Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τερεζόπουλος στα panionianea.gr:«Ομάδα με πάθος, ζηλό και καλύτερο ποδόσφαιρο»

Αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Τερεζόπουλου στα  panionianea . gr από το Καρπενήσι. Αποστολή Καρπενήσι: Ανδρέας Καραγιάννης ...

Αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Τερεζόπουλου στα panionianea.gr από το Καρπενήσι.
Αποστολή Καρπενήσι: Ανδρέας Καραγιάννης

Το «ραντεβού» με τον προπονητή του Ιστορικού δόθηκε στο Καρπενήσι, όπου η ομάδα πραγματοποιεί την  προετοιμασία της, με τον νεαρό τεχνικό να μιλάει για τον Πανιώνιο της νέας σεζόν.

Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος αναφέρθηκε στην προετοιμασία που γίνεται, στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, αλλά και στις φιλοδοξίες του ίδιου και των παικτών του για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Ιστορικού και στάθηκε στην άψογη συνεργασία που έχει με την διοίκηση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Τερεζόπουλο στα panionianea.gr:

-Coach αρχικά θέλω να μου κάνετε το σχόλιο σας για την έως τώρα προετοιμασία...

«Οι συνθήκες στο Καϊμακτσαλάν ήταν ιδανικές, οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι πάνω σε αυτό που θέλουμε να κτίσουμε, ως καινούργια ομάδα πλέον. Βέβαια, έχουν μείνει κάποιοι παίκτες οι οποίοι αποτελούσαν και πέρυσι τον βασικό κορμό αλλά αυτοί είναι λίγοι, γενικότερα πήγαμε αρκετά καλά. Ήρθαμε εδώ στο Καρπενήσι κυρίως για να ξεφύγουμε  από τις δύο βδομάδες που ήμασταν συνεχόμενα εκεί(σ.σ Καϊμακτσαλάν) και για να παίξουμε τα φιλικά μας. Με το φιλικό κόντρα στον ΠΑΣ η εικόνα που αφήσαμε σε γενικές γραμμές εμένα με ικανοποίησε απόλυτα. Σίγουρα υπήρξαν αδυναμίες, αλλά είμαστε στην προετοιμασία και οι αδυναμίες αυτές υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, ακόμα και στα  μεγάλα κλαμπ, οπότε θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές για να κάνουμε καλύτερους τους παίκτες, για να κάνουμε καλύτερη την ομάδα για να μπορέσει να δείξει στην αρχή της σεζόν τουλάχιστον ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που φαινότανε μέχρι σήμερα.»

-Ποια φιλοσοφία προσπαθείτε να περάσετε αγωνιστικά στους παίκτες;

«Το πρόσωπο που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι θα πρέπει να φαινόμαστε κυρίαρχοι πάνω στο γήπεδο, να το πιστέψουμε αυτό, δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Προσπαθούμε να έχουμε όσο περισσότερο γίνεται στην κατοχή μας την μπάλα, αυτό βέβαια δεν προϋποθέτει πάντα ότι θα κερδίζεις, όμως, προϋποθέτει ότι εσύ θα είσαι αυτός ο οποίος ουσιαστικά οδηγείς το παιχνίδι εκεί που θέλεις. Ένα πρόσωπο σίγουρα όχι αμυντικογενές, αλλά, επιθετικογενές. Νομίζω ότι η κουλτούρα του Πανιωνίου το επιτάσσει αυτό, είναι κάτι που ο κόσμος το θέλει κι εμείς θέλουμε να το έχουμε κοντά μας κι αν τα καταφέρουμε και δει ένα τέτοιο πρόσωπο σίγουρα θα τον φέρουμε κοντά μας και θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, όμως, θέλει πίστωση χρόνου.»

-Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα προσπάθεια των ποδοσφαιριστών;

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, εξ άλλου τα παιδιά ζούνε αυτό που κάνουν. Ο Πανιώνιος είναι το εφαλτήριο για κάθε νέο ποδοσφαιριστή να κάνει μια μεγάλη καριέρα και είναι κάτι που άπαντες το γνωρίζουν στην Ελλάδα, μέχρι και στο εξωτερικό γνωρίζουν το γεγονός ότι ο Πανιώνιος είναι από τις ομάδες που προωθεί παιδιά και μπορούνε και αγωνίζονται σε μεγάλα κλαμπ. Είδαμε πόσων μεγάλων ομάδων τα ρόστερ αποτελούνται από αυτά τα παιδιά αλλά κι από την Εθνική Ελλάδος. Κάθε νέος παίκτης πρέπει να αποτελεί το όνειρο του το να μπορεί να βρίσκεται σε αυτό το ρόστερ, να δουλεύουνε σωστά και γιατί όχι να έχουμε την χαρά στο μέλλον να τους βλέπουμε σε μεγάλες ομάδες.»

-Που πιστεύετε πως οφείλεται το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο Πανιώνιος μπορεί κι αναδεικνύει παίκτες από τα σπλάχνα του;

«Αυτό που βλέπω εγώ με την πρώτη ομάδα του Πανιωνίου, αλλά και ακούω από τους παλαιότερους, είναι ότι πάντα ο Πανιώνιος είχε ένα οικογενειακό κλίμα. Νομίζω ότι τα αποδυτήρια, ουσιαστικά το οικογενειακό κλίμα, είναι αυτό που οδηγεί τις ομάδες να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Αν δηλαδή εμείς μπορέσουμε και διατηρήσουμε, όπως φαίνεται μέχρι τώρα είναι άψογο, νομίζω θα έρθουν ανάλογες επιτυχίες, είτε από παίκτες, είτε ακόμα και απ’ την ίδια την ομάδα.»

-Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά στοιχεία της φετινής ομάδας;

«Το αρνητικό μπορούμε να πούμε ότι είναι μόνο η απειρία, τα θετικά είναι ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές από τόσο μικρή ηλικία μπορούν και μπαίνουν σε ένα τέτοιο επίπεδο και έχοντας ουσιαστικά να ανταγωνιστούν πολύ πιο έμπειρους και έξυπνους παίκτες, γιατί θεωρώ η διαφορά σε ένα επίπεδο Super League σε σχέση με τα χαμηλότερα επίπεδα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πιο έξυπνοι. Είναι ποδοσφαιρικά ευφυείς και αυτό βοηθάει τα παιδιά στο να γίνονται καθημερινά καλύτεροι και πιστεύω ότι με την προσθήκη των έμπειρων παικτών, γιατί όχι σε ένα-δύο χρόνια να αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας του Πανιωνίου. Γιατί για μια ομάδα το όραμα της θα πρέπει να είναι μια φιλοσοφία που ακολουθεί, όποια κι αν έχει η εκάστοτε ομάδα. Η κουλτούρα του Πανιωνίου είναι να παίζει ποδόσφαιρο, να προσφέρει θέαμα να πετυχαίνει γκολ, να παίρνει αποτελέσματα, βοηθώντας τον κόσμο να χαίρεται κι όχι να φεύγει στεναχωρημένος. Αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε κι εμείς φέτος.»

-Μετά το φιλικό με τον ΠΑΣ μας είχατε προαναγγείλει ότι θα γίνουν προσπάθειες για την απόκτηση 3-4 ποδοσφαιριστών, σε ποιές θέσεις θέλετε να είναι;

«Για άνω των 24 θα κοιτάξουμε σίγουρα για αρχή στην θέση του σέντερ φορ κι από εκεί και έπειτα τον επιθετικό. Ενδεχομένως, απ’ ότι μαθαίνω τουλάχιστον, είμαστε κοντά στο να κλείσουμε έναν παίκτη που θα παίζει πίσω από την επίθεση. Θα προσπαθήσουμε ανάλογα με την κατάσταση που θα βρίσκεται να προσαρμόσουμε εμείς τον σχηματισμό μας πάνω σε αυτόν τον παίκτη, γιατί είναι πάρα πολύ ποιοτικός. Αν πάρουμε αυτούς τους δύο παίκτες θα κοιτάξουμε σίγουρα να βελτιώσουμε την επίθεση μας στην περιφέρεια με παίκτη κάτω των 24 ετών και επίσης κοιτάμε να έχουμε έναν ακόμη αριστερό μπακ αυτή την στιγμή και ενδεχομένως κι έναν έμπειρο, όσο γίνεται, αλλά και θα έλεγα της ίδιας δυναμικότητας των τερματοφυλάκων που έχουμε, δηλαδή του Γιαννακόπουλου και του Παπαδόπουλου. Δηλαδή έναν τρίτο τερματοφύλακα αντάξιο για να μπορεί να υπάρχει και ο συναγωνισμός-ανταγωνισμός για να είναι πάντα σε εγρήγορση κι ετοιμότητα.»

-Σας προβληματίζουν οι απουσίες του Γιάννου και του Κούρντι λόγω των προβλημάτων τους από την προετοιμασία;

«Σαφώς και μας προβληματίζει η απουσία του Γιάννου και του Κούρντι.  Είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που διαθέτουμε στην ομάδα, εύχομαι, όμως, γιατί το πρόβλημα που είχαν κι έχουν θα τελειώσει γρήγορα. Νομίζω ότι σε έναν μήνα θα τους έχουμε και τους δύο. Θα μπουν σιγά-σιγά, είναι έμπειροι παίκτες, δυνατά παιδιά με καρδιά και νομίζω θα προσαρμοστούν πολύ γρήγορα και εύχομαι να τους έχουμε από την πρώτη αγωνιστική.»

-Πώς θεωρείται το γεγονός ότι η πρώτη αγωνιστική είναι εντός έδρας (σ.σ. με τον Εργοτέλη);

«Σίγουρα μια πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη. Είτε παίζεις εκτός είτε εντός έδρας, η πίεση υπάρχει πάντα για να πάρεις τους τρεις βαθμούς, να μπορείς να ξεκινήσεις με το δεξί την καινούργια σεζόν. Εγώ, όμως, γενικότερα ως άνθρωπος δεν δίνω τόσο σημασία στο που αγωνίζεσαι και ποια είναι η κλήρωση που μας τυχαίνει. Είτε παίξεις τις πρώτες αγωνιστικές με αδύναμες ομάδες ή ομάδες η οποίες είναι του ίδιου βεληνεκούς, είτε παίξεις με μεγάλες ομάδες για εμένα είναι το ίδιο. Αυτό που θα πρέπει να υπάρξει πρέπει να είναι  κι από τον κόσμο αλλά κυρίως από την διοίκηση η πίστωση χρόνου σε αυτά τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να δείξουν την αξία τους και νομίζω ότι τα αποτελέσματα με τον καιρό θα έρθουν. Ευχής έργον είναι να έρθουν νωρίς και θέλουμε και τύχη, αλλά, ακόμη κι αυτό να μην γίνει νομίζω ότι η ομάδα θα δείξει το ίδιο πρόσωπο που σιγά-σιγά τα αποτελέσματα θα έρχονται πιο εύκολα για τον Πανιώνιο, όσο περνάει ο καιρός.»

-Κάντε μας ένα σχόλιο για τους νέους που προωθήθηκαν από την Κ20 στο ρόστερ:

«Κάναμε εννέα επαγγελματίες, ο ένατος ήταν ο Δημήτρης Πολίτης που είναι τερματοφύλακας. Άλλοι είναι από τον χώρο του κέντρου και άλλοι της επίθεσης. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Από την (σ.σ στο φιλικό με τον ΠΑΣ) εικόνα, όμως, τα παιδιά τα οποία μπήκαν μέσα νομίζω ότι ανταποκρίθηκαν, φάνηκε δηλαδή ότι δεν υπολείπονται των άλλων, τουλάχιστον στο κομμάτι, όχι της εμπειρίας αλλά όλων των άλλων και της τακτικής και της τεχνικής. Πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά, το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούν όλοι να είναι στην ομάδα αυτή, αλλά νομίζω ότι τα τρία-τέσσερα παιδιά από αυτά θα μπορούν να είναι στο ρόστερ και με το πέρας του χρόνου να πάρουν συμμετοχή και να αποτελούν το άμεσο μέλλον της ομάδας του Πανιωνίου.»

-Είστε ικανοποιημένος από τις υπόλοιπες έως τώρα μεταγραφές;

«Ο Πανιώνιος μέχρι τώρα έχει κάνει κινήσεις αρκετών παικτών ώστε να γεμίσει το ρόστερ, χωρίς να θέλω να κρίνω αλλά νομίζω ότι φέτος πήγαμε πιο συντηρητικά. Νομίζω ότι είμαστε πιο προσεκτικοί στο κομμάτι του ρόστερ, έχουμε ελλείψεις, αλλά με βάση τα χρέη του Πανιωνίου θα έπρεπε να κινηθούμε έτσι, είναι υποχρέωση για την ομάδα να σβήσουν αυτά τα χρέη σιγά-σιγά κι ο Πανιώνιος να είναι βιώσιμος. Για εμένα αν με ρωτάγατε ως προπονητής θα έλεγα ότι θέλω τους καλύτερους παίκτες, αλλά κι ο προπονητής οφείλει να σέβεται τα θέλω της ομάδας. Εμείς ουσιαστικά ως προπονητές σε κάθε ομάδα που είμαστε γιατί είμαστε επαγγελματίες, δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά ένα γενικότερο σύνολο, όπως το τι πρεσβεύει η ομάδα, ποια είναι η φιλοσοφία της και ότι χρειάζεται στο χτίσιμο μιας καινούργιας εποχής.  Σε αυτό το κομμάτι εύχομαι και είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και γιατί όχι όταν τελειώνει το πρωτάθλημα να είμαστε όλοι με το χαμόγελο μέχρι τα... αυτιά.»

-Ποια είναι η σχέση σας με την διοίκηση;

«Μέχρι τώρα δεν έχω κανένα παράπονο. Μου έχουν δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη και είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί πάρα πολύ γιατί θέλω να δουλέψω αρκετά σε αυτό που πιστεύω και τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτό μου δείχνει και η διοίκηση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συνολική στήριξη της διοίκησης.»

-Πώς νιώθετε που θα είστε για πρώτη φορά προπονητής σε ανδρική ομάδα;

«Νιώθω έτοιμος. Έχω δουλέψει πάνω σε αυτό, εξ άλλου όταν μιλάμε για ακαδημίες και βρίσκεσαι σε ένα επίπεδο Κ17 και Κ20 σε ψηλό επίπεδο δεν διαφέρει η προπονητική διαδικασία σε τίποτα μα… τίποτα από το να είσαι σε μια πρώτη ομάδα. Στο μόνο που πρέπει να διαφέρει και σίγουρα είναι αυτό, είναι στην διαχείριση των παικτών. Όταν έχεις νέους παίκτες, σίγουρα σε ακούν με προσοχή. Τον άντρα ποδοσφαιριστή οφείλεις να διαχειρίζεσαι όπως πιστεύεις εσύ. Νομίζω ότι και στο κομμάτι και της προπονητικής διαδικασίας αλλά και σε αυτό της διαχείρισης των παικτών  ότι μέχρι στιγμής τα πάμε πάρα πολύ καλά και δεν με φοβίζει κάτι.»

-Αν και ακόμη είναι νωρίς, μπορούμε να θέσουμε κάποιο στόχο για την σεζόν που έρχεται;

«Ο στόχος του Πανιωνίου πρωτίστως είναι η παραμονή, αλλά νομίζω ότι μέσα από αυτή την διαδικασία αν μπορέσουμε γρήγορα και σώσουμε την ομάδα-ευχής έργον- θα μπορέσουμε να δείξουμε ένα πρόσωπο πολύ πιο ανταγωνιστικό στο πρωτάθλημα, το οποίο πιστεύω θα θέλει να δει ο κάθε φίλαθλος του Πανιωνίου. Μία ομάδα η οποία θα αγωνίζεται στον γήπεδο με πάθος, ζήλο, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτοί οι παίκτες είναι ήρωες, που μέχρι τώρα είχαν κρατήσει την ομάδα στην super league άρα κάτι τέτοιο θέλουμε να δείξουμε κι εμείς φέτος αλλά με ακόμα περισσότερο πάθος και ζήλο, ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο.»  

-Σας αγχώνει το γεγονός ότι φέτος υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες;

«Ο Πανιώνιος με βάση αυτά που βλέπω εγώ τα τελευταία χρόνια, είμαι πολλά χρόνια στον σύλλογο και τον τελευταίο χρόνο ήμουν στην πρώτη ομάδα, έχει πολύ βαριά φανέλα. Αυτή την στιγμή εγώ δεν εξετάζω, είτε έπεφταν τέσσερις, είτε τρεις ή ακόμη και δύο ομάδες.  Ο Πανιώνιος είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και πρέπει έτσι όλοι να σκεφτόμαστε, για να μπορέσουμε αυτή την ομάδα να την οδηγήσουμε τα επόμενα χρόνια να βγαίνει στην Ευρώπη. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος αυτής της ομάδος, γιατί είναι η πιο ιστορική σε όλη την Ελλάδα, έχει αυτό το πολύ μεγάλο Brand name και ο Πανιώνιος θα πρέπει πάντα να οδηγείτε στα ευρωπαϊκά σαλόνια.»

-Προκαλεί εμπόδιο στην δουλειά σας το θέμα με την υπαγωγή στο άρθρο της ρύθμισης των οφειλών;

«Σίγουρα μας απασχολεί το θέμα του άρθρου, αλλά, είπα κι εγώ στους παίκτες ότι αυτό θα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι. Εμείς θα δουλέψουμε σαν να είμαστε ήδη στην Super League, σαν έχουμε πάρει αδειοδότηση και να έχουμε μπει στο άρθρο. Αλίμονο αν σκεφτόμασταν μια αρνητική πορεία για αυτή την ομάδα, ήδη την τέταρτη βδομάδα που δουλεύουμε τώρα θα είχαμε μόνο το μυαλό μας εκεί και η δουλειά αυτή που θέλαμε να βγάλουμε δεν θα έβγαινε.»

-Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό για τον κόσμο το πώς θα καταφέρει η ομάδα με τόσο νεανικό ρόστερ να αντέξει στην μεγάλη κατηγορία, πώς λειτουργεί αυτό στην ομάδα;

«Σίγουρα είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί, όμως, εμείς δεν θα πρέπει να ακούμε, ούτε να σκεφτόμαστε  τι λέει ο καθένας. Εμείς θα πρέπει να δουλεύουμε ποιοτικά, να πιστέψουμε σε αυτό το πλάνο. Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω από την πρώτη μέρα, νομίζω ότι κάθε προπονητής οφείλει να κάνει τους παίκτες που έχει να τον ακολουθήσουν και να πιστέψουν σε αυτό που θέλει να κάνει και πιστεύω πως αν όλα αυτά γίνουν η ομάδα του Πανιωνίου θα σωθεί γρήγορα, όσο ρομαντικό κι αν ακούγετε αυτό, αισιόδοξο ακόμη και αλαζονικό μπορεί να ακούγετε εμένα δεν με απασχολεί γιατί έχω μάθει να μιλάω με ειλικρίνεια. Όταν θα δουλέψεις με αυτά τα παιδιά όπως πρέπει και πιστέψεις σε αυτό που κάνεις, γιατί όχι να μην πετύχει.»

-Πώς περιμένετε το φετινό πρωτάθλημα;

«Σίγουρα το επίπεδο του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια είναι πεσμένο, γιατί η οικονομική δυσχέρεια της χώρας μας αυτή την περίοδο δεν είναι αυτή η οποία έχει επηρεάσει εκατό τοις εκατό. Είναι πεσμένο, δεν μπορούσε να πούμε ότι είναι ποιοτικό αλλά εύχομαι και ευελπιστώ το φετινό να είναι ακόμη πιο αμφίρροπο, να είναι οι ομάδες πιο κοντά στον Ολυμπιακό ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός γιατί έτσι γίνονται καλύτερες όλες οι ομάδες και με την σειρά του το πρωτάθλημα.»     
-Θα έχετε στραμμένη την προσοχή σας στα μικρότερα τμήματα του συλλόγου;

«Εγώ μιλάω καθημερινά με τους ανθρώπους της ακαδημίας με ενδιαφέρει πάρα πολύ,  πονάω γενικά το κομμάτι αυτό, θα είμαι πολύ κοντά και στον προπονητικό τιμ και στους παίκτες. Εξ άλλου είναι υποχρέωση μας, εμείς που βρισκόμαστε στις πρώτες ομάδες, να παρακολουθούμε αν είναι δυνατόν κάθε αγωνιστική τουλάχιστον όταν θα παίζουμε εντός, γιατί όταν παίζει εκτός είναι πάρα πολύ δύσκολο, άλλες ώρες ταξιδεύει η ομάδα νέων κι άλλες η ανδρών, αλλά ακόμα κι αυτό αν γίνει θα προσπαθήσω με όποιο κόστος να είμαι αρκετά κοντά σε αυτή την ομάδα γιατί θα πρέπει να βλέπουμε τους νέους παίκτες, αυτούς οι οποίοι έρχονται για αυτή την ομάδα. Αν εμείς δεν έχουμε γνώση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό μίλησα ένα τριετές με πενταετές πλάνο, το οποίο θα είναι μέσα από το κομμάτι των ακαδημιών.  Να υπάρχει μία στελέχωση ικανών προπονητών, να υπάρχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση  την οποία θα ακολουθούν από τις μικρές ηλικίες μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των Κ14 κι από εκεί και πέρα να μιλήσουμε περισσότερο για στοιχεία τεχνικής και τακτικής Κ15, Κ16, Κ17 και Κ20 οι οποίοι θα είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα.»

-Ποιο είναι το όνειρο σας για αυτή την ομάδα;

«Το όνειρο μου είναι να μπορέσει η ομάδα να έρθει και πάλι στις εποχές του Τσακίρη, που τότε η ομάδα έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο, έπαιρνε αποτελέσματα και έφτανε στην Ευρώπη και ήταν ανταγωνιστική απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες. Όλοι αυτό θέλουμε μέχρι και ο πιο απλός φίλαθλους του Πανιωνίου τον οποίο πρέπει να τον κάνουμε να χαμογελάσει. Νομίζω ότι θα πρέπει και οφείλουμε παρ’ ότι είναι απαιτητικός, πολύ, ο κόσμος του Πανιωνίου να συσπειρωθεί και να τον κάνουμε να γελάσει το έχει ανάγκη αυτό και θα προσπαθήσουμε όλοι να το καταφέρουμε.»

-Κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε προς τον κόσμο του Πανιωνίου;

«Ο κόσμος πρέπει να συσπειρωθεί. Ο κόσμος του Πανιωνίου είναι δύσκολος, με απαιτήσεις, είδαμε πολύ λίγο κόσμο τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο. Ο ποδοσφαιριστής χωρίς κόσμο, είναι σαν να παίζει σε ένα θέατρο χωρίς θεατές, όταν δεν έχεις τον κόσμο να σε ενθαρρύνει, ακόμα και τον αντίπαλο κόσμο με τις ιαχές με την ένταση γιατί υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που όταν παίζουν και εκτός έδρας νιώθουν πολύ καλά κι ας παίζουν στο Καραϊσκάκη ή στην Τούμπα κι ας έχουν πολλές χιλιάδες κόσμο. Αυτό θέλει ο ποδοσφαιριστής, για αυτό ζει αυτό θέλουμε όλοι. Θέλουμε κόσμο να έρχεται, να χαίρεται. Δεν θέλουμε βία αυτό θα το δείξουμε και στην ομάδα καθώς είμαστε μία ομάδα η οποία θα είναι δίκαιη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αυτοσκοπούς, μία ομάδα που θα προσπαθεί μόνο να παίζει ποδόσφαιρο. Θέλουμε να αφήσουμε την  ομάδα να έχει ρυθμό και να μην επηρεάζονται ούτε από τον κόσμο, ούτε από τους παράγοντες και τους διαiτητές. Όταν αυτά τα τρία εκλείψουν, δηλαδή διαιτητές οι οποίοι επηρεάζονται, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα είστε στις ομάδες τους, είτε στις αντίπαλες και ο κόσμος να θέλει να βλέπει θέαμα, να ξέρετε ότι θα μπορούμε να βλέπουμε παιχνίδια, όπως αυτά της Ευρώπης, με έναν ρυθμό ο οποίος θα είναι ακατάπαυστoς με διαιτητές οι οποίοι δεν θα σφυρίζουν πάνω από δέκα-δεκαπέντε φορές το παιχνίδι κι αυτό είναι η χαρά του ποδοσφαιριστή. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει , δεν θέλει η μπάλα να βγαίνει συνέχεια έξω, ούτε συνέχεια να σφυρίζουν φάουλ οι διαιτητές, ακόμα κι όταν υπάρχουν να αφήνουν πλεονέκτημα, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όπως πρέπει να είναι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια