Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η επόμενη ημέρα...

Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης...

Γράφει ο Γιώργος Καρμίρης...

Τα πράγματα επανήλθαν στην θέση τους και το... τρένο μπήκε στις ράγες. Αναφέρομαι, φυσικά, στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο, που πλέον είναι έτοιμος για την φετινή του εκκίνηση! 

Τα... ηνία διατηρεί και φέτος η ίδια Διοικούσα Επιτροπή, οι ίδιοι άνθρωποι που την περασμένη σεζόν μπήκαν μπροστά για να μην αφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη ο σύλλογος και κατάφεραν να παρουσιάσουν μία ομάδα με Πανιώνια ψυχή-με Πανιώνιο μέταλλο, η οποία έβγαζε υγεία εντός και εκτός γηπέδων.

Αυτοί οι άνθρωποι δηλαδή, που όσοι είναι έστω και λίγο κοντά στον Ιστορικό γνωρίζουν καλά πως προέρχονται από την Πανιώνια οικογένεια και η αγάπη τους για τον σύλλογο είναι αγνή, δήλωσαν και φέτος "παρών" και έχοντας στο πλευρό τους κι άλλους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την ομάδα (είτε οικονομικά, είτε χορηγικά, είτε με άλλους τρόπους), έχουν ήδη ξεκινήσει τα σχέδια τους για τον Πανιώνο της νέας χρονιάς.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, έχουμε κάποια δεδομένα και κάποια... ερωτηματικά.

Τα δεδομένα:

  • Ο βασικός κορμός της ομάδας θα μείνει ανναλοίωτος. Τα φοβερά παιδιά δηλαδή που την περασμένη σεζόν προωθήθηκαν από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα, έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά και τρέλαναν κόσμο θα βρίσκονται και φέτος στο κυανέρυθρο ρόστερ. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως αποτελεί και επιθυμία των ίδιων να συνεχίσουν στον Ιστορικό, κάτι που δείχνει το πόσο έχουν δεθεί με αυτόν τον σύλλογο. Να σημειώσουμε επίσης πως για να αποχωρήσει κάποιος θα πρέπει η ομάδα που θα θέλει να τον αποκτήσει να δώσει χρήματα που λειτουργούν ως τροφεία στον Πανιώνιο.
  • Δεδομένη είναι και η παραμονή του Δημήτρη Κοροπούλη και των συνεργατών του. Ο Έλληνας coach και όλο το τεχνικό τιμ έκαναν εξαιρετική δουλειά, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης το κλίμα ανάμεσα σε προπονητές και παίκτες είναι εξαιρετικό, άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος για να υπάρξει κάποια αλλαγή στον πάγκο της ομάδας.
  • Δεδομένες είναι και αποχωρήσεις των Γιάννη Μανιάτη και Νίκου Σπυρόπουλου. Ο Μανιάτης ήταν εκείνος που αποφάσισε πρώτος να μη συνεχίσει στην ομάδα και εν συνεχεία ο Σπυρόπουλος, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήρθε στον Πανιώνιο μετά από "πρόσκληση" του Μανιάτη, θεώρησε πως από την στιγμή που έφυγε ο ένας έπρεπε να φύγει και ο άλλος. Όπως και να έχει είναι σεβαστή απόφαση και των δύο και πραγματικά σαν Πανιώνιοι τους ευχαριστούμε θερμά για την δουλειά που έκαναν σε μία πολύ δύσκολη χρονιά του συλλόγου.
  • Μπορεί ο κ. Σκούρας να ανακοίνωσε προσφάτως, μέσα από τα panionianea.gr, την αποχώρηση του από την καθημερινότητα του Πανιωνίου, ωστόσο είναι δεδομένη η στήριξη του στην ομάδα. Ο κ. Σκούρας είναι πιστός φίλος του Ιστορικού και να είστε σίγουροι πως και τη νέα σεζόν θα είναι εκεί, δίπλα στην ομάδα, όποτε χρειαστεί!
  • Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου δήλωσε την ομάδα τόσο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδος, ώστε να είναι συνεπής στις χρονικές προθεσμίες. 
  • Η ημερομηνία έχει δοθεί και είναι δεδομένη. Η ομάδα βάζει μπροστά τις... μηχανές στις 9 Αυγούστου. Τότε ξεκινάει η προετοιμασία και άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα πιάσουν δουλειά!

Τα ερωτηματικά:
  • Πρώτο ερώτημα δεν είναι άλλο από αυτό που έχουν -σχεδόν- όλοι οι φίλοι του Πανιωνίου. "Το κεφάλαιο Super League 2 έκλεισε;": Η απάντηση είναι πως όχι, ακόμα δεν έχει κλείσει. Αλλά δεν έχει ανοίξει κιόλας. Η ομάδα τρέχει τον προγραμματισμό της για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής και όταν γίνει γνωστό εάν και πόσες κενές θέσεις θα υπάρξουν στην δεύτερη κατηγορία και αν δικαιούται να πάρει μία εξ' αυτών ο Πανιώνιος, τότε θα υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις. Η Super League 2 έχει άλλα δεδομένο, κυρίως οικονομικά και θα πρέπει να είναι φανεί αν ο σύλλογος θα μπορέσει να ανταποκριθεί χωρίς προβλήματα. Εάν μπορεί, τότε καλώς να ανέβει. Εάν όχι, δεν πειράζει. Το να παίξει η ομάδα στην δεύτερη κατηγορία απλά για να παίξει, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, δεν έχει νόημα. Βέβαια, αν με ρωτάτε τι πιστεύω εγώ, αν υπάρξει το "παράθυρο" ανόδου, τότε θεωρώ πως πιθανότατα ο Πανιώνιος δεν θα πει "όχι". Έχουμε μέλλον, όμως ακόμα, γι΄αυτό το θέμα. Περίπου στα τέλη Αυγούστου θα μάθουμε τι θα γίνει.
  • Οι άνθρωποι της επιτροπής αναζητούν τον άνθρωπο που θα αναλάβει το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή, δηλαδή το πόστο που είχε ο Σπυρόπουλος. Ήδη. εχουν πέσει κάποια ονόματα στο τραπέζι, όμως ακόμα δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο. 
  • Η ομάδα είναι σίγουρο πως θα κινηθεί για να πραγματοποιήσει κάποιες λίγες μεν, αλλά ποιοτικές μεταγραφές. Το ρόστερ είπαμε πως θα είναι σχεδόν το ίδιο με πέρυσι, όμως θα γίνουν και κάποιες κινήσεις ενίσχυσης. Βέβαια, αν τελικά στην πορεία προκύψει η άνοδος στην Λίγκα, τότε σίγουρα θα χρειαστούν και κάποιες παραπάνω "πινελιές" γιατί σίγουρα άλλα τα δεδομένα στην Γ' και άλλα στην Β'. Ίδωμεν μέχρι τότε... 
  • Το τελευταίο ερώτημα είναι λίγο ρητορικό, γιατί νομίζω η απάντηση είναι εύκολη. Ο κόσμος θα στηρίξει (και) την φετινή δύσκολη προσπάθεια που θα γίνει; Είμαι σίγουρος πως ΝΑΙ. Ο φίλαθλος κόσμος του Ιστορικού έχει τεράστια δίψα για να δει από κοντά τον Πανιώνιο, να πάρει την κυανέρυθρη... τζούρα του, που με το που βγουν τα διαρκείας και ανοίξουν οι εξέδρες θα δηλώσει ένα τεράστιο "παρών". Άλλωστε ο κόσμος είναι η δύναμη αυτής της ομάδας και αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, όποτε χρειάστηκε σε δύσκολες στιγμές ήταν εκεί, δυναμικά. Εκεί θα είναι και τώρα! 

Εμπρός ΙΣΤΟΡΙΚΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια