Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο ποδοσφαιριστής και προπονητής Μιλόγεβιτς!

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου και τα panionianea.gr σας παρουσιάζουν το ποδοσφαιρικό και προπονητικό π...

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου και τα panionianea.gr σας παρουσιάζουν το ποδοσφαιρικό και προπονητικό προφίλ του 46χρονου Σέρβου.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς γεννήθηκε στο Αραντέλοβατς της Γιουγκοσλαβίας στις 9 Μαρτίου 1970 και βρέθηκε στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα. Το 1989, υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπετσέι, πριν μετακομίσει στην Ραντνίτσκι Νόβι όπου και έμεινε τρία χρόνια.

Από το 1990 έως το 1993 έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ραντνίσκι και τράβηξε πάνω του τα βλέμματα πολλών ομάδων. Μεταξύ αυτών φυσικά και αρκετές ελληνικές, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κινείται πιο ζεστά και τελικά να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι του '93.

Στον ΠΑΣ θα πάει μαζί με τον συμπατριώτη του Ζντένκο Μουφ και θα καταφέρουν να κάνουν τρομερό δίδυμο... Ο Μιλόγεβιτς στα Γιάννινα αγωνίστηκε στην μεσαία γραμμή και έδινε «τροφή» στον συμπατριώτη του επιθετικό, κάτι που τους έκανε να αποτελούν ένα τρομερό δίδυμο! Έτσι, το καλοκαίρι του 1994 και οι δύο μαζί θα φύγουν από την Ήπειρο για να βρεθούν στη Μεσσηνία και να φορέσουν την φανέλα της Καλαμάτας.

Ο τότε πρόεδρος, Σταύρος Παπαδόπουλος, έβγαλε από το ταμείο της ομάδας ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό, ώστε να αποκτήσει τους δύο Σέρβους από τον ΠΑΣ. Με τον Μιλόγεβιτς βασικό και αναντικατάστατο, η Καλαμάτα καταφέρνει εκείνη την χρονιά να κερδίσει την άνοδο στην Α' Εθνική. Ο Σέρβος ολοκληρώσε τη χρονιά έχοντας 41 εμφανίσεις...

Η Σερβία, ο Απόλλωνας και ο ΠΑΟ

Παρά την εντυπωσιακή του χρονιά στην Καλαμάτα, η «Μαύρη Θύελλα» δεν μπόρεσε να τον κρατήσει στο δυναμικό της και έτσι το καλοκαίρι του 1995, ο Ερυθρός Αστέρας θα κινηθεί για την απόκτησή του και θα τον κάνει δικό του. Στην ομάδα λοιπόν όπου μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ με την πρώτη, είχε την ευκαιρία ο Μιλόγεβιτς να δείξει την αξία του...

Εκεί, θα έχει μια ακόμα καλή χρονιά, αλλά δεν θα καταφέρει να μείνει δεύτερη σεζόν. Έτσι βρέθηκε στον Απόλλωνα Αθηνών, με τον οποίο αγωνίστηκε 29 φορές και πέτυχε 3 γκολ, πριν έρθει η μετακίνηση του στον ΠΑΟ! Στους «πράσινους» θα βρεθεί λοιπόν το 1997 και θα γίνει ο πρώτος ξένος στόπερ στην ιστορία του συλλόγου.

Στους «πράσινους» θα μείνει για τρία χρόνια και θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συμπλήρωσε 61 συμμετοχές και σκόραρε 5 φορές, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο με την ομάδα από το 1997 έως το 2000. Με την είσοδο της νέας χιλιετίας, ο Ηρακλής θα τον αποκτήσει και εκεί θα κάνει ίσως τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του χρονιές...

Στα τρία χρόνια που έμεινε στην ομάδα αγωνιζόταν βασικός φτάνοντας έτσι τις 69 συμμετοχές και τα 3 γκολ, βοηθώντας τα μέγιστα τον Ηρακλή να βγει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2001-2002.

Το τέλος του ποδοσφαιριστή και η προπονητική αρχή...

Σε ηλικία 33 χρονών πλέον, θα αφήσει τον Ηρακλή με τον οποίο τελικά δεν έπαιξε στο ΟΥΕΦΑ, για τον Ακράτητο. Εκεί "έκατσε" για μία σεζόν και μετά το τέλος της χρονιάς "κρέμασε τα παπούτσια του"

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν τέτοια που δεν άντεξε πολύ μακριά του. Μετά τα απαραίτητα μαθήματα προπονητικής, το 2008 θα επιστρέψει στον Ηρακλή για να αναλάβει ένα νέο πόστο. Αυτό ήταν του προπονητή των ακαδημιών.

Μετά την ομάδα της Θεσσαλονίκης σειρά στην νέα καριέρα του είχε ο Ερυθρός Αστέρας. Στην ομάδα που γνώρισε το ποδόσφαιρο, θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας Νέων ώστε να μεταφέρει τα μυστικά του ποδοσφαίρου στα νέα παιδιά.

Μετά τις ακαδημίες...

Το 2011 αποφασίζει να αφήσει το πόστο του στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα και να αναλάβει για πρώτη φορά πρώτη ομάδα.. Έτσι, υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την Γιαβόρ Ιβάνιτσα που αγωνιζόταν στην πρώτη Εθνική της Σερβίας.

Ένα χρόνο μετά αποχώρησε με νέο προορισμό την Τσουκαρίρτσκι, με την οποία τα πήγε εξαιρετικά, καθώς την πρώτη χρονιά που ολοκληρώθηκε κατάφερε να την φτάσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και να την οδηγήσει στα προκριματικά του Europa League.

Την επόμενη σεζόν τα πήγε ακόμη καλύτερα, αφού η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας και έτσι βρέθηκε ξανά στα προκριματικά του Europa League.

Μάλιστα, ο Μιλόγεβιτς οδήγησε την Τσουκαρίρτσκι στον πρώτο τίτλο της ιστορία της, αφού κατάφερε να κατακτήσει τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ομόνοια και... Πανιώνιος

Μετά από περίπου 3,5 χρόνια απόλυτης επιτυχίας στην ομάδα, αποχώρησε με επόμενο προορισμό την Κυπριακή Ομόνοια.

Με τον σύλλογο της Κύπρου είχε μία εξαιρετική σεζόν, καθώς οδήγησε τους "πράσινους" στον τελικό του Κυπέλλου, εξασφαλίζοντας και την έξοδο στο Europa League.

Στο τέλος της περασμένης σεζόν αποφάσισε να αποχωρήσει από τους Κύπριους, αφού θέλησε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Τελικά, αυτή η πρόκληση ακούει στο όνομα του Πανιωνίου, όπου τόσο ο ίδιος όσο και άπαντες στη Νέα Σμύρνη ευελπιστούν πως η συνεργασία τους θα στεφθεί από επιτυχία και ο Ιστορικός θα πραγματοποιήσει μία ακόμη πολύ καλή χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια