Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με μάσκες οι φίλαθλοι στο γήπεδο αλλιώς ποινές για τις oμάδες

Ποινές και στις ομάδες εάν ο κόσμος δε φορά μάσκα στα γήπεδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στα έκτακτα μέτρα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ποινές και στις ομάδες εάν ο κόσμος δε φορά μάσκα στα γήπεδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στα έκτακτα μέτρα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης για τον περιορισμό της πανδημίας, έκανε αναφορά και στα γήπεδα.

Οι φίλαθλοι έχουν επιστρέψει στα γήπεδα, καθώς οι εμβολιασμένοι έχουν δικαίωμα εισόδου.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο υπουργός, η χρήση μάσκας στις εξέδρες είναι υποχρεωτική και θα γίνονται έλεγχοι και θα επιβάλλονται ποινές στις ομάδες, εάν δεν τηρείται αυτό το μέτρο.

«Επειδή έχει παρατηρηθεί στους αθλητικούς χώρους, αν και είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και αυτό δεν τηρείται, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια, εάν δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας και των άλλων περιορισμών που πρέπει να υπάρχουν στα γήπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα όπως είχαμε πριν, συνεπώς θα επεκτείνουμε την καμπάνια του εμβολιασμού με αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες, αλλά και spots και καμπάνιες στα Μέσα Ενημέρωσης.

Οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την πορεία της πανδημίας μας αναγκάζει σε προσαρμογή στα νέα δεδομένα με περιορισμούς που θα αφορούν τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο και πρέπει να τους προστατέψουμε», είπε νωρίτερα ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους

Έτσι από το Σάββατο τα νέα μέτρα προσαρμογής για την προστασία των ανεμβολίαστων πολιτών είναι τα εξής:

Όλοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό σε όποια θέση και αν βρίσκονται θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid test.

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι πολίτες σε όλη τη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν υποχρεωτικά αρνητικό rapid test για την πρόσβασή τους σε:

  • τράπεζες,
  • δημόσιες υπηρεσίες
  • εμπορικά καταστήματα,
  • κομμωτήρια
  • και σε μικτούς χώρους διασκέδασης

Δεν υπάρχουν σχόλια