Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ερασιτέχνης Πανιώνιος: «Οι εκλογές θα διεξαχθούν αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων»

"Οι εκλογές θα διεξαχθούν αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων για τους περιορισμούς μετακίνησης, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών Αρχ...

"Οι εκλογές θα διεξαχθούν αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων για τους περιορισμούς μετακίνησης, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών Αρχών". Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η μακροσκελής ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, μέσω της οποίας ουσιαστικά έγινε γνωστό πως οι εκλογές, που είχαν οριστεί για τις 9 Δεκεμβρίου, αναβάλονται!

Αναλυτικά η ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες: 

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., ορίσαμε ως χρόνο διεξαγωγής των εκλογών την 9-12-2020, με μοναδικό γνώμονα να μην τεθεί ο Σύλλογος εκτός μητρώου Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με όλες τις δυσμενείς συνακόλουθες συνέπειες που εξηγήσαμε.

Κατά τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες ήταν κοινός τόπος η μικρή συμμετοχή των μελών. Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες, με μεγάλη χαρά, διαπιστώσαμε ότι κινητοποιήθηκε μεγάλη μερίδα φίλων και μελών του Συλλόγου, που επιθυμούσε να λάβει μέρος και να ψηφίσει, αλλά, λόγω πανδημίας, δήλωνε αδυναμία προσέλευσης ή διέβλεπε πάσης φύσεως ανύπαρκτες σκοπιμότητες πίσω από την εκλογική διαδικασία και πρότεινε την αναβολή των εκλογών.

Το συμφέρον του Συλλόγου είναι να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση και συμμετοχή στα κοινά, η οποία του δίνει ώθηση και τη μέγιστη δημοκρατική νομιμοποίηση απευθείας από τη λαϊκή του βάση. Αταλάντευτη όμως παραμένει και η βούληση προστασίας του από νομικές ή άλλες κυρώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, επειδή πραγματικά το εγχείρημα διεξαγωγής εκλογών εν μέσω κορονοϊού ενείχε δυσχέρειες, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών μας, λάβαμε την προφορική διαβεβαίωση προσωπικώς από το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά, καθώς και από τον αθλητικό προϊστάμενο της ΓΓΑ κ. Βασίλειο Κάκκο ότι για το θέμα του μητρώου μόλις υπογράφηκε σχετική Υπουργική Απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ την επόμενη εβδομάδα, ώστε να δοθεί δυνατότητα στα σωματεία να συμπεριληφθούν στο μητρώο της ΓΓΑ χωρίς συνέπειες, με την προϋπόθεση όμως ότι αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων κατά της πανδημίας, θα προκηρύξουν εκλογές που θα διεξαχθούν με δικηγόρο ως δικαστικό αντιπρόσωπο, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Έχοντας λοιπόν διασφαλίσει τη νομική θωράκιση του Συλλόγου, μπορούμε πλέον να αναβάλουμε την εκλογική διαδικασία. Οι εκλογές θα διεξαχθούν αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων για τους περιορισμούς μετακίνησης, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών Αρχών. Στις εκλογές αυτές καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του συλλόγου να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες και να μετάσχουν, ώστε να εκλεγεί το καλύτερο δυνατό νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα είναι ικανό να διαχειριστεί τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της τρέχουσας πολύ δυσμενούς συγκυρίας.

Να υπενθυμίσουμε, επειδή υποπίπτουν στην αντίληψή μας διάφορες ανακρίβειες, ότι όσα παλιά μέλη δεν έχουν διαγραφεί και προσέλθουν να εξοφλήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έχουν, κατά τις διατάξεις του καταστατικού, δικαίωμα ψήφου. Τέλος, σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των νέων μελών, αυτά ψηφίζουν έναν ολόκληρο ημερολογιακό χρόνο μετά την εγγραφή τους. Η πρόβλεψη αυτή, που υπήρχε και υπάρχει στο καταστατικό του Συλλόγου, προέρχεται απευθείας από τον αθλητικό νόμο (άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και δεν μπορεί να παρακαμφθεί, αλλιώς οι εκλογές ακυρώνονται.

Για την ημερομηνία των εκλογών και για τα σχετικά ζητήματα, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση. Καλείσθε να δώσετε όλοι βροντερό παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια