Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ανακοίνωση-ενημέρωση από τον "Ορφέα" για την κατάσταση στoν Ερασιτέχνη

Ανακοίνωση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου και τα συνεχή παλαιά προβλήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια εξέδωσε ...

Ανακοίνωση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου και τα συνεχή παλαιά προβλήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια εξέδωσε ο "Ορφέας" 

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

Όσοι ασχολούμαστε με τον Πανιώνιο, γνωρίζουμε πως οι δυνατότητες του Ερασιτέχνη έχουν περιοριστεί εδώ και χρόνια από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος, τα οποία έγιναν ακόμα πιο βαριά λόγω της κακής διαχείρισής τους, αλλά και της αμέλειας και αδιαφορίας που επέδειξαν οι διοικήσεις των τελευταίων αρκετών ετών.

Τα χρωστούμενα της εποχής Βεντούρη προς τους πολίστες, η γνωστή υπόθεση με το σκέπαστρο για την οποία καμία διοίκηση δεν έδωσε λύση μέσα στα 17 χρόνια που μας ταλαιπωρεί και τα ατελείωτα χρέη προς τις ΔΕΚΟ αλλά και προς πολλούς παλαιούς συνεργάτες, είναι τα πιο σημαντικά από μια μακροσκελή λίστα οφειλών και λοιπών συσσωρευμένων προβλημάτων.

Η παρελθούσα διοίκηση του Ερασιτέχνη ισχυριζόταν ότι στην υπόθεση του σκέπαστρου δεν υπήρχε λύση, στις εκκρεμότητες με τις ΔΕΚΟ έψαχνε πρόσκαιρες λύσεις με «μπαλώματα», ενώ συγχρόνως καθησύχαζε πως μετά από προσπάθειες χρόνων, οι πολίστες είχαν εξοφληθεί. 

Δυστυχώς για τον Πανιώνιο, οι όποιες διαβεβαιώσεις έπεσαν στο κενό. Από την ώρα που εκπρόσωποί μας και κάποια ακόμη μέλη προστέθηκαν στο νέο ΔΣ, κάθε μήνα εμφανίζονται επιπλέον οφειλές και χρέη, που είχαν κρυφτεί «κάτω από το χαλί». 

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το θέμα με τους πολίστες, το οποίο τελικά δεν έχει λυθεί. Αφού με ενέργειες των νέων προσώπων της διοίκησης είχε επιτευχθεί συμφωνία με τον Φλέγκα, χθες επισημοποιήθηκαν νέες κατασχέσεις από τους Μάζη και Κοκκινάκη της εποχής Βεντούρη. 

Ίσως και να ήταν μεγάλη η έκπληξή μας για τις νέες... αμαρτίες των προηγούμενων διοικήσεων (απέναντι στις οποίες δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή εμπιστοσύνη), αν δεν είχαν προβλέψει μέλη του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου να αποταθούν στο Πρωτοδικείο και να αποκτήσουν πλήρη εικόνα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ενδέχεται να κινήσουν τις διαδικασίες για να ζητήσουν χρήματα από τον Σύλλογο. 

Τα νέα πρόσωπα της διοίκησης δουλεύουν αθόρυβα όλους αυτούς τους μήνες, έχοντας πετύχει να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα. Γνωρίζουμε πως ήδη όλα τα προβλήματα με τις ΔΕΚΟ έχουν τακτοποιηθεί και, μάλιστα, με σοβαρές λύσεις και συνεργασίες, ενώ κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με αρκετούς από τους προμηθευτές του Συλλόγου. 

Στην υπόθεση του σκέπαστρου δεν προκύπτει ακόμα κάποια επίσημη είδηση, είναι όμως γνωστό πως για πρώτη φορά υπήρξε επικοινωνία σε καλό κλίμα με την άλλη πλευρά και «χτίστηκε» επαφή για την εξεύρεση καλής λύσης για τον Σύλλογο. 

Επίσης, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δεν υπάρχει υπάλληλος ή συνεργάτης που να μην πληρώνεται στην ώρα του, ενώ συγχρόνως, με αργά, αλλά σταθερά βήματα δίνονται ανάσες σε θέματα οργάνωσης και βελτίωσης των -μέχρι πρότινος- εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων.

Πρέπει να γίνει κοινή αντίληψη σε όλους όσοι αγαπούν τον Πανιώνιο ότι οι προσπάθειες για εξεύρεση διοικητικών λύσεων που θα ανοίξουν τον δρόμο και στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο αλλά και στο τμήμα μπάσκετ, περνούν μέσα από την εξυγίανση του Ερασιτέχνη. 

Οι προσπάθειες για καθορισμό των χρεών μέσα από τους απαιτούμενους οικονομικούς ελέγχους, οι νομικές υπηρεσίες και όλες οι σωστά οργανωμένες επαγγελματικές ενέργειες που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση υγιών επενδυτικών προτάσεων για τα δύο μεγάλα τμήματα του Συλλόγου, προϋποθέτουν κεφάλαια και αδέσμευτους λογαριασμούς. 

Η δουλειά συνεχίζεται με σκοπό από τη φετινή κιόλας σεζόν να μπει ξανά ο Σύλλογος σε γερές βάσεις και, εφόσον υπάρξει συμμετοχή στις διαδικασίες, να πετύχει ο Πανιώνιος καλύτερη οργάνωση, περισσότερη δράση και ρεαλιστικούς στόχους. 

Η αύξηση των ενήμερων μελών του από 40 σε 289 μέσα σε έναν χρόνο, αύξηση δηλαδή της τάξεως του 622% (!) εν καιρώ πανδημίας, δίνει αρκετή αισιοδοξία, ταυτόχρονα όμως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό...

Δεν υπάρχουν σχόλια