Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Στατιστικά & συμπτώσεις

Το μεσημέρι της Κυριακής (15.00), ΠΑΟΚ & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, σε ματς που θα...

Το μεσημέρι της Κυριακής (15.00), ΠΑΟΚ & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, σε ματς που θα διεξαχθεί στη Τούμπα. Ο δικέφαλος του βορρά θα ψάξει την επιστροφή στις εντός έδρας νίκες μετά τις 25/10/2005 όταν και έφτασε στο 3-1 επί του Παναθηναϊκού. Στόχος του αναμφίβολα είναι η περαιτέρω αναρρίχηση του στο βαθμολογικό πίνακα μετά το ''διπλό'' που πέτυχε στη Μυτιλήνη επί της Καλλονής με 1-3 στις 30/11/2015.

Οι Νεοσμυρνιώτες θα επισκεφθούν για 2η φορά τη Θεσσαλονίκη τη φετινή σεζόν και θα προσπαθήσουν να φύγουν ξανά με θετικό αποτέλεσμα, όπως έκαναν άλλωστε και στις 30/8/2015 επικρατώντας με 0-1 επί του Ηρακλή στο Καυτανζόλγειο Στάδιο, σε μία έδρα που παρεπιπτόντως δεν κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο, τόσο 3 ομάδες που αγωνίστηκαν στα περσινά play off (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος & ΠΑΟΚ) όσο και η περσινή φιναλίστ του κυπέλλου (Skoda Ξάνθη).

O ΠΑΟΚ με μόλις 9 βαθμούς συγκομιδή στην πρώτη εξάδα εντός έδρας αγώνων του, καταγράφει αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων ετών. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 3 πιο πρόσφατες αγωνιστικές περιόδους είχε συγκεντρώσει 16 βαθμούς σε 2 περιπτώσεις & το απόλυτο (18 δηλαδή) σε μία! Το απίστευτο εστιάζεται στο γεγονός ότι επικράτησε έναντι 2 ομάδων που είναι ψηλότερα από αυτόν στην κατάταξη της Superleague 2015/2016, δηλαδή εναντίον του Παναθηναϊκού με 3-1 στις 25/10/2015 & της ΑΕΚ με 2-1 στις 23/9/2015 ενώ έχει υποπέσει σε βαθμολογικά στραβοπατήματα με ομάδες που βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα του στη βαθμολογία.

Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος επιθυμεί να πετύχει την 2η συνεχόμενη νίκη του για 4η φορά στο φετινό πρωτάθλημα και μ' αυτό τον τρόπο να φτάσει τους 25 βαθμούς που ενδεχομένως τον ανεβάσουν ακόμα και στη 2η θέση του πίνακα μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής. Να σημειωθεί ότι μακριά από τη Νέα Σμύρνη τη φετινή σεζόν, έχει πετύχει 3 νίκες & έχει γνωρίσει 3 ήττες στα πλαίσια της Superleague 2015/2016 ενώ αγνοεί την εκτός έδρας ισοπαλία από τις 18/2/2015 όταν και σε εξ' αναβολής αγώνα, είχε μείνει στο 2-2 με τον Εργοτέλη στο ''Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'' του Ηρακλείου.

Ένα αν μη τι άλλο ενδιαφέρον στατιστικό εντοπίζεται και στη ημερομηνία της αναμέτρησης. Είναι γεγονός ότι στις 6/12/2007, ο Ιστορικός πέτυχε το σπουδαίο ''διπλό'' στη Βιέννη επί της Αούστρια για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 2007/2008, ενώ 2 χρόνια αργότερα επικράτησε επί της ΑΕΚ με 3-1 στη Νέα Σμύρνη στο τότε ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Superleague 2009/2010 στις 6/12/2009! Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για 2 τεράστιες νίκες για τη σύγχρονη ιστορία των κυανερύθρων, οι οποίες αποτελούσαν σημείο αναφοράς της αντίστοιχης σεζόν κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν!

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Θεσσαλονίκη, προηγείται ο ΠΑΟΚ με 45 νίκες έναντι 4 του Πανιωνίου ενώ 10 αγώνες δεν ανέδειξαν νικητή. Γενικότερα η Τούμπα σε διαχρονικό επίπεδο αποτελεί τη πιο δυσπρόσιτη έδρα για τον Ιστορικό όταν αγωνίζεται μακριά από την πρωτεύουσα. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως τόσες πολλές ήττες (αριθμητικά & κατ' αναλογίαν) δεν έχει γνωρίσει σε καμία άλλη έδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου η ομάδα της Νέας Σμύρνης όταν απομακρύνεται από την Αττική!

Τεράστιο στατιστικό ενδιαφέρον σ' αυτό το σημείο παρουσιάζουν τα τελευταία χρονικά θετικά αποτελέσματα της αγωνιζόμενη στη Τούμπα που επιβεβαιώνουν απόλυτα το παραπάνω ειδικά σε συγκριτικό επίπεδο με άλλες έδρες της συμπρωτεύουσας και όχι μόνο.
Τελευταίο θετικό αποτέλεσμα έλαβε χώρα στις 3/12/2006 όπου απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία (1-1) η οποία έκρινε εν πολλοίς υπέρ του & εις βάρος των ασπρόμαυρων την 5η θέση της σεζόν 2006/2007! Κάτι αντίστοιχο θα προσπαθήσει να πετύχει και φέτος ο Ιστορικός, όπου να σημειωθεί επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Τούμπα κατά το μήνα Δεκέμβριο μετά από αυτή την αναμέτρηση!

Εν τέλει, μη ξεχνάμε πως τελευταία φορά που ο Πανιώνιος έφυγε με το διπλό από εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον του ΠΑΟΚ ήταν στις 7/9/1985 όταν και επικράτησε με 1-2 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στο ντεμπούτο του μακροβιότερου προπονητή στην ιστορία των κυανέρυθρων, του Βέλγου Ούρμπεν Μπραμς!

Επιμέλεια: Νίκος Τσιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια