Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Xωνέψτε το...

Χωνέψτε το. Καμία διάθεση αντιπαράθεσης δεν υπάρχει. Μόνο αλήθεια. Και πραγματικά γεγονότα. Και μακρύς δρόμος. Γράφει ο Μπασκετικός...

Χωνέψτε το. Καμία διάθεση αντιπαράθεσης δεν υπάρχει. Μόνο αλήθεια. Και πραγματικά γεγονότα. Και μακρύς δρόμος.

Γράφει ο Μπασκετικός...

Τέσσερα στα τέσσερα και η ομάδα με όπλο την άμυνα έχει αρχίσει και ρολάρει. Αυτό είναι το καλό, όταν αρχίζεις από την άμυνα. Ότι ακόμα κι αν δεν είσαι καλός ή είσαι άστοχος στην επίθεση (θυμηθείτε ότι με τον Ερμή είχαμε 0/12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) εφόσον λειτουργεί η άμυνα, διαθέτεις τις προσωπικότητες ώστε να «καθαρίσεις».
Η έλευση του Λυκογιάννη έδωσε στην ομάδα αυτό που της έλειπε: Το ταρακούνημα, την ενέργεια και όλα αυτά συνδυασμένα με στόχευση και λογική. Το «διάβασμα» που έχουν οι παίκτες μας στην άμυνά τους είναι προϊόν σωστής προεργασίας και σκληρής δουλειάς. Στα τέσσερα ματς του Λυκογιάννη ο Πανιώνιος δεν έχει δεχθεί πάνω από 69 πόντους ενώ σε δύο έχει δεχθεί κάτω από 60.
Με τον Μίλωνα ήταν ρεσιτάλ. Σε ένα γήπεδο ΓΕΜΑΤΟ από Πανιώνιους, όπως αναμενόταν και χωρίς να πέσει ούτε χαρτάκι στο τερέν. Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που δεν άρχιζε ο αγώνας και δεν έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης με το συμπαθή γείτονα, αλλά δε νοείται μη έναρξη αγώνα επειδή οπαδοί κάθονται… κάπου χωρίς να προκαλούν το παραμικρό θέμα. Ούτε επεισόδια έκαναν, ούτε οι διαιτητές είχαν να σημειώσουν το παραμικρό στο φύλλο αγώνα.
Και εισιτήριο πλήρωσαν (είχαν στο γκισέ, άλλωστε) και όλα. Και τα παιδιά της Ακαδημίας του Μίλωνα κάθισαν δίπλα σε δικούς μας φιλάθλους, πίσω από τον πάγκο του Πανιωνίου και κανείς δεν τα ενόχλησε, ίσα- ίσα και φωτογραφίες έβγαζαν. Τι να κάνουμε ρε παιδιά; Εμείς φταίμε που η Νέα Σμύρνη (και όχι μόνο, απλώς το συγκεκριμένο ματς αφορά) είναι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ; Είναι η αλήθεια, είναι η πραγματικότητα.
Με σεβασμό στην προσπάθεια αλλά και στο ρόλο του καθενός, αυτή είναι η αλήθεια. Δε μπορούμε ούτε να την περιορίσουμε ούτε να την αλλάξουμε. Κι όλο αυτό μεταδόθηκε στους παίκτες και παρουσιάστηκε μια ομάδα- γροθιά. Με τους προπονητές, τους παίκτες, τον κόσμο, τον Φάνη μας. ΟΛΟΙ. Ο Πανιώνιος πήγε για να παίξει μπάσκετ. Όχι για να μην παίξει! Αυτή είναι η αλήθεια κι αποδείχθηκε στη διάρκεια του αγώνα. Στον Πανιώνιο ασχολήθηκαν μόνο με το μπάσκετ.
Όμως δεν υπάρχουν θριαμβολογίες και χαρές και πανηγύρια. Να γίνουν καλά ο αρχηγός μας, ο Μητσάρας και η ψυχάρα ο Χρηστάρας και να προχωρήσουμε. Εχουμε Κύπελλο την Τετάρτη, δυστυχώς με κλειστές πόρτες, σε έναν αγώνα που δίνει πρόκριση στο φάιναλ φορ. Γιατί κι εκεί έχουμε στόχο. Να το ξαναπάρουμε και να είμαστε στο ραντεβού των 8 στο Κύπελλο.
Είναι μακρύς ο δρόμος, είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, αλλά ο Πανιώνιος έχει βάλει στόχους. Λύσαμε τους κάβους από τότε που ανέλαβαν ο Μικρόπουλος και ο Ηλιάδης και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε. Με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, αλλά χωρίς να παραμορφώνουμε την αλήθεια.

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια