Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Βήμα λαού: Επιστολή από τους «Αντιφασίστες οπαδούς του Πανιωνίου»

Επιστολή από τους " Αντιφασίστες οπαδούς του Πανιωνίου στα Πανιώνια Νέα "Κάλεσμα για το Δημοψήφισμα της Κυριακής 5.7.2015 Σ...

Επιστολή από τους " Αντιφασίστες οπαδούς του Πανιωνίου στα Πανιώνια Νέα

"Κάλεσμα για το Δημοψήφισμα της Κυριακής 5.7.2015

Συναισθανόμενοι το βάρος της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης των ημερών, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δημόσια θέση μας για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Εμείς, οι Αντιφασίστες Οπαδοί του Πανιωνίου, μετά από τις παρουσίες μας σε όλες τις αντιφασιστικές πορείες των τελευταίων ετών, τους αγώνες για τις ελεύθερες παραλίες, τη συνδιοργάνωση μιας από τις ιστορικότερες αντιφασιστικές πορείες της περιοχής μας και την εν γένει τοποθετημένη στάση μας σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα των τελευταίων ετών, δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξή μας στο ΌΧΙ της ερχόμενης Κυριακής.

Κάνουμε σαφές ότι, ούτε ψηφοφόροι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είμαστε, ούτε πιστεύουμε στη σημερινή αστική δημοκρατία που έχουμε για πολίτευμα. Θεωρούμε όμως ότι βρισκόμαστε μπροστά στη πρώτη ευκαιρία για την επίτευξη μιας νέας πολιτικής κατάστασης. Αυτή είναι η άμεση δημοκρατία, στην οποία ο λαός θα έχει τη πρώτη και τη τελευταία λέξη για τη ζωή του. Υπό το πρίσμα αυτό, συμφωνούμε με τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα ακόμα και αν παραμένουμε πάντα επιφυλακτικοί απέναντι σε κάθε κόμμα που πρεσβεύει τη σημερινή πολιτική σκηνή.

Εντούτοις, θεωρούμε υποχρέωσή μας την ενεργητική θέση σε αυτό το δημοψίφισμα, ελπίζοντας και προσμένοντας πως θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου υπερ μιας νέας τακτικής, στην οποία οι άνθρωποι θα έχουν συμμετοχή και θα παίρνουν οι ίδιοι θέση για το μέλλον τους.

‘Ισως μέσω αυτού του δημοψιφίσματος να μας δωθεί η ευκαιρία να ρίξουμε στο καναβάτσο όλα αυτά τα ελεϊνά υποκείμενα που μας κυβερνούσαν μέχρι σήμερα. Τους επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τραπεζίτες των ομάδων, με τους υπάλληλούς τους, τους πολιτικούς. Τα φερέφωνά τους, τα κανάλια και τους δημοσιογράφους. Τέλος, τους νταβατζίδες τους, τους μπάτσους και τα σώματα ασφαλείας.

Είναι χρέος μας να δράσουμε υπέρ όλων εκείνων που υπό το βάρος της σημερινής κατάστασης λύγισαν. Λέμε ΌΧΙ για τις ψυχές εκείνων που αυτοκτόνησαν για οικονομικούς και ψυχολογικούς λόγους, λέμε ΌΧΙ για όλους εκείνους που έμειναν στην ανεργία, λέμε ΌΧΙ για όλους εκείνους που έμειναν άστεγοι, λέμε ΌΧΙ για όλους εκείνους που σταμάτησαν να ονειρεύονται. Λέμε ΌΧΙ γιατί όλοι αυτοί που λένε ναι δεν κοίταξαν ποτέ κάποιον άλλον εκτός από τη παρτάρα τους και το συνάφι τους.

Συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής – Ψηφίζουμε ΌΧΙ.

Αντιφασίστες Οπαδοί Πανιωνίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια