Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

EΠΟ: «Θέατρο του παραλόγου» με θύματα τον Γκιοατά και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην υπόθεση του Ζερόμ Γκιοατά, ενός εκ των κορυφαίων παικτών της περσινής Γ' Εθνικής.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην υπόθεση του Ζερόμ Γκιοατά, ενός εκ των κορυφαίων παικτών της περσινής Γ' Εθνικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καμία εξέλιξη δεν υπήρξε ούτε χθες (11/1), παρότι η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ συνεδρίασε για την υπόθεση. Αυτό που προκύπτει είναι ότι για ακόμα μια φορά επικράτησε το θέατρο του παραλόγου, με τον ΠΑΟ Ρουφ (προηγούμενη ομάδα του Γκιοατά) να μην παρίσταται στην εκδίκαση και με τον γνωστό δικηγόρο κ. Αργύρη Λίβα να εκπροσωπεί τον ΑΣ Ρόδο. Από την πλευρά του, ο Αιολικός εκπροσωπήθηκε τόσο από τον δικηγόρο του, Πάρη Ατλαμάζογλου, όσο και από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Τζιμ Αντωνάκα, ενώ παρών στη διαδικασία ήταν και ο Ζερόμ Γκιοατά που ταξίδεψε από τη Γαλλία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.


Υπενθυμίζεται ότι για τον ποδοσφαιριστή κατέθεσαν το καλοκαίρι δελτίο τόσο ο Αιολικός όσο και η Ρόδος, ωστόσο ενώ ο φάκελος της ομάδας της Μυτιλήνης είναι πλήρης (αθλητική βίζα, ιδιωτικά συμφωνητικά σε δύο γλώσσες και παράβολο 1.000€), εκείνος της Ρόδου στερείται των απαραίτητων δικαιολογητικών, με τον ποδοσφαιριστή να ισχυρίζεται ότι δεν φέρει καν τη δίκη του υπογραφή, καταγγέλλοντας πλαστογραφία από πλευράς ΑΣ Ρόδου!


Απόφαση δεν βγήκε, αντιθέτως η ΕΙΠ της ΕΠΟ, στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης, έδωσε νέα προθεσμία έως τις 19 Ιανουαρίου, προκειμένου να υποβληθούν νέα υπομνήματα. Και τα ερωτηματικά που προκύπτουν πλέον είναι πολλά, αφού η υπόθεση κρατάει από τα τέλη Οκτωβρίου και από την ΕΠΟ δεν πείθουν ότι υπάρχει διάθεση να διαλευκανθεί το τοπίο, σχετικά με το ποιος έχει δίκιο και ποιος βγαίνει ζημιωμένος από την όλη ιστορία.


Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ προβλέπει βαριές ποινές τόσο για τον ποδοσφαιριστή, που κινδυνεύει με αποκλεισμό τριών ετών αν αποδειχθεί ότι υπέγραψε δυο αιτήσεις μεταβολών, όσο και για τις ομάδες που αναγράφονται πάνω στην ψεύδη αίτηση μεταβολών, οι οποίες απειλούνται με αφαίρεση 5 βαθμών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο!


Αξίζει να αναφερθεί, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες του Soccerlive, ότι ο Γκιοατά επιθυμεί πλέον να παίξει εκτός Ελλάδας, ωστόσο παρότι έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με ομάδα της Κύπρου, η ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την αποστολή της μπλε κάρτας του παίκτη, συνεχίζοντας να κρατάει σε καθεστώς «ομηρίας» τον ποδοσφαιριστή! Όμως και εδώ ο Κανονισμός είναι σαφής, αφού στο Άρθρο 6, παράγραφος 3 του Παραρτήματος Β αναφέρεται ρητά ότι «Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δύναται να μετεγγραφεί σε ομάδα ξένης ομοσπονδίας χωρίς τη συγκατάθεση της ημεδαπής ομάδας στην οποία ανήκει». Είναι εύλογο, λοιπόν, να εγείρονται νέα ερωτηματικά για τους λόγους που η ΕΠΟ καθυστερεί όχι μόνο να εκδώσει απόφαση, αλλά και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή στο εξωτερικό, εγκλωβίζοντας έτσι τον ποδοσφαιριστή.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως στην ΕΠΟ προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, μήπως και οι εμπλεκόμενες πλευρές τα... βρουν εξωδικαστικά, ώστε να βγουν και οι σχετιζόμενοι αξιωματούχοι της από τη δύσκολη θέση. Ασχέτως αν γίνει κάτι τέτοιο, το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τότε θα έχουν χαθεί εντελώς η αξιοπιστία και το κύρος ενός δοκιμασμένου πρωταθλήματος.


Πηγή: soccerlive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια