Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κοροπούλης: «Αυτή η φουρνιά παικτών κρατάει ζωντανή την ιδέα του Πανιωνίου» (video)

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό διαδικτυακό κανάλι του Crete2day έδωσε ο προπονητής του Πανιωνίου Δημήτρης Κοροπούλης.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό διαδικτυακό κανάλι του Crete2day έδωσε ο προπονητής του Πανιωνίου Δημήτρης Κοροπούλης.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε: 

Αναλυτικά η συνέντευξη

-Πριν προχωρήσουμε σε ερωτήσεις, να πούμε ότι ο Πανιώνιος αποτελεί μια ευχάριστη εξαίρεση σε έναν κανόνα του ποδοσφαιρικού χώρου που είναι γεμάτος με συμπάθειες και αντιπάθειες. Ο Πανιώνιος ανήκει σε ένα κλειστό club ομάδων που πέρα από τον κόσμο του – που είναι υπαρκτός και πολύς – έχει μόνο συμπάθειες στο μέσο φίλαθλο. Στις ποδοσφαιρικές αναμνήσεις κάθε φιλάθλου, έχει το δικό του «χώρο».

«Ακόμα και σήμερα που η ομάδα μας βρίσκεται στη Γ’ Εθνική, η Εθνική Ελλάδος έχει ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα του ιστορικού Πανιωνίου. Ανέκαθεν ο Πανιώνιος ήταν «αιμοδότης» των θεωρητικά «μεγάλων» και της Εθνικής ομάδας. Οι περισσότεροι ταλαντούχοι Έλληνες ποδοσφαιριστές επιθυμούσαν να ξεκινήσουν την καριέρα τους από αυτό το σύλλογο γνωρίζοντας τις προοπτικές και τους δρόμους που ανοίγει»

-Μιλήστε μας για αυτή την νέα προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και ένα χρόνο, σε μια κατηγορία ασύμβατη βέβαια με την ιστορία και την παράδοση του Πανιωνίου.

«Αυτή η ομάδα πέρυσι στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ ετοιμαζόταν για το πρωτάθλημα της Κ-19 της Superleague στην αρχή, και στη συνέχεια της Superleague 2, βρέθηκε να εκπροσωπεί τον σύλλογο στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και μάλιστα σε έναν δύσκολο Όμιλο όπως αυτόν της Αθήνας με πολλές ιστορικές ομάδες. Τα παιδιά αυτά συνεπικουρούμενα από τον Γιάννη Κοντοέ και τον Δημήτρη Γροντή και στην πορεία με την παρουσία των κυρίων Μανιάτη και Σπυρόπουλου μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν επάξια. Μέρα με τη μέρα παρουσίαζαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Οδηγήσαμε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ κανείς εκ των έσω δεν είχε αυτήν την απαίτηση από τα παιδιά. Έδειξαν όμως το ταλέντο τους, ενώ φάνηκε και η ποιοτική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του συλλόγου εδώ και χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της ομάδας προέρχεται από τα τμήματα των Κ-19 και Κ-17. Δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο το πρόσωπο που παρουσιάζεται. Πέρυσι φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα από συγκεκριμένο πλάνο και είμαστε ευτυχείς για αυτό. Πήραμε την 3η θέση στα μπαράζ, και την συνέχεια την γνωρίζετε».

-Να μείνουμε σε αυτήν τη συνέχεια, που προκύπτει από την τότε επικαιρότητα αλλά και από την επικαιρότητα των ημερών. Είχατε την επιλογή να αγωνιστείτε στη Super League  2. Δεν επιλέξατε αυτή την προοπτική. Φέτος λαμβάνετε μέρος ξανά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Κάνουμε λοιπόν την υπόθεση ότι επαναλαμβάνεται μια καλή χρονιά, προοδεύετε, βελτιώνεστε αγωνιστικά και κερδίζετε ξανά την άνοδο με τα πράγματα να παραμένουν όμως στάσιμα σε οικονομικό επίπεδο. Τι γίνεται; Κινδυνεύετε να εμπλακείτε σε έναν «φαύλο κύκλο», χωρίς οι ευθύνες να είναι αγωνιστικές. Πως το αντιμετωπίζετε αυτό; Στο αγωνιστικό κομμάτι πως ισορροπείτε;

«Θα απαντήσω στο θέμα που είμαι αρμόδιος, και μπορώ να δώσω μια υπεύθυνη τοποθέτηση. Εμείς ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή η «φουρνιά» των παικτών που βρίσκεται τώρα στην πρώτη ομάδα, κλήθηκε να κρατήσει ζωντανό το σύλλογο, την ιδέα και το όραμα του κόσμου του Πανιωνίου. Αρχικά για να μη χαθεί ο σύλλογος και στη συνέχεια για να επιστρέψει γρήγορα στις επαγγελματικές κατηγορίες όπου αξίζει να βρίσκεται η ομάδα. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ένα πρότζεκτ, βάσει του οποίου ετοιμάζουμε την ομάδα με νεαρούς Έλληνες παίκτες οι οποίοι είναι διψασμένοι για ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα αγωνιστικό μοντέλο που θα ξεφεύγει από την σκοπιμότητα του αποτελέσματος. Ποτέ δεν μιλήσαμε για πρωταθλήματα και ανόδους στα παιδιά. Συνειδητά επιλέξαμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να δώσουμε φιλικούς αγώνες με αντιπάλους μεγαλύτερων κατηγοριών γιατί θέλαμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά, και παράλληλα να τα αξιολογήσουμε απέναντι σε ισχυρές ομάδες. Στην συνέχεια αποφασίστηκε από την Διοίκηση του Ερασιτέχνη η ομάδα να λάβει μέρος πάλι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο δικός μας προορισμός είναι να συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε πέρυσι. Να παρουσιάζουμε κάθε Κυριακή μια ομάδα που θα αφήνει το στίγμα της όπου αγωνίζεται. Θεωρώ αυτό το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Όποιος έρχεται να παρακολουθήσει τον Πανιώνιο θέλουμε να βλέπει μια ομάδα που παίζει μοντέρνο, επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο όχι μόνο για να πάρει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά για να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Το που θα φτάσει και κατά πόσο από εκεί και πέρα θα μπορέσει να το αξιοποιήσει ο σύλλογος εξωαγωνιστικά αυτό, είναι ένα θέμα που αφορά τη Διοικούσα Επιτροπή, τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό για την επόμενη μέρα του συλλόγου»

- Όταν η ομάδα μπορούσε να παίξει στη Β’ Εθνική αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν τι είπατε στους ποδοσφαιριστές;

«Έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Το 80% της αποστολής για τον αγώνα με την Αναγέννηση Ιεράπετρας ήταν κάτω των 20 ετών. Το ίδιο και οι 8 από τους 11 που ξεκίνησαν. Αυτά τα παιδιά έχουν στόχους και φιλοδοξίες. Οι οικογένειες τους έχουν κάνει θυσίες για να βρουν τη θέση που τους αξίζει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε στα παιδιά ποιο είναι το πλάνο, και ο στόχος μας, και τι θέλουμε ως Πανιώνιος να πετύχουμε μαζί τους. Τα παιδιά έχουν αλάνθαστο κριτήριο αρκεί να είσαι τίμιος και ειλικρινής μαζί τους και να τους λες την αλήθεια. Επέλεξαν συνειδητά να παραμείνουν όλοι τους στο σύλλογο βλέποντας το επίπεδο δουλειάς που γίνεται και να συνεχίσουν την προσωπική τους βελτίωση, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο φορώντας την φανέλα αυτού του συλλόγου. Ακόμα και στη Γ’ Εθνική είναι πολύ σημαντικό για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή το να φορά τη φανέλα του Πανιωνίου και να εξελίσσεται. Τα παιδιά θεωρούν ότι είναι η καλύτερη εξέλιξη».

-Όταν όμως βάζεις έναν στόχο, τον επιτυγχάνεις, ακυρώνεται, και μετά παλεύεις για τον ίδιο, δεν υπάρχει αυτό που στη γλώσσα του συρμού λέμε «ξενέρωμα»;

«Έχετε δίκιο, όμως για κάθε ποδοσφαιριστή παίζουν μεγάλο ρόλο οι παράγοντες «δουλειά», «περιβάλλον εργασίας» και «προοπτική». Τα παιδιά γνωρίζουν ότι αξίζει να θυσιάσουν ένα χρόνο από την καριέρα τους, για τις δυνατότητες που τους δίνει αυτός ο σύλλογος. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους σκέφτονται ότι αν ο Πανιώνιος πετύχει το φετινό του στόχο, θα βρίσκονται με τη φανέλα του στο πρωτάθλημα της Super League 2, και θα έχουν ανοίξει διάπλατα περισσότερες πόρτες για τη συνέχεια της καριέρας τους»

-Ουσιαστικά θέλετε δηλαδή, το αγωνιστικό τμήμα να είναι αυτό που θα προσελκύσει επενδυτές.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Είναι πολύ πιο εύκολο ένας επενδυτής να πειστεί να επενδύσει όταν βλέπει ένα υγιές αγωνιστικό τμήμα που απαρτίζεται από φιλόδοξους Έλληνες ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας. Παίκτες οι οποίοι παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους αγωνιστικούς τους στόχους»

-Αυτό είναι διπλό άγχος. Παίρνετε μια ευθύνη που δεν σας αναλογεί, ως αγωνιστικό τμήμα.

«Από τη στιγμή που εκπροσωπείς αυτό το σύλλογο, και το σήμα που πρεσβεύει η ευθύνη είναι τεράστια.. Τα παιδιά και όλο το αγωνιστικό τμήμα γνωρίζουν τις ευθύνες για αυτό το σύλλογο, για αυτό προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό».

-Τα χρέη που υπάρχουν δεν είναι μικρά, αλλά δεν είναι ανέρχονται και σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος, όχι υποχρεωτικά από την Ν. Σμύρνη για να ενδιαφερθεί για την ιδιοκτησία ενός συλλόγου που συνεχώς παράγει ποδοσφαιριστές;

«Αυτά τα θέματα τα διαχειρίζεται η Διοικούσα Επιτροπή. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και συνολικά σε επίπεδο προπονητικού επιτελείου επιλέξαμε συνειδητά να κρατήσουμε το αγωνιστικό τμήμα έξω από αυτό ώστε να είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας. Μπορώ ωστόσο να σας δώσω ως απάντηση το εξής: Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να επενδύσουν στο σύλλογο, και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα θελήσουν να επενδύσουν σε αυτόν στο μέλλον. Οι αξίες και τα οράματα που πρεσβεύει όμως αυτή η ομάδα δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους που διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή τις τύχες της, να επιλέξουν «ελαφρά τη καρδία» τον άνθρωπο που θα πάει παραπέρα τον Πανιώνιο. Τα κριτήρια είναι αυστηρά και έχουν να κάνουν με τη διαδρομή του Πανιωνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και το που βρίσκεται σήμερα. Η στάση των ανθρώπων που διοικούν αυτή τη στιγμή το σύλλογο μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Είμαστε δίπλα τους, και είμαστε σίγουροι ότι την κατάλληλη στιγμή θα επιλέξουν τον κατάλληλο άνθρωπο ώστε να οδηγήσει τον Πανιώνιο εκεί που πραγματικά του αξίζει».

-Από τη συμμετοχή του κόσμου είστε ικανοποιημένος;

«Ο κόσμος του Πανιωνίου ανέκαθεν στήριζε το ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως αυτή η ομάδα είχε την ατυχία να ξεκινήσει την πορεία της εν μέσω της πανδημίας. Το γεγονός αυτό δεν επέτρεψε στον κόσμο να τη στηρίξει όσο θα ήθελε. Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουμε αν αυτό θα ήταν καλό ή κακό για τα νεαρά και άπειρα παιδιά μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είχαν την στήριξη που θα μπορούσαν να έχουν με την φυσική παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Έστω και με τους περιορισμούς πάντως κόσμος ήταν κοντά όσο μπορούσε τηρώντας τα μέτρα, και στήριζε την ομάδα στην καθημερινότητα της. Άλλωστε στην εποχή των social media και τα παιδιά παίρνουν δύναμη έστω και από ένα απλό μήνυμα που μπορούν να λάβουν. Δεν λησμονούμε ότι ο κόσμος του Πανιωνίου έχει μάθει διαφορετικά. Έχει συνηθίσει μεγάλες δόξες, με τελικούς Κυπέλλου και Ευρωπαϊκές πορείες. Ο Πανιώνιος πάντα εκπροσωπούσε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι δύσκολο τώρα για τους φιλάθλους μας, να βλέπουν την ομάδα να βρίσκεται στη Γ’ Εθνική. Είμαστε όμως εδώ ακριβώς για αυτό. Για να μπορέσουμε να του δώσουμε ένα όραμα. Μια ανάσα ζωής. Την πίστη ότι ο Πανιώνιος μπορεί και θα τα καταφέρει να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, και να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

-Έχει αγκαλιαστεί συνεπώς η προσπάθεια που καταβάλλετε;

«Όλο και περισσότεροι έρχονται κοντά μας. Τους αρέσει το στυλ ποδοσφαίρου που παίζουν τα παιδιά, ο τρόπος που προσεγγίζουν τα παιχνίδια, και αυτό που εισπράττουν ως αποτέλεσμα»

-Γνωρίζετε να δουλεύετε με νεαρές ηλικίες. Ο Πανιώνιος πάντα είχε «νέο αίμα» πίσω του. Οι ποδοσφαιριστές δεν πρόφταιναν μάλιστα να φτάσουν  στο απόγειο της βιολογικής τους ωρίμανσης γιατί πάντα βρισκόταν κάποια ΠΑΕ για να τους αγοράσει. Πως είναι η δουλειά που γίνεται σήμερα στις Ακαδημίες;

«Η δουλειά στις Ακαδημίες δεν σταματά. Είναι συνδεδεμένη άμεσα με την πορεία της πρώτης ομάδας, αλλά παράλληλα αποτελεί διαφορετικό κομμάτι. Η κορυφή της πυραμίδας του συλλόγου είναι η πρώτη ομάδα. Οι Ακαδημίες είναι διαφορετικό κομμάτι που πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να μην επηρεάζεται από την αγωνιστική πορεία της. Προφανώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ήμασταν τώρα στη Super League, όμως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που δουλεύουν το πρότζεκτ των Ακαδημιών. Τεχνικός Διευθυντής έχει αναλάβει από πέρυσι ο Γιάννης Κοντοές, παράλληλα με την ποδοσφαιρική του ενασχόληση. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει άμεση σύνδεση της Ακαδημίας με την πρώτη ομάδα. Αρκετοί προπονητές που ασχολούνται με τα τμήματα των Ακαδημιών βρίσκονται κοντά στο προπονητικό τιμ της πρώτης ομάδας, ώστε η δουλειά να έχει ροή και η καθημερινότητα μας να μην επηρεάζεται από την κατηγορία που αγωνιζόμαστε. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ο Πανιώνιος συνεχίζει να παράγει και να εξελίσσει ποδοσφαιριστές».

-Να περάσουμε στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, και τον 7ο Όμιλο που λαμβάνετε μέρος. Ένα γενικό σχόλιο;

«Για μας ήταν μια καινούρια κατάσταση που μας δημιούργησε μια ευχάριστη ανησυχία. Το να δούμε δηλαδή πως θα παρουσιαστούν τα παιδιά απέναντι σε καινούριες ομάδες, και αγωνιστικές προσεγγίσεις, συνεχόμενα ταξίδια, γήπεδα που διαφέρουν μεταξύ τους και μια σειρά από διαφορετικές, νέες για αυτά συνθήκες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλουμε να αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας, και να τους κάνουμε καλύτερους. Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο. Πιθανόν η μη δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης των αντιπάλων μας όπως μπορούσαμε και κάναμε πέρυσι με τις ομάδες της Αθήνας να είναι ένα θέμα. Για μας όμως προέχει η εξέλιξη της ομάδας μας, παικτών μας, και το πώς θα βελτιώσουμε το ποδοσφαιρικό προϊόν Πανιώνιος που παρουσιάζουμε στον κόσμο»

-Υπάρχει μια «σκληραγώγηση» της ομάδας που καλείται να πάρει απότομα το «βάπτισμα του πυρός».

«Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση που μας παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες μετάβασης και διαμονής στην Κρήτη. Από την άλλη βέβαια πρέπει να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά που δεν έχουν μπει ακόμα σε μια τέτοια διαδικασία. Φανταστείτε δύο ομάδες της Κρήτης να συμμετέχουν σε Όμιλο της Αθήνας ή του Πειραιά. Είναι μια καινούρια αγωνιστική κατάσταση για την ομάδα, που καλείται να την αντιμετωπίσει».

-Αγωνιστικά πως το βλέπετε το πρωτάθλημα;

«Οι κρητικές ομάδες είναι ποιοτικότερες σε σύγκριση με το παρελθόν. Ίσως οι έδρες δεν είναι τόσο σκληρές. Έχουν επενδύσει, αποτελούμενες ωστόσο από αρκετούς παίκτες που δεν είναι γηγενείς. Έχουν περάσει σε ένα άλλο επίπεδο που δίνουν περισσότερο έμφαση στην τακτική, και στο ποιοτικό ποδόσφαιρο και λιγότερο στην δύναμη και την έδρα. Ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε και τις άλλες ομάδες της Κρήτης»

-Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του φετινού Πανιωνίου;

«Το αδύνατο σημείο έχει να κάνει με την απειρία. Την απειρία όχι ως ηλικιακό παράγοντα, αλλά ως έλλειψη παραστάσεων ώστε να μπορούν τα παιδιά να διαχειριστούν συναισθηματικά τις διάφορες καταστάσεις στο αγωνιστικό κομμάτι. Για αυτό ήταν σημαντική η νίκη που πετύχαμε στην Ιεράπετρα απέναντι στην Αναγέννηση. Τα παιδιά δεν παρέκκλιναν μέχρι τέλους από το αγωνιστικό τους πλάνο. Ακολούθησαν τις οδηγίες και τις εντολές που τους είχαν δοθεί, και η μπάλα δεν σηκώθηκε από το έδαφος, ακόμα και πριν ανοίξουμε το σκορ. Σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν και να προσπαθήσουν να πάρουν το αποτέλεσμα με άλλον τρόπο από αυτόν που μαθαίνουν.. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και όταν βρίσκεσαι μπροστά στο σκορ και κερδίζεις. Ερχόμαστε ξανά στον τομέα της διαχείρισης των συναισθημάτων Αυτό είναι ένα κομμάτι που η ομάδα φέτος θα πρέπει να δουλέψει. Σε ότι έχει να κάνει με τα πλεονεκτήματα μας, αυτά είναι το γρήγορο ποδόσφαιρο σε υψηλούς ρυθμούς που επιδιώκουμε να παίζουμε. Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο ανώτερων κατηγοριών. Ομάδες που θέλουν να δίνουν στα παιχνίδια τους τέτοιον ρυθμό όπως εμείς, ίσως δεν συναντάς ούτε στην Super League 2. Θέλουμε να παίζουμε ένα ποδόσφαιρο που θα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Μακριά από σκοπιμότητα. Από το ποδόσφαιρο που κουράζει και δεν προσφέρει τίποτα στη εξέλιξη του αθλήματος»

-Ένα σχόλιο για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Α.Ο.Α.Ν. στη Νέα Σμύρνη

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει να ασχολούμαστε με το επόμενο παιχνίδι. Ο Α.Ο.Α.Ν. είναι μια ομάδα που έχει προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, και έχει κάνει δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές απέναντι μάλιστα σε πολύ ανταγωνιστικούς αντιπάλους. Έχει τον ίδιο προπονητή και το ίδιο ρόστερ αρκετό καιρό, και έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα στα τελευταία λεπτά από μια στατική φάση στο γήπεδο της Ν. Αλικαρνασσού. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί παρά να έχει τον απόλυτο σεβασμό και την προσοχή μας. Θα την υποδεχτούμε στο Στάδιο της Ν. Σμύρνης όπως της αξίζει. Θεωρούμε ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Νομίζω ότι ο Α.Ο.Α.Ν θα είναι μια από τις ομάδες που θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την πρωτιά στην κούρσα του πρωταθλήματος».

-Αποδέχεστε τον τίτλο του φαβορί στον Όμιλο; Όχι μόνο λόγω του ιστορικού σας ονόματος αλλά και της αγωνιστικής σας δυναμικής;

«Η απάντηση είναι εύκολη. Ο Πανιώνιος δεν είναι δυνατόν να στοχεύει σε κάτι άλλο όταν βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία πέραν της πρώτης θέσης. Εγώ θα το πάω όμως πιο πέρα. Θα πω ότι αυτή η ομάδα είναι η περυσινή πρωταθλήτρια. Είναι η ομάδα που έχασε στις λεπτομέρειες στη διαδικασία των μπαράζ τη μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις, έχοντας μακράν το δυσκολότερο πρόγραμμα με 4 παιχνίδια σε 10 μέρες από τα οποία τα δύο ήταν συνεχόμενα εκτός έδρας. Αυτή η ομάδα λοιπόν όταν ξαναπαίζει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δεν μπορεί παρά να ξεκινάει σαν φαβορί. Θέλω όμως να περάσω σαν μήνυμα ότι από πέρυσι που ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας δεν στεκόμαστε σε ένα αποτέλεσμα. Κοιτάμε μπροστά και μακριά. Πρώτα από όλα την εξέλιξη και βελτίωση των παικτών. Στόχος μας δεν είναι μόνο η είσοδος στα μπαράζ, αλλά να είμαστε έτοιμοι όπως και το περσινό καλοκαίρι, να λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα της Super League 2, χωρίς να χρειαστεί να αλλοιώσουμε τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια