Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το ανυπότακτο γαλατικό χωριό…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια, καλή εβδομάδα. Απορούν πολλοί για το πώς ο Πανιώνιος μπορεί, παρά τ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια, καλή εβδομάδα. Απορούν πολλοί για το πώς ο Πανιώνιος μπορεί, παρά τις «απώλειες» κατά την μεταγραφική περίοδο να συνεχίζει την εξαιρετική πορεία και να νικά στη Κομοτηνή. Λογική η απορία. Που να ξέρουν ότι στη Νέα Σμύρνη, στον τόπο που βρήκε καταφύγιο ο αρχαιότερος σύλλογος του Ελληνισμού υπάρχει μια πηγή με… μαγικό νερό. Από αυτό το νερό κατά καιρούς γεμίζει το παγούρι με το «κυανέρυθρο» μαγικό φίλτρο. Αυτό το φίλτρο μετατρέπει παίκτες που δεν σου γεμίζουν το μάτι σε παικταράδες. Όπως τα πολύ παλιά χρόνια ένα γαλατικό χωριό αντιστεκόταν στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με μυστικό όπλο το μαγικό φίλτρο του Δρυίδη, έτσι και ο Ιστορικός κατά καιρούς πηγαίνει στη μυστική πηγή της Νέας Σμύρνης (που οι πρόσφυγες έχουν καλά φυλαγμένη…), γεμίσει το παγούρι και η ομάδα παίρνει δύναμη.

*** Εφυγε ο Μπουμάλ, έφυγε ο Χατζηϊσαιας. Μπορεί αύριο να φύγει και ο Μπακασέτας και ο Σιώπης και ο Οικονόμου. Και; Με όλο το σεβασμό στα παιδιά αυτά, που ξέρουν πόσο εκτιμώ τη προσπάθεια τους, κάτω από αντίξοοες συνθήκες, με τη «κυανέρυθρη» φανέλα, αλλά πριν από δυο χρόνια ήξερες κανένας τον Μπουμάλ ή τον Σιώπη; Και όμως αγωνιζόντουσαν σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Γιατί καμία «μεγάλη» ομάδα δεν ενδιαφέρθηκε να τους αποκτήσει; Γιατί πχ η ΑΕΚ δεν πήρε πριν από πέντε χρόνια τον Αραβίδη; Γιατί το τμήμα σκάουτινγκ της ίδιας ομάδας δεν είχε «ανακαλύψει» τον Λαμπρόπουλο στον Εθνικό Αστέρα; Για να μην θυμίσω ότι ο Βαλεντίνος Βλάχος και ο Ταξιάρχης Φούντας έφυγαν κακήν κακώς από την ίδια ομάδα.

*** Μην απορείτε λοιπόν «φίλοι» και εχθροί. Αυτός είναι ο Πανιώνιος, αυτό θα είναι για πάντα. Ένα ανυπότακτο γαλατικό χωριό. Κακό σπυρί στα οπίσθια (που λένε και οι «Πάνθηρες»…). Ένα φεύγει (ή δυο ή και τρεις…) πέντε βγαίνουν. Και θα συνεχιστεί η πορεία του Ιστορικού στους αιώνες. Οσο η μυστική πηγή θα βγάζει νεράκι από τη γη της Μικράς Ασίας, τόσο ο Ιστορικός θα αντιστέκεται…

***Δυο λόγια για το ματς της Κομοτηνής. Αντρίκια, επαγγελματική νίκη. Με πολλες αλλαγές η ενδεκάδα. Σωστή επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη καθώς έχουμε μπροστά καθοριστικά ματς για πρωτάθλημα και κύπελλα. Χρειάζεται όλοι οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι. Το ευχάριστο είναι ότι μπαίνουν παίκτες στη βασική 11άδα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αφησα για τελευταίο τον πανηγυρισμό μετά το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Οικονόμου (άψογη εκτέλεση μπράβο Βαγγέλη…). Εβλεπα το ματς στη τηλεόραση και μόλις είδα τη μπάλα στα δίχτυα και όλους (μα όλους…) βασικούς & αναπληρωματικούς ένα κουβάρι παρά λιγο να αγκαλιάσω τη τηλεόραση (φαντάζομαι ότι ολοι οι Πανιώνιοι την ίδια κίνηση θα έκαναν…). Γιατί αυτό είναι ο Πανιώνιος. Οικογένεια…

*** Το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο «κυανέρυθρες» επιτυχίες. Το μπάσκετ κάθε αγωνιστική δείχνει ότι έχει μπει σε ροή πρωταθλητισμού. Να λέμε τα ίδια; Δεν χωράει ο Ιστορικός στη Β’ εθνική. Τα κορίτσια του μπάσκετ επικράτησαν του Έσπερο Πάτρας με 78-42, ενώ με νίκη συνέχισε και το γυναικείο βόλεϊ με 3-0 επί του Ακρίτα Καλαμάτας: 3-0.

*** Μόνο περηφάνια για την ομάδα χάντμπολ. Μετά την νίκη εκτός έδρας στον Βόλο 26 - 30 οι «κυανέρυθροι» νίκησαν και εντός έδρας την Πολιτεία με σκορ 37 - 20 (ημίχρονο 15-10). Σιγά σιγά η ομάδα βρίσκει "πατήματα" μέσα στο γήπεδο. Τα θετικά από αυτόν τον αγώνα είναι ότι σκόραραν 11 (απο τους 14) παίκτες γηπέδου, η ομάδα έπάιξε όλο τον αγώνα γρήγορο χάντμπολ και κατέβασε το παθητικό μας για πρώτη φορά στα 20 τέρματα. Μπράβο παιδιά….

*** Την Τετάρτη 3/2 κόβουμε τη πίτα μας και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά. Να κουβεντιάσουμε, να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και όλοι μαζί να πάρουμε δύναμη για τη συνέχεια. Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη (03/02) στις 20:00, στο μουσικό μεζεδοπωλείο "Τα καλά παιδιά", Αγ. Φωτεινης 19, (που αλλού;) στη Νέα Σμύρνη. Σας περιμένουμε όλους σε μία άκρως Πανιώνια βραδιά!

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια