Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες μπορεί να χρεοκοπήσουν η Πανιώνια Ιδέα όμως ποτέ!

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...   Κείμενο για την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ παρά τη χρεοκοπία των 2 Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών του. Ο ...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... 

Κείμενο για την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ παρά τη χρεοκοπία των 2 Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών του.


Ο Πανιώνιος φέτος δεν είναι στην 1η κατηγορία των 2 πιο λαοφιλών αθλημάτων, του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, επειδή οι δύο Αθλητικές Ανώνυμες εταιρίες του χρεοκόπησαν! Μάλιστα η του μπάσκετ δηλ η ΚΑΕ Πανιώνιος χρεοκόπησε για ελάχιστες εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ! Βλέπετε στην εποχή μας και ο αθλητισμός έχει γίνει επαγγελματικός, πολύ περισσότερο τα πιο λαοφιλή του αθλήματα και επομένως λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς, που είναι αδυσώπητοι!

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι ο Πανιώνιος δεν υφίσταται ως σύλλογος. Υφίσταται και παρά υφίσταται και πρέπει να διατηρηθεί ζωντανός, εννοούμε τον ερασιτέχνη, που και αυτός αντιμετωπίζει προβλήματα. Άρα η συσπείρωση όλων των ΣυνΠανιώνιων όπου γης και κυρίως αυτών του λεκανοπεδίου της Αττικής είναι επιτακτική, αλλιώς σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει ως σύλλογος ούτε ο ερασιτέχνης ή θα απαξιωθεί και θα καταντήσει δυστυχώς σύλλογος σφραγίδα όπως τόσοι και τόσοι άλλοι! Ευχόμαστε και ελπίζουμε η ανάταξη του ερασιτέχνη να σημειωθεί αμέσως μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας και να αφορά όλους. Τη σημερινή διοίκηση, το Δήμο Ν. Σμύρνης και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, τον εμπορικό κόσμο της πόλης, τους κατοίκους της κλπ. Ο Πανιώνιος έχει πολλά να εισφέρει στην αθλούμενη νεολαία, ο αθλητισμός είναι διέξοδος ζωής για όλους/ες και η νεολαία αποτελεί το μέλλον της κοινωνίας δηλ όλων μας. Συνδυάστε τα προηγούμενα για να κατανοήσετε πόσο αναγκαία είναι η διατήρηση της ύπαρξης του Πανιωνίου, ενός συλλόγου με Ιστορία, εμπειρία, σχετική οργάνωση και εγκαταστάσεις, έστω και παλιές (πολλές μπορούν και πρέπει να συντηρούνται και να αναβαθμίζονται).

Σε ότι δε αφορά στις δυο Αθλητικές Ανώνυμες εταιρίες του δηλ στις ΠΑΕ και ΚΑΕ Πανιώνιος είναι εφικτό και αυτές να ξαναγεννηθούν και να επανεκκινήσουν αρκεί το εγχείρημα να έχει στέρεες βάσεις. Κυρίως αρκεί η απόπειρα αυτή να επιχειρηθεί από πρωτεργάτες με σωστές αντιλήψεις και ιδέες, τους οποίους μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν πολλοί ακόμη. Που όλοι μαζί θα κάνουν βήματα σίγουρα και θα έχουν επιμονή και υπομονή. Ο Πανιώνιος στην εποχή μας μάλλον είναι αρκετά δύσκολο να προσελκύσει επενδυτές τεράστιας οικονομικής ισχύος που θ’ αναλάβουν ΠΑΕ και ΚΑΕ. Ωστόσο μπορεί να βασιστεί σε ένα διαφορετικό μοντέλο με λιγότερα χρήματα, επειδή Ανώνυμες εταιρίες χωρίς ίχνος κεφαλαίων δεν υφίστανται, το οποίο με σωστή διαχείριση όχι μόνο μπορεί να διατηρηθεί αλλά και ν' αναπτυχθεί. Ένα μοντέλο, το οποίο κατά καιρούς έχει διατυπωθεί από αρκετούς, που βασίζεται κυρίως στην παραγωγή και ανάδειξη νέων ταλέντων, τα οποία με σωστή διαχείριση, σωστές αγοροπωλησίες κλπ μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρίες - Πανιώνιος, διότι ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Αυτό δε το μοντέλο δεν είναι ούτε ξένο ούτε πρωτόγνωρο στον επαγγελματικό αθλητισμό. Εφαρμόζεται σε αρκετούς Ευρωπαϊκούς συλλόγους, μεγαλύτερους ή μικρότερους και έχει πολύ καλά αποτελέσματα κυρίως σε ότι αφορά στην διακινδύνευση με χρεοκοπία και διάλυση. Ουσιαστικά αυτό το μοντέλο σε ομάδες σαν τον Πανιώνιο μειώνει δραστικά την πιθανότητα διάλυσης ή χρεοκοπίας. Αν δε στην πορεία ενισχυθεί και με κάποιον εύρωστο επενδυτή και διατεθούν πρόσθετα κεφάλαια τότε θα είναι ακόμη καλύτερα. Όμως και μόνο του μπορεί να σταθεί και να προοδεύσει. Χρειάζεται μόνον υπομονή, δουλειά και σωστή διαχείριση.

Το ποδοσφαιρικό ανδρικό τμήμα του Πανιωνίου, που λόγω των γνωστών γεγονότων αγωνίζεται στη Γ' Εθνική, τρέχει με μπροστάρηδες τον κ. Κ. Σκούρα και τους συνεργάτες του, που εξ όσων συνάγονται ένα τέτοιο μοντέλο λειτουργίας του Πανιωνίου έχουν υπόψη τους να υπηρετήσουν. Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει και η πολιτεία να θεσπίσει δίκαιους όρους, και προϋποθέσεις, ώστε και τα χρέη να αποπληρώνονται και οι Αθλητικές Ανώνυμες εταιρίες να μην αφανίζονται. Και προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Κ. Σκούρας, όπως έχει δηλώσει, έχει να κάνει προτάσεις προς την πολιτεία, ίσως ήδη να τις έχει κάνει, αρκεί βέβαια η τελευταία να τις ακούσει!

Τέλος και στην ανδρική ομάδα του μπάσκετ έχει γραφτεί ότι έχει υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον από ανθρώπους για να την λειτουργήσουν, ώστε να ξεκινήσει και για αυτήν σιγά – σιγά η προσπάθεια ανόδου στην Α1 και η δημιουργία μιας ΚΑΕ με στέρεες βάσεις. Και όπως έχει αναφερθεί στο ρεπορτάζ η προσπάθεια αυτή θα είχε ήδη υλοποιηθεί αν λόγω πανδημίας τα πάντα δεν είχαν πάει πίσω. Οψόμεθα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια