Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ταξίδεψε στο άγνωστο, βγήκε πρώτος

Η περιπέτεια του Πανιωνίου στα… αλώνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν τελειώνει με την εξασφάλιση της πρωτιάς στον 6ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής.

Η περιπέτεια του Πανιωνίου στα… αλώνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν τελειώνει με την εξασφάλιση της πρωτιάς στον 6ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής.

Άρθρο του Ευάνθη Γκόγκουλη στην "Sportday":

Δεν αναφερόμαστε στα πλέι οφ με τους υπόλοιπους τέσσερις πρωταθλητές του Νότου, που θα χαρίσουν δύο εισιτήρια για την πιο πάνω κατηγορία. Για την επιστροφή στη φυσική του θέση, ο Πανιώνιος θα χρειαστεί και χρήματα. Υπάρχει, όμως, καιρός για να βρεθεί λύση για όλα αυτά.

Αυτήν τη στιγμή, σημασία έχει ότι ο Ιστορικός έδωσε απαντήσεις. Σε όσους τον εχθρεύτηκαν φέτος, αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους τους, που είχαν θέσει ως στόχο την παραμονή. Αλλωστε, μέχρι την απόκτηση του Γιάννη Κοντοέ (φωτό), ο οποίος εξελίχθηκε στον ηγέτη που χρειαζόταν η νεανική ομάδα στην οποία αναγκαστικά στηρίχθηκε, ελλείψει οικονομικών πόρων, ο Πανιώνιος βάδιζε… στα χαμένα.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε πέντε πρωταγωνιστές της «κυανέρυθρης» πορείας, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι αδικούμε τους υπόλοιπους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΕΣ - Ο αρχηγός

Δύο γκολ πέτυχε ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός σε όλα τα φετινά παιχνίδια του Πανιωνίου.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ - Δύναμη μπροστά

Ο Γιώργος Σταμάτης ακολούθησε την αντίστροφη διαδρομή από αυτήν πολλών παικτών της ηλικίας του (πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Θεοδόσης Μαχαίρας). Αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2019, όταν αποχώρησε για να ενταχθεί στην Κ-19 των «κυανέρυθρων». Ο 20χρονος σέντερ φορ δεν είναι σωματώδης, έχει όμως ταχύτητα και καλά τελειώματα. Χάρη σ’ αυτά τα προσόντα πέτυχε τρία πολύτιμα γκολ: Το πρώτο στο «διπλό» επί της Προοδευτικής (2-1), το νικητήριο στην εντός έδρας νίκη επί του Χαραυγιακού (2-1), αλλά κι αυτό στην παρολίγον νίκη επί του Εθνικού στο «Ελ Πάσο» (1-1). Λόγω τραυματισμού έχασε το ματς στο Μοσχάτο (4-1) κι έμεινε στον πάγκο στα δύο τελευταία παιχνίδια, όμως ο αντικαταστάτης του, Θάνος Λιούμης, δεν άφησε να φανεί το κενό του.

ΓΡΟΝΤΗΣ - Ο παλιός είν’ αλλιώς

Το 2013-14, ο Δημήτρης Γροντής ήταν ένας από τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ που βίωσαν την πρωτόγνωρη εμπειρία της Γ’ Εθνικής. Φέτος, στα 26 του πλέον, κλήθηκε να αναλάβει ηγετικό ρόλο ανάμεσα στα πολλά πιτσιρίκια του Πανιωνίου. Και, μέχρι στιγμής, τα καταφέρνει περίφημα – παρότι πολλοί αμφέβαλλαν, βλέποντας την πτωτική πορεία της καριέρας του, ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στον ρόλο.  Αγωνιζόμενος περισσότερο ως «οκτάρι», παρά ως «δεκάρι», ο Γροντής είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας της Νέας Σμύρνης και παράλληλα βοηθά πολύ τον Μπρέγκου στο ανασταλτικό κομμάτι. Πέτυχε τρία γκολ συνολικά, εκ των οποίων τα με πέναλτι (που χάρισαν τις νίκες επί της Προοδευτικής και της Μαρκό) και οι «κυανέρυθροι» ποντάρουν στην πείρα του και στα πλέι οφ ανόδου. 

ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ - Ο πρώτος σκόρερ

Πρώτος σκόρερ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Λεωνίδας Μούντριχας, ο οποίος ήταν κι αυτός που άνοιξε τον «κυανέρυθρο» λογαριασμό στη φετινή περιπέτεια. Ο 19χρονος αριστερός εξτρέμ πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ: Δύο (το πρώτο και το τελευταίο) στο 4-1 επί του Πανναξιακού στην πρεμιέρα, το γκολ της ισοφάρισης στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ηλιούπολη (1-1), καθώς και το τελευταίο στον θρίαμβο στο Μοσχάτο (4-1). Ενας γρήγορος εξτρέμ, με καλή τεχνική κατάρτιση και καλά πόδια, ο οποίος είναι βέβαιο ότι έχει να προσφέρει πολλά στον Πανιώνιο τόσο στα πλέι οφ ανόδου όσο και στην πιο πάνω κατηγορία.

ΞΥΓΚΟΡΟΣ - Θυμίζει…Μπρέσκα

Οι οπαδοί του Πανιωνίου «κόλλησαν» το παρατσούκλι… Μπρέσκα στον Παναγιώτη Ξυγκόρο για προφανείς λόγους. Μοιάζουν φυσιογνωμικά, αλλά και αγωνιστικά, καθώς και ο νεαρός άσος είναι καθαρόαιμος παίκτης γραμμής. Απλώς, στα τελευταία παιχνίδια καλύπτει τη θέση του αριστερού μπακ (απόντος του Ζάχι, που είναι τραυματίας), ενώ στο ξεκίνημα της περιόδου αγωνιζόταν ως δεξιός εξτρέμ. Και ο παλαίμαχος Σλοβάκος άσος, άλλωστε, είχε γυρίσει σε θέση μπακ στα τελευταία του… Ο Ξυγκόρος πέτυχε κι ένα γκολ, στην πρεμιέρα με τον Πανναξιακό.

ΠΙΣΠΑΣ - Βοήθησε στο τέλος

Τραυματίας ήταν ο Σωτήρης Πίσπας όταν μεταγράφηκε στον Πανιώνιο, τον περασμένο Οκτώβριο. Η διακοπή λόγω του κορωνοϊού, βοήθησε τον άλλοτε ταλαντούχο επιθετικό του Παναθηναϊκού για να ξεπεράσει το πρόβλημά του, να κερδίσει θέση βασικού. Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στις τρεις τελευταίες νίκες επί του Μοσχάτου, του Φωστήρα και της Μυκόνου, ο 23χρονος άσος έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια