Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Λιούμης… μετά τον Βoυρδαμή!

Γράφει ο Ευάνθης Γκόγκουλης...

Γράφει ο Ευάνθης Γκόγκουλης...

Από το 1974 είχαμε να δούμε παίκτη του Πανιωνίου να σημειώσει τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα πρωταθλήματος.

Ιστορία γράφτηκε σήμερα στη Νέα Σμύρνη, με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε ο Θανάσης Λιούμης στο 4-1 επί του Πόρου. Ο 19χρονος επιθετικός έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην «κυανέρυθρη» ιστορία που πέτυχε τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και ο πρώτος που το κατάφερε εδώ και 38 χρόνια!

Ο αμέσως προηγούμενος… πολυβολητής του Πανιωνίου ήταν ο Σταμάτης Βουρδαμής. Είχε πετύχει τέσσερα γκολ στο επιβλητικό 6-2 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στις 20 Ιανουαρίου 1974. Έκτοτε τα χατ τρικ ήταν μπόλικα στην κορυφαία κατηγορία, αλλά κανείς δεν έπιασε το «καρέ». Ούτε τις δύο χρονιές στη Β’ Εθνική (1992-93 και 1996-97), όταν η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού και συνάντησε κάποιους αδύναμους αντιπάλους τους οποίους νίκησε με μεγάλα σκορ.

Από το 1959-60, οπότε και υπάρχουν πλήρη στοιχεία, τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος έχουν πετύχει άλλοι δύο «θρύλοι» του Πανιωνίου. Ο ένας είναι – φυσικά – ο αρχισκόρερ του συλλόγου, Γιώργος Δέδες, ο οποίος έχει κάνει και πενταρέ στην Α’ Εθνική: Στις 22 Οκτωβρίου 1969, στη νίκη επί του Ολυμπιακού Λευκωσίας με 8-0 στη Νέα Σμύρνη. Άλλες δύο φορές, πάλι σε εντός έδρας ματς, το κοντέρ του είχε σταματήσει στα τέσσερα γκολ. Στις 10 Ιανουαρίου 1971, στο 4-1 επί του Πανσερραϊκού και στις 18 Μαΐου 1969, στο 7-1 επί της ΑΕ Λεμεσού.

Πρώτος χρονικά, πάντως, το είχε καταφέρει ο αείμνηστος Θανάσης Ιντζόγλου. Στις 9 Ιουνίου 1968 είχε σημειώσει τέσσερα γκολ στο 5-0 επί της Προοδευτικής στη Νέα Σμύρνη, χαρίζοντας στον Πανιώνιο την παραμονή και στον εαυτό του τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Χάρη σ’ εκείνο το καρέ στην τελευταία αγωνιστική, ο Ιντζόγλου προσπέρασε τον μεγάλο Γιώργο Σιδέρη (24 γκολ έναντι 23)!

Για να σας προλάβουμε. Ναι, πρόκειται για ανόμοιες καταστάσεις και προφανώς δεν συγκρίνεται η μία ομάδα με την άλλη. Η μοίρα, όμως, τα έχει φέρει έτσι ώστε ο Πανιώνιος να μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Και το επίτευγμα του Λιούμη είναι αξιοπρόσεκτο και, τηρουμένων των αναλογιών, εξίσου δύσκολο με των θρυλικών άσων του ένδοξου παρελθόντος του συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια