Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αποκλεισμός στα πέναλτι...

Ήττα-αποκλεισμός στα πέναλτι... 

Ήττα-αποκλεισμός στα πέναλτι... 

Ντέρμπι με το… καλημέρα στο Final – 8 του Κυπέλλου Ανδρών στο κολυμβητήριο του Λαιμού στη Βουλιαγμένη. Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης – γιορτής για την υδατοσφαίριση η πρόκριση στον ημιτελικό κρίθηκε στα πέναλτι (!) με την ΑΕΚ να νικά 13-12 τον Πανιώνιο και να προκρίνεται στον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 2ου Προημιτελικού (16:00) ΓΣ Περιστερίου – ΠΑΟΚ.

Σ’ έναν αγώνα ντέρμπι η ΑΕΚ εμφανίστηκε πιο ψύχραιμη στην 4η περίοδο και επιστρέφοντας από το εις βάρος της 7-5 (σκορ 3ης περιόδου) με τον Φλέγκα σε εξαιρετική κατάσταση, τον Κουρλιάφτη πρωταγωνιστή και τον Βουξεβιτς να ισοφαρίζει σε 7-7 στα 52’’ για το τέλος, έστειλε το ματς στη… ρώσικη ρουλέτα.

Εκεί μετά από πέντε εύστοχα πέναλτι για κάθε ομάδα ο Φλέγκας απέκρουσε την εκτέλεση του Καλαϊτζή και ο νεαρός Παπάκος έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο στην ΑΕΚ, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της όχι μόνο μετέχει στο Κύπελλο, αλλά φτάνει και στα ημιτελικά.

Από την αρχή του ματς οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι με χέρι» (3-3 το πρώτο οκτάλεπτο, 4-4 στα 2:54 πριν το ημίχρονο) έως ότου οι «κυανέρυθροι» πάρουν διαφορά δύο τερμάτων με όμορφο γκολ του Καπετανάκη στα 2:37 και του Ζουρίδη στα 1:37 για το 6-4 του α’ μέρους.

Στο β’ ημίχρονο Πανιώνιος και ΑΕΚ αστοχούσαν στις επιθέσεις τους έως ότου ο Κουρλιάφτης σκοράρει με ωραίο σουτ από την περιφέρεια στον παραπάνω για να μειώσει σε 6-5 στα 2:33. Όμως ο Καπετανάκης, κορυφαίος των «κυανέρυθρων» στον Προημιτελικό, επίσης με το 3ο του γκολ στον αγώνα έδωσε ξανά… αέρα δύο τερμάτων στον Πανιώνιο με γκολ από την περιφέρεια στα 48’’.

Στην 4η περίοδο, ο Κουρλιάφτης συνέχισε να κρατά την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Με πολύ ωραίο σκαστό σουτ στα 5:29 νίκησε τον Λιμαράκη, μειώνοντας ξανά στο γκολ  (7-6).

Ακολούθησαν πολύ ωραίες επεμβάσεις από Φλέγκα και Λιμαράκη, κι άλλες νευρικές επιθέσεις με την Ένωση να φτάνει στην ισοφάριση σε 7-7 με γκολ του Βούξεβιτς από το φουνταριστό στον παραπάνω στα 52’’!

Πανιώνιος – ΑΕΚ 12-13 πεν (7-7 κ.δ, 3-3, 3-1, 1-1, 0-2)

1ο πέναλτι: Καλαϊτζής γκολ – Παπάκος γκολ

2ο πέναλτι: Δήμου Δ. γκολ – Κουτσιαλής γκολ

3ο πέναλτι: Μπραΐμης γκολ – Στελλάτος γκολ

4ο πέναλτι: Γαβαλάς γκολ – Βούξεβιτς γκολ

5ο πέναλτι: Ζουρίδης  γκολ – Κουρλιάφτης γκολ

6ο πέναλτιΚαλαϊτζής απόκρουση Φλέγκας – Παπάκος γκολ

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Σαλτέρης, Μπουζαλάς, Σπυρόπουλος, Νιαρχάκος, Μπραΐμης 2, Γαβαλάς 1, Καλαϊτζής 2, Ζουρίδης 2, Αλεξίου, Δήμου 2, Νταλάπας, Καπετανάκης 3, Λιμαράκης, Μοσχοβέλης, Κούκουνας.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής 1, Βούξεβιτς 3, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 5, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος 2, Βλατάκης, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος 2

waterpolonews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια