Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Βήμα λαού: Γι' αυτό είμαστε Πανιώνιοι

Γεννήθηκα στο Μοσχάτο και εμένα Αμφιθέα.Τους προβολείς του γηπέδου τους έβλεπα από το μπαλκόνι μου. Το 1979 ήμουν 5 ετών, όταν πήραμε ...

Γεννήθηκα στο Μοσχάτο και εμένα Αμφιθέα.Τους προβολείς του γηπέδου τους έβλεπα από το μπαλκόνι μου.

Το 1979 ήμουν 5 ετών, όταν πήραμε το Κύπελλο, λένε πως ήταν όλα φωταγωγημένα η πλατεία και τα περίχωρα γιόρταζαν. Στα δέκα μου έπαιζα μπάλα στις ακαδημίες του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ με προπονητές τους Λίμα, Δέδε, Γραβάνη, Κωσταρα, μύθους της ομάδας. Θυμάμαι τα μπαράζ, την γειτονιά μου και τα γύρω μέρη την ώρα του αγώνα νεκροταφείο και η αγωνιά σε όλους να χτυπάει κόκκινο.

Τέλος καλό όλα καλά, όμως με την βοήθεια ενός ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΥ (ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ) η ομάδα έμεινε εκεί που έπρεπε... Μιχαλης Σταματελατος, ας είναι καλά εκεί ψηλά, Ενας άνθρωπος που πραγματικά αγαπούσε την ομάδα. Τεοντορ Μπαρζωφ ένας μάγος χρυσομάλλης. Ουρμπεν Μπραμς Βέλγος προπονητής που είχε κάνει μια ομάδα όνειρο, η οποία βγήκε ΟΥΕΦΑ.

Κάθε Κυριακή γήπεδο εκεί κάτω από το τεράστιο κόκκινο μπλε πανό, να χοροπηδάμε και να αγκαλιαζόμαστε για ένα λόγο μόνο τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ.

1989 τελικός κυπέλλου ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό, 90.000 κόσμο μετά την απόφαση της Ερτ να μην το δείξει. Καταπληκτικό γκολ του ΖΑΚΚΑ για το 1-1 με Θωμά Μαύρο η ομάδα, αλλά ο κύριος Ναζιρης είχε άλλα σχέδια..Τουλάχιστον το γκολ το πανηγυρίσαμε έξαλα και μέσα σε Παναθηναϊκή εξέδρα.

Μετά ήρθε το ξεπούλημα Ερμείδη.. Πρώτος υποβιβασμός θυμάμαι έξω από την θύρα 5 νέους, γέρους, παιδιά με δάκρυα στα μάτια και ένα χαμένο βλέμμα στο πουθενά. Ο κύριος Τσολακάκης λογάριασε χωρίς τους υπόπτους βόρεια Ξάνθη, Αθηναϊκό, Λαρισα. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Δεύτερος υποβιβασμός μεγάλη πίκρα ξανά, αλλά είμαστε ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ και πολεμάμε,έτσι φτάνουμε σιγά σιγά στο 1998 Καραΐσκάκη θύρα 14 καταπληκτικό γκολ ΝΑΛΙΤΖΗ και ναι ο Ιστορικός είναι κυπελλούχος Ελλάδας. Κυπελλούχων τρελή εκδρομή στην Κύπρο, στη Λάτσιο. Μεγάλες στιγμές,μα πιο σημαντική κατ' εμε το 2003 μέσα στο Καμπ Νου με ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ. Εκεί ψηλά στην γωνία να δούμε την αρρώστια μας..

Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ που μόνο αυτή η ομάδα ξέρει να στα δίνει, γι' αυτό είμαστε ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ, γιατί δεν συγκρίνεται το μεγαλείο αυτού του συλλόγου με κανέναν και τίποτα. Μπορεί να μας πληγώνει πολλές φόρες άλλα η χαρά που μας δίνει σβήνει όλες τις λύπες.

ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Αναγνώστης: Ακης μια ζωή Πανιώνιος.

Περιμένουμε πάντα και τα δικά σας άρθρα-σχόλια-απόψεις στο εξής E-mail: panionianea@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια