάχιστον ένα γκολ σε κάποιο χρονικό σημείο. Δε γίναμε μεγάλη ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη και σκεφτείτε ότι ειδικά εάν με Βέροια και Λάρισα δεν σκοράραμε αλλά ταυτόχρονα δεν δεχόμασταν και γκολ, αυτή τη στιγμή θα φιγουράραμε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντ’ αυτού είμαστε στην 6η, με δύσκολο πρόγραμμα εμπρός.

4. Στημμένες φάσεις: σε σχέση και με το θέμα της αμυντικής λειτουργίας, η ομάδα τιμωρήθηκε για μία ακόμη φορά από τις στημμένες φάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι με τα στημμένα έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας (Βέροια – κόρνερ, Ολυμπιακός – κόρνερ, φάουλ, Λάρισα – πέναλτυ, φάουλ). Κάτι πρέπει να γίνει και εδώ, ειδικά μέσα από την προπόνηση.

5. Διαιτησία: δυστυχώς είναι κάτι που φαινομενικά δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Ξέρω ότι η διοίκηση βγάζει ανακοινώσεις.Αλλά έχω βαρεθεί οι φάσεις που αδικούμαστε (με τελευταία την αδικαιολόγητη αποβολή του Φούντα) να γίνονται κάθε εβδομάδα παραδείγματα για τα σεμινάρια διαιτησίας. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ακόμη και σε παιχνίδια που κερδίσαμε (βλ. Ηρακλής) πάλι είχαμε αδικηθεί...Πλέον, είναι θέμα προστασίας της επένδυσης της ομάδος και ίσως θα πρέπει η διοίκηση να σκεφτεί και τη νομική οδό, λόγω των διαφυγόντων κερδών.

Θέλω να πιστεύω πως απλά η ομάδα έκανε μια κοιλιά και θα την ξεπεράσει. Το συντομότερο, το καλύτερο. Ήδη στο βαθμολογικό πίνακα χάσαμε το πλεονέκτημα των πρώτων αγωνιστικών, έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (αν και έτσι που τα καταφέρνουμε, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα). Πρέπει να ανακάμψουμε εάν δε θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια, ελπίζω να ξαναδώ τη συγκροτημένη ομάδα που ξέρουμε από πέρυσι, ελπίζω να δω ξανά τη στιβαρή μας άμυνα και τέλος ελπίζω ότι δεν οφείλεται το πρόβλημα στον προπονητή ή στην λάθος συμπεριφορά και νοοτροπία ορισμένων παικτών.

Λουζιτανός

1 σχόλιο

  1. Δεν έχω τίποτα με το παιδί και μακάρι να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών. Σήμερα όμως και με αυτά που βλέπω, θεωρώ ότι ο Γιαννιωτης είναι πρόβλημα. Αν εξαιρέσεις την απόκρουση στο Ηρακλή, ότι άλλο έχει πάει μέσα έχει γράψει. Ειδικότερα τα δύο φάουλ που τρώει, ένας καλός τερματοφυλακας θα τα έβγαζε.
    Αν δεν εμπιστευόμαστε άλλον, τα Χριστούγεννα χρειαζόμαστε τέρμα αν θέλουμε να σωθεί η χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή