Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Όταν η... επιστημoνική φαντασία γίνεται άρθρo!

Ένα δημοσίευμα περί συγχώνευσης του Πανιωνίου με την Κηφισιά την Δευτέρα (13/06) προκάλεσε μία μικρή... ανακατωσούρα

Ένα δημοσίευμα περί συγχώνευσης του Πανιωνίου με την Κηφισιά την Δευτέρα (13/06) προκάλεσε μία μικρή... ανακατωσούρα στον κυανέρυθρο κόσμο (κυρίως στα social media).

Ένα δημοσίευμα, βέβαια, που προφανώς και δεν έχει καμία βάση αλήθειας, με τον σκοπό που δημοσιεύτηκε όμως να παραμένει άγνωστος! Ήταν απλά ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που σκέφτηκε κάποιος ανώνυμος συντάκτης (δεν είχε υπογραφή το κείμενο) και αποφασισε χωρίς φόβο και πάθος να το ανεβάσει; Ή κάποιος/κάποιοι ήθελαν να υπάρξει αυτό το άρθρο για δικούς τους λόγους; 

Προσωπικά, θεωρώ το πρώτο σενάριο πιο εφικτό. Άλλωστε στην Ελλάδα, αλλά και στον Πανιώνιο συγκεκριμένα, έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε κατά καιρούς δημοσιεύματα που ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας των εκάστοτε συντακτών τους.

Παραθέτω και το ποστάρισμα του καλού φίλου  Μιχάλη Λαδόπουλου σχετικά με το θέμα, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα: "Ενημερωτικά, η Κηφισιά εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει έργα βελτίωσης του «Μιχάλης Κρητικόπουλος» στην Καισαριανή που είναι και η βασική υποψήφια έδρα, με εναλλακτική τη Ριζούπολη που είναι πιο κοντά από θέμα απόστασης και χρησιμοποιήθηκε και φέτος σε δυο τρία παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, θεωρώ στην καλύτερη περίπτωση αστείο το... επιχείρημα που χρησιμοποιείται στο «ρεπορτάζ» ότι δηλαδή, στην Κηφισιά ψάχνουν γήπεδο, η Νέα Σμύρνη έχει γήπεδο κι η μόνη φόρμουλα συνεργασίας για να το χρησιμοποιήσουν είναι η συγχώνευση. Θυμίζει λίγο αυτό που λέγαμε παλιά ότι «ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι»..".

Φυσικά και ο Πανιώνιος τοποθετήθηκε επίσημα (αν και δεν οφείλε), είπε τα πράγματα με το όνομα τους και προχωράμε. 

Ο Σύλλογος έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί, από το να κάτσει να ασχολείται με το κάθε πιθανό και απίθανο δημοσίευμα που βγαίνει...

Γιώργος Καρμίρης

1 σχόλιο

  1. Διαβασα καπου τα απαξιωτικα (και ειρωνικα) σας σχολια για ενα σεναριο συγχωνευσης με την "Κηφισια" που ανεβαινει εφετος στην SUPER LEAGUE που οπως φαινεται απλα το φανταστηκε καποιος κι αμεσως "καηκε" πανταχοθεν! Δεν ειμαι ουτε ο συντακτης ουτε ο εμπνευστης του. Απλα διερωτωμαι: Δηλαδη θα μας χαλουσε ιδιαιτερα μια τετοια κινηση; υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι σε χρονο dt ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θα απορροφουσε στο συνολο του τον οργανισμο "Κηφισια", ενα διατοντα αστερα με χρονικο οριζοντα επιβιωσης 1-2 το πολυ ετων στο επιπεδο SL; Ενας οργανισμος χωρις υποδομη, χωρις φιλαθλους, χωρις επαγγελματικη συγκροτηση, χωρις την παραμικρη εμπειρια του χωρου που μπαινει, χωρις... χωρις ... χωρις...⁹ τι αλλη τυχη θα μπορουσε να εχει με μια τετοια συγχωνευση απο το να αφομοιωθει απο το μεγεθος ενος Πανιωνιου; δυστυχως ομως στον Ιστορικο υπαρχουν παντα (και δυστυχως θα εξακολουθουν να υπαρχουν) μυελοπωλες, αργοσχολοι συνταξιουχοι που η υπαρξη τους εξαντλειται στην ενασχοληση τους με τα διοικητικα του Πανιωνιου, ανωριμα και φανατικα μυαλα αλλα και παμπονηροι καιροσκοποι, δηθεν αγνοι ιδεολογοι που ολο και ωφελουνται "το κατι τις" τους, μικρο η μεγαλο, οταν ο Ιστορικος συρρικνωνεται και ειναι στα μετρα τους, ωστε να μπορουν να παιζουν καποιο ρολο, μεγαλυτερο η μικροτερο. Το ειδαμε ολοκαθαρα τα δυο-τρια τελευταια χρονια της παρουσιας μας στη SL και την ελευθερη πτωση μεχρι το πατο στο τελος. Ολοι αυτοι μολις ακουσουν οτι κατι παει να γινει που θα τους χαλασει τη μανεστρα βγαζουν φλυκταινες. Και για να μη ζουμε στη σφαιρα της φαντασιας, με τη δομη, το μεγεθος και τα προσωπα που ελεγχουν και κρατανε τις τυχες του ποδοσφαιρικου Πανιωνιου σημερα στα χερια τους, η SL ειναι ουτοπια και απατηλο ονειρο. Τουλαχιστον με το δελεαρ της εκ νεου παρουσιας μας στη SL ισως "στραβωθουν" καποιοι περισσοτερο η λιγωτερο ευρωστοι οικονομικα κι ασχοληθουν μαζι μας.
    (Υ.Γ. Σαν ν' ακουω στ' αυτια μου ηδη τωρα τους ανιδιοτελεις ιδεολογους, τους ρομαντικους νοσταλγους του ενδοξου παρελθοντος, τους Πανιωναρες της "προσκλησης" και των "φορακιων", οτι " ο Πανιωνιος ειναι ιδεα και δεν ξεπουλιεται", "νεος Ψωμιαδης μας βρηκε", κλπ.κλπ. τσιτατα των "γενναιων και ωραιων" που δοξα τω Θεω διαθετουμε σε πληρη επαρκεια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή