Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Απαράδεκτη η συνολική αντιμετώπιση απέναντι στον Πανιώνιο

Γράφει ο ''il rossoblu'' Είναι το λιγότερο ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο όλο αυτό το βρώμικο παιχνίδι που ανέκαθεν ...

Γράφει ο ''il rossoblu''

Είναι το λιγότερο ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο όλο αυτό το βρώμικο παιχνίδι που ανέκαθεν παίζεται απλώς έχει ενταθεί λίγο παραπάνω το τελευταίο διάστημα εις βάρος του Πανιωνίου. Είναι ξεκάθαρο ότι ενοχλεί αρκετούς η εξαιρετική πορεία που διαγράφει η ομάδα μας τη φετινή περίοδο, μία ομάδα που έχει βάλει τα γυαλυά επανηλειμμένα την τελευταία πενταετία σε πολλούς ''ειδήμονες'', ''παντογνώστες'' και ''ξεροκέφαλους'' του αθλήματος, στα ''στοιχηματικά γατόνια της πιάτσας'' που κάθε χρόνο προέβλεπαν ότι ''νταξει μωρέ, πρώτο φαβορί για πέσιμο φέτος ο Πανιώνιος'' και πάντα ξεφτιλίζοταν οι ίδιοι που το έλεγαν.

Τους έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, πολλοί δημοσιογράφοι έχουν στείλει ''κουβά'' τους αναγνώστες τους πολλάκις σε προβλέψεις τους εις βάρος του Πανιωνίου που πέφτουν στο κενό φυσικά (τρανό παράδειγμα ο Τόλης Χριστοφοράκης στο κατά τα άλλα αξιόλογο footballbet.gr στο ξεκίνημα της περιόδου 2013/2014 με 5 στους 5 ''κουβάδες'') και ειδικά φέτος είναι λογικό να τους έχει ''κάτσει άσχημα'' η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας. Οπότε, έχουν επιστρατευθεί λυτοί και δεμένοι για να ανακοπεί όσο είναι εφικτό αυτή η πορεία. Βλέπετε η ομάδα μας παραμένει ακόμα και σήμερα (παρά τους 6 κλεμμένους βαθμούς λόγω αλλοίωσης αποτελεσμάτων) εντός της πρώτης πεντάδας που οδηγεί στα πλέϊ οφ του Μαϊου, κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση στον υπόδικο της υπόθεσης των στημένων αγώνων και πρώην διαιτητή που μας άφησε με 9 ποδοσφαιριστές τον νικηφόρο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό το 1998 σε διαιτησία 80-20 εις βάρος μας, Γιώργο Μποροβήλο, πρόεδρο της Superleague και του Αστέρα Τρίπολης. Μίας ομάδας που αν και αγωνιστικά υποβιβάστηκε το 2010/2011, πήρε τη θέση του Ηρακλή και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, μία ομάδα που έχει ''καλομάθει'' τα τελευταία χρόνια να συμμετέχει στα πλέϊ οφ και να γελοιοποιεί τη χώρα μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετέπειτα, κινδυνεύει άμεσα να μείνει εκτός πεντάδας λόγω του Ιστορικού.

Ο Πανιώνιος τυχαίνει κάκιστης διαιτητικής αντιμετώπισης στα τελευταία ματς και μέχρι σήμερα έχει γίνει κλοπή 6 βαθμών από το πίνακα του φετινού πρωταθλήματος. Η πρώτη κλοπή έγινε στα τέλη του Σεπτέμβρη όταν παίξαμε με τον Πανθρακικό στην έδρα μας όπου η φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης των αντιπάλων στο 94' δεν έπρεπε καν να είχε γίνει καθώς ο βοηθός είχε υποδείξει πάλιο άουτ υπέρ του Πανιωνίου όμως ο διαιτητής του ματς το ''πήρε πάνω του'' και έδειξε λανθασμένα Πανθρακικό. Μετά το ματς, η ΠΑΕ έβγαλε σχετική ανακοίνωση περί ''μαθητευόμενων μάγων''. Οι πρώτοι 2 βαθμοί που εκλάπησαν από την ομάδα είναι γεγονός.

Η συνέχεια στη Τούμπα όπου το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ είναι οφθαλμοφανές οφσάϊντ και φάση ''καρμπόν'' με το γκολ που ισοφάρισε στο περσινό ματς ο Οικονόμου σε 3-3 αλλά ο επόπτης αποφάσισε να ακυρώσει. Έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος και έτσι η ομάδα μας αντί για τον βαθμό της ισοπαλίας, φεύγει ηττημένη από τη Θεσσαλονίκη με πολύ κακή διαιτησία για ακόμα μία χρονιά στο συγκεκριμένο γήπεδο. Μία εβδομάδα αργότερα, ενώ προηγούμαστε με το κορυφαίο γκολ της αγωνιστικής, του Μπουμάλ, έρχεται η ισοφάριση της ΑΕΚ σε 1-1 με γκολ οφσάϊντ. Συν τις άλλοις, δεν δόθηκε ο ορισμός του πέναλτι στο 87' για την ομάδα μας και έτσι μας στερήθηκε η δυνατότητα να πάρουμε τη νίκη που δικαιούμασταν και βάσει αγωνιστικής εικόνας. Μεσοβδόμαδα, είχαμε και στο Παγκρήτιο για το ματς του κυπέλλου απαράδεκτη διαιτητική αντιμετώπιση καθώς ο Εργοτέλης ισοφάρισε προσωρινά με πέναλτι ''εφεύρεση'', με τον Τασουλή να αποχωρεί τραυματίας από τον αγώνα από αυτή τη φάση όπου ο αντίπαλος έπεσε επάνω του αλλά ο διαιτητής Νεοφυτιάδης συνδέσμου Κορινθίας ''είδε'' πέναλτι!

Το αποκορύφωμα έρχεται στο χθεσινό ματς στο Περιστέρι, όπου ο Πανιώνιος τυχαίνει της χειρότερης δυνατής αντιμετώπισης που μπορεί να τύχει ομάδα στο άθλημα αυτό! Οι επόπτες σταμάτησαν με ανύπαρκτα οφσάϊντ τουλάιχστον 2 επιθέσεις της ομάδας και στέρησαν το 0-1 σε 2 περιπτώσεις. Ο Ναπολεόνι κερδίζει ανύπαρκτο πέναλτι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, παράβαση που μόνο ο διαιτητής Κιοτζένης συνδέσμου Ξάνθης είδε. Βέβαια, ο Διούδης τους ''χαλάει'' τα σχέδια με την επέμβαση του στο ανύπαρκτο πέναλτι των γηπεδούχων. Εφόσον δεν ''έπιασε'' η τέχνη του πέναλτι, επιστρατεύτηκε αυτή του οφσάϊντ που δείχνει να είναι πιο ''αποτελεσματική'' όπως άλλωστε και στα ματς με τους 2 δικέφαλους που προηγήθηκαν. Έτσι λοιπόν, το γκολ που έκρινε το ματς λίγο πριν το τέλος του, σημειώθηκε με ξεκάθαρο οφσάϊντ (τουλάχιστον 1 μέτρο), φάση πιο ξεκάθαρη ακόμα και από το οφσάϊντ ισοφάρισης της ΑΕΚ, με τον διαιτητή και τον βοηθό να ''κλείνουν τα μάτια'', με αποτέλεσμα να υπάρχει η 4η μέχρι σήμερα αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος της ομάδας μας. Συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν κλαπεί 6 βαθμοί (υπολογίζεται η ελάχιστη δυνατή κλοπή από κάθε ματς), που θα σήμαιναν 2η θέση στη λήξη του πρώτου γύρου για τον Ιστορικό με 29 βαθμούς ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο ματς της Δευτέρας μεταξύ ΑΕΚ και Λεβαδεικού, δεδομένου πως οι κιτρινόμαυροι θα βρίσκονταν στους 26 με χαμένη την πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα μας!

Αυτό που είναι το πιο εξοργιστικό όμως είναι η γενικότερη αντιμετώπιση που έχει ο Πανιώνιος. Στο ματς του Περιστερίου, οι οπαδοί του Ατρομήτου πέταξαν ουκ ολίγες φορές καπνογόνα και βεγγαλικά εντός αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να κινδευνεύει άμεσα η σωματική ακεραιότητα τόσο του Διούδη όσο και γενικότερα των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου. Βάσει του νέου αυστηρού αθλητικού νόμου του Κοντονή, ο διαιτητής Κιοτζένης του συνδέσμου Ξάνθης ΟΦΕΙΛΕ να διακόψει τον αγώνα και να κατακυρωθεί με 0-3 υπέρ του Πανιωνίου, να μηδενιστεί ο Ατρόμητος, να αφαιρεθούν από τον Ατρόμητο 3 βαθμοί και να διεξαχθούν τα επόμενα 4 τουλάχιστον ματς κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχει άλλωστε και δεδικασμένο με την υπόθεση του ντέρμπι στη Λεωφόρο που δεν άρχισε ποτέ. Αλλά προφανώς η εφαρμογή του κανονισμού γίνεται κατά το δοκούν με ''2 μέτρα και 2 σταθμά''.

Η απαράδεκτη αντιμετώπιση απέναντι στον Πανιώνιο υπάρχει και από πλευράς πολιτείας με τον ίδιο τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, να απαγορεύει τη μετακίνηση των κυανέρυθρων σε 2 περιπτώσεις φέτος, στο Καυτανζόγλειο και στο Περιστέρι!

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε και άλλες απαράδεκτες πρόσφατες διαιτησίες εις βάρος της ομάδας εντός του 2015 όπως το γκολ της ισοφάρισης στη Ξάνθη σε 1-1 ή το ανύπαρκτο πέναλτι που είχε κερδίσει ο Εργοτέλης στο Γεντί Κουλέ στο 2-2 ή τις επιεικώς απαράδεκτες αποβολές του Τασουλή στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη ή του Αργυρόπουλου στο Καυτανζόγλειο τη 2η αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια