Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οργή και προβληματισμός

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Οργή, απογοήτευση και προβληματισμός. Αυτά είναι τα συναισθήματα με...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Οργή, απογοήτευση και προβληματισμός. Αυτά είναι τα συναισθήματα με την ολοκλήρωση του Πανιώνιου σαββατοκύριακου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Το Σάββατο στο Περιστέρι κάποιος Κιοτζένης από τη Ξάνθη με το «έτσι θέλω» συνέβαλε στην ήττα του Ιστορικού από τον Ατρόμητο. «Μαϊμού» πέναλτι σε βουτιά του Ναπολεόνι, το οποίο απέκρουσε ο Διούδης, «καραμπινάτο» οφ σάιντ ο Λε Ταλέκ στο «γκολ» του Λαζαρίδη. Και βέβαια συνεχή σφυρίγματα σε βάρος του Πανιωνίου και, κίτρινες κάρτες σε μια διαιτησία που «έδειχνε»… αποφασισμένη να φύγει ηττημένος ο Ιστορικός από το Περιστέρι.

*** Αυτό έφερε οργή σ’ όλους τους Πανιωνίους. Οργή όχι γιατί ηττηθήκαμε. Εμείς έχουμε μάθει να χάνουμε και να φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Είμαστε γαλβανισμένοι στις ήττες. Οργή γιατί χάσαμε με παρέμβαση, ωμή, του διαιτητή και των βοηθών του. Θα μου πεις «καλά πρώτη φορά είναι;». Όχι βέβαια. Τρίτη συνεχόμενη φορά μας στερούν θετικό αποτέλεσμα. Οφ σαϊντ γκολ ο τζαβέλας στη Τούμπα, οφ σαϊντ γκολ η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, οφ σαϊντ το γκολ του Ατρομήτου. Μήπως να πάρουμε απόφαση ότι θα ξεκινάμε τα ματς με 0-1; Προτιμότερο είναι σε τελική ανάλυση. Μήπως να το σκεφτούν οι διαιτητοπατέρες της ΕΠΟ; Εμείς πάντως και έτσι θα συνεχίσουμε τη πορεία μας. Όπως τόσα και τόσα χρόνια!

*** Βέβαια και σ’ αυτό το ματς εκτός από τη διαιτητική πριονοκορδέλα είχαμε και δικά μας λάθη. Για ένα ακόμη ματς βασικά στελέχη της ομάδας έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, ενώ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θεωρώ ότι θα μπορούσε να βοηθήσει νωρίτερα την ομάδα. Τόσα χρόνια στον Πανιώνιο έχω τονίσει ότι πάντα θα γραφώ και θα λεω αυτό που πιστεύω και κυρίως αυτό που βλέπω. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Οσο είναι στον Πανιώνιο, όσο φοράνε την «κυανέρυθρη» φανέλα με την ιωνική ασπίδα θα τους κρίνω αυστηρά αλλά δίκαια.

*** Θεωρώ ότι η ομάδα ακόμα και με κόντρα διαιτησία θα μπορούσε να νικήσει στο Περιστέρι. Η άμυνα λειτούργησε για μια ακόμη φορά σχεδόν άψογα. Η τετράδα και ο Διούδης, φτου να μην τους ματιάσω, ήταν σχεδόν αλάνθαστοι. Σιώπης και Μητρόπουλος έκαναν σωστά τη «βρώμικη» δουλειά. Όμως για ένα ακόμη ματς είχαμε «πρόβλημα» στα πλάγια. Ο Ολιβιέ Μπουμαλ, με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ όπου ήταν πολύ καλός, για ένα ακομη ματς δεν βοήθησε. Μάλιστα με αντίπαλο τον Ούμπιδες που μόνο μπακ δεν είναι.

*** Δεν ξέρω αν ο Μπουμαλ έχει το μυαλό στη μεταγραφή. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρέπει να τον προστατεύσει και να δώσει χρόνο σε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή. Το θέμα της μεταγραφής και της μη ανανέωσης του συμβολαίου του Καμερουνέζου είναι κάτι που δεν θέλω να σχολιάσω τη παρούσα στιγμή. Περιμένω και εγώ τις εξελίξεις. Μέτρια εμφάνιση και από τον Μασούρα από τον οποίο όλοι περιμένουμε πολύ περισσότερα. Ο Τάσος Μπακασέτας ίσως να περνά μια περίοδο κάμψης, ενώ αντίθετα ο Καριμ Ανσαριφάρντ τα είχε στο Περιστέρι όλα εκτός από τύχη. Πιστεύω ότι ο Ιρανός θα πετύχει πολλά γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου…

*** Πίκρα και απογοήτευση χθες στο μπάσκετ. Η ομάδα πήγαινε μπροστά σ’ όλο το ματς με το Ηράκλειο και ξαφνικά στα τελευταία λεπτά παθαίνει «μπλακ αουτ» και γνωρίζουμε την ήττα με 85-81. Τα λόγια του Χρήστου Χριστοδούλου: «Στο φινάλε έγινε ανατροπή με παράξενο τρόπο. Πραγματικά, θα με ενδιέφερε να διευκρινιστούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες διατελέστηκε. Σίγουρα, ωστόσο προκαλεί απορίες. Ο Ιστορικός αξίζει το σεβασμό όλων και ο μόνος τρόπος με τον οποίον προσπαθεί να τον διατηρήσει, είναι με τα όσα κάνει μέσα στο παρκέ. Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος, μας είναι άγνωστη και ακατανόητη", μου δείχνουν ότι υπήρξε και «εξωαγωνιστική», χρώματος γκρι παρέμβαση. Μένω στο αυτονόητο. Ο Ιστορικός αξίζει το σεβασμό όλων…

*** Ευτυχώς τα παιδιά του βόλεϊ, αγόρια και κορίτσια, μας γλύκαναν το Σαββατοκύριακο. Με καθαρές νίκες ολοκλήρωσαν το 2015 με εντυπωσιακό τρόπο. Δεν θα κουραστώ να το γράφω. Πρέπει με κάθε τρόπο να στηρίξουμε ΟΛΑ τα τμήματα του Ιστορικού. Εμείς είμαστε η δύναμη και το στήριγμα του Πανιωνίου. Εμείς και κανείς άλλος….

*** Με χαρά έμαθα ότι ο Χρήστος Κουτρόπουλος επέστρεψε υγιής. Στόπερ από τα πιο «σκληρά» ο αρχηγός δεν έτρωγε εύκολα ντρίμπλες…

*** Στις γιορτινές μέρες το καλύτερο δώρο σε Πανιώνιους (για να θυμηθούν) και σε μη Πανιώνιους (για να μάθουν επιτέλους…) είναι το καταπληκτικό βιβλίο του Θόδωρου Μπελίτσιου «Πανιώνιος 125 χρόνια προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό».

*** Στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες!

*** Σας χαιρετώ και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και οικογενειακή ευτυχία! Και μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!


Δεν υπάρχουν σχόλια