Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος : Στατιστικά & συμπτώσεις

Το βράδυ της Δευτέρας (19.30), ΠΑΣ Γιάννινα & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία της 27ης αγω...


Το βράδυ της Δευτέρας (19.30), ΠΑΣ Γιάννινα & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Superleague 2015/2016. Οι 2 αντίπαλοι θα ψάξουν το τρίποντο στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής από βαθμολογικής άποψης δεδομένου πως οι γηπεδούχοι επιθυμούν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τις θέσεις της πρώτης πεντάδας ενώ οι φιλοξενούμενοι να ''κλειδώσουν'' και μαθηματικά την παρουσία τους σε αυτή!

Ο ''Άγιαξ της Ηπείρου'' θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στο σερί των θετικών αποτελεσμάτων που τρέχει μετά τις 14/2/2016 όταν και γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα (0-3) από τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε, απέσπασε τη λευκή ισοπαλία στη Τρίπολη & πέτυχε 3 νίκες στα ισάριθμα ματς που ακολούθησαν σε Κομοτηνή (2-4), Μυτιλήνη (0-2) & εναντίον του Παναιτωλικού (2-0) στους ''Ζωσιμάδες''.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που οι Ηπειρώτες φτάσουν στη νίκη έναντι των Νεοσμυρνιωτών, θα έχουν πανηγυρίσει 4 συνεχόμενα τρίποντα για πρώτη φορά στην ιστορία τους επί ημερών της νεοσύστατης Superleague (Ιούλιος 2006 κι έπειτα). Μέχρι στιγμής παρουσιάζουν σχετική ισορροπία μεταξύ των εντός & εκτός έδρας υποχρεώσεων τους με βαθμολογική κατανομή 18-14 υπέρ του εντός έδρας στο σύνολο των 32 κερδισμένων βαθμών. Αναμφίβολα πρόκειται για αρκετά ''μοιρασμένους'' αριθμούς ειδικά για μια παραδοσιακή ομάδα ''έδρας'', κάτι που δεν ισχύει τη φετινή περίοδο.

Από την πλευρά τους, οι κυανέρυθροι παραμένουν η μοναδική αήττητη ελληνική ομάδα ως φιλοξενούμενη εντός του 2016! Αν μη τι άλλο επιθυμούν να δώσουν συνέχεια σ' αυτό το εξαιρετικό σερί που τρέχουν και να αποσπάσουν ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από τη Νέα Σμύρνη προκειμένου να φτάσουν πολύ κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της παρουσίας στη πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του για 3ο συνεχόμενο ματς & 8ο κατά τη διάρκεια του δευτέρου γύρου, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες του να φύγει αλώβητος από τα Ιωάννινα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι διαθέτει την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 22 γκολ παθητικό σε 26 αγώνες, δηλαδή μικρότερο μέσο όρο του 1.00 γκολ παθητικό ανά αγώνα, κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά στην ιστορία των κυανέρυθρων με συμπληρωμένο τουλάχιστον το 80% του πρωταθλήματος επί ημερών Superleague (Ιούλιος 2006 κι έπειτα).

Η πιο πρόσφατη σεζόν που είχαν σημειωθεί αντίστοιχες αμυντικές επιδόσεις με τόσο αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία για τον Ιστορικό ήταν το 2002/2003, όταν και υπό τις οδηγίες του Σλοβάκου Γιόζεφ Μπουμπένκο, τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή 53 βαθμών εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων την έξοδο στο τότε κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ παράλληλα διέθετε την 2η καλύτερη άμυνα εκείνου του πρωταθλήματος με μόλις 25 γκολ παθητικό σε σύνολο 30 παιχνιδιών!

Ένα άκρως ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που παρατηρείται στις πιο πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ των 2 αντιπάλων σχετίζεται με το ισόπαλο αποτέλεσμα που κυριολεκτικά ''λάμπει'' δια της απουσίας του στις 7 τελευταίες χρονικά αναμετρήσεις ανεξαρτήτου έδρας, με 5 κυανέρυθρες & 2 κυανόλευκες νίκες. Οι 2 πιο πρόσφατοι αγώνες όπου δεν προέκυψε νικητής έλαβαν χώρα εντός της αγωνιστικής περιόδου 2011/2012, όπου σημειώθηκαν 2 λευκές ισοπαλίες σε Ιωάννινα & Νέα Σμύρνη αντίστοιχα.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στους ''Ζωσιμάδες'', υπερτερεί με βραχεία κεφαλή ο ΠΑΣ Γιάννινα με 7 νίκες έναντι 5 του Πανιωνίου ενώ 9 ματς ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ''παγουράδες'' αγνοούν την εντός έδρας νίκη εναντίον των Νοεσμυρνιωτών μετά τις 22/5/1983 (1-0). Έκτοτε, οι κυανέρυθροι έχουν χτίσει τη δική τους εξαιρετική παράδοση στους ''Ζωσιμάδες'' μετρώντας μόνο θετικά αποτελέσματα με το αποκορύφωμα να εστιάζεται στις 6 τελευταίες χρονικά επισκέψεις τους που έχουν πετύχει 5 ''διπλά'' & 1 ισοπαλία, την καλύτερη επίδοση (συγκομιδή 16 βαθμών) φιλοξενούμενου στην αντίστοιχη εξάδα αγώνων στην συγκεκριμένη έδρα!

Επιμέλεια : Νίκος Τσιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια