Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Aυτά είναι τα οικονομικά δεδομένα για την ΠΑΕ Πανιώνιoς

Στοιχεία για το ύψος των χρεών της ΠΑΕ Πανιώνιος αποκάλυψε ο Θοδωρής Ντάντος σε συνέντευξη που έδωσε.

Στοιχεία για το ύψος των χρεών της ΠΑΕ Πανιώνιος αποκάλυψε ο Θοδωρής Ντάντος σε συνέντευξη που έδωσε.

Ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου ΓΣΣ μεταξύ άλλων ανεφερε τα σχετικά οικονομικά δεδομένα, ενώ τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις με ενδιαφερόμενο επενδυτή, με τον οποίο έχει υπογραφεί ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Παράλληλα, οπως ανέφερε, σε περίπτωση που το πλάνο με επενδυτή δεν προχωρήσει, στον Πανιώνιο εξετάζουν και plan b, για την δημιουργία ΠΑΕ το ερχόμενο Καλοκαίρι.

Διαβάστε όσα είπε στην εφημερίδα "ΦΩΣ":

"Παράλληλα με τη λειτουργία και οργάνωση της ομάδας για να τερματίσει πρώτη, κινούμαστε και στο κομμάτι που έχει να κάνει με τη σωστή χαρτογράφηση του οικονομικού πλαισίου. Δηλαδή χρέη προς ιδιώτες και Δημόσιο της παλιάς ΠΑΕ αλλά και στο νομικό κομμάτι που έχει να κάνει με την ανάλυση για το ποιο τμήμα των χρεών θα επωμιστεί ο επόμενος μεγαλομέτοχος που θα ιδρύσει τη νέα ΠΑΕ.

Πολύ σύντομα: Το χρέος προς το Δημόσιο είναι με νόμο ρυθμισμένο για τον νέο επενδυτή με τρόπο που το κάνει εξαιρετικά βιώσιμο και πληρωτέο. Δηλαδή τίποτα δεν θα χαριστεί και δεν θα γραφτεί στο χιόνι, αλλά θα πρέπει να πληρωθεί με τρόπο που κάνει ευέλικτη την πληρωμή για τον νέο επενδυτή. Αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό του τηλεοπτικού συμβολαίου 5% καθώς και το 10% των εισπράξεων των εισιτηρίων. Και αφορά μόνο το κεφάλαιο και χωρίς επιπλέον δεσμεύσεις, νομικές ή άλλες, για τον νέο επενδυτή. 

Σύμφωνα με τις αναλύσεις μας, τον πρώτο χρόνο ως ΠΑΕ θα χρειαστεί να πληρώσει η νέα ΠΑΕ ένα ποσό περίπου 70.000 ευρώ. Το χρέος προς ιδιώτες ποδοσφαιριστές και πρώην υπαλλήλους έχει υπολογιστεί στο εύρος του 1,2 με 1,5 εκατ. ευρώ. 

Αυτό το ποσό είναι οι διεκδικούμενες οφειλές όπως έχουν προκύψει από την ΕΠΟ και τις διεθνείς οργανώσεις όπου έχουν υπάρξει αποφάσεις και από τα στοιχεία από το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο. Από αυτό το ποσό, εξαιρώντας τις οφειλές που έχουν απόφαση από τη ΦΙΦΑ, ο επόμενος επενδυτής καλείται να επωμιστεί περίπου το 50%. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ με τον ορισμό εκκαθαριστή, άρα ο δρόμος πλέον φαίνεται πολύ πιο ορατός και βατός. 

Αυτά τα δύο στοιχεία μάς επέτρεψαν να δημιουργήσουμε οικονομικoτεχνικές και μάρκετινγκ παρουσιάσεις που μοιραστήκαμε με ενδιαφερόμενους επενδυτές και αυτήν τη στιγμή είμαστε σε φάση συζητήσεων με έναν ενδιαφερόμενο, με τον οποίο έχουμε υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας μέχρι οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν. 

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε και δεύτερη λύση-Plan B προοπτικής, να ιδρυθεί η νέα ΠΑΕ το καλοκαίρι σε περίπτωση που καθυστερήσει η υλοποίηση του πρώτου πλάνου."

Δεν υπάρχουν σχόλια