Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έκθεση με στιγμές της Πανιώνιας Ιστορίας στο Ξυλόκαστρο!

Ο παλμός της μακραίωνας ιστορίας του Πανιωνίου

Ο παλμός της μακραίωνας ιστορίας του Πανιωνίου, αφού έχουν περάσει 131 χρόνια από την ίδρυσή του (είναι ο αρχαιότερος σύλλογος στη χώρα μας και από τους πιο παλιούς διεθνώς), χτυπάει σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της χώρας.

Στο Ξυλόκαστρο του ν. Κορινθίας και στο κάτω μέρος της κεντρικής του πλατείας της πόλης το Σάββατο 31/7 και την Κυριακή 1/8/2021 από τις 20.30 – και 23.00 το βράδυ διοργανώνεται από ΣυνΠανιώνιους ντόπιους και παραθεριστές έκθεση με ντοκουμέντα της αγωνιστικής δράσης του Ιστορικού. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα καταδείξει και θα αναδείξει ένδοξες αγωνιστικές στιγμές του Πανιωνίου και θα παρουσιάσει σημαντικούς αθλητές που φόρεσαν τα κυανέρυθρα αγωνιζόμενοι σε διάφορα αθλήματα.


Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πανιώνιος είναι γνωστός περισσότερο όχι τόσο από τους τίτλους που έχει κατακτήσει (2 κύπελλα Ελλάδας και ένα βαλκανικό έχει κατακτήσει η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, 1 κύπελλο Ελλάδας η ανδρική ομάδα μπάσκετ και 1 πρωτάθλημα Ελλάδας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ) όσο κυρίως από το γεγονός ότι έχει βγάλει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αθλητές της χώρας. Επίσης έχει πολύ καλό όνομα για τις υποδομές που διαθέτει σε αρκετά αθλήματα και ομάδες νέων του Πανιωνίου έχουν κατακτήσει σημαντικούς τίτλους. 


Παρά τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει και τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες του πρόκειται για σύλλογο που έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό.


Πρόκειται για σημαντική εκδήλωση διάδοσης της Πανιώνιας ιδέας αλλά και της εξέλιξης των αθλημάτων στη χώρα μας καθότι ο Πανιώνιος είχε σημαντική συμβολή σε πολλά απ’ αυτά. Μάλιστα είναι ο σύλλογος που εισήγαγε το 1922 το γυναικείο volleyball (πετοσφαίρηση) στη χώρα μας και ο πρώτος διδάξας του βόλεϊ στην Ελλάδα θεωρείται ο γυμναστής Λευκαδίτης του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου.


Καλούνται όλοι και  όλες, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, που τους αρέσει ο αθλητισμός και η ιστορία του να την επισκεφτούν. 


Παρατίθεται η αφίσα της εκδήλωσης:




Δεν υπάρχουν σχόλια