Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γιατί να επενδύσει κάποιος στον Πανιώνιο;

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Ίσως είναι ένα ερώτημα το οποίο έχουν κάνει πολλοί είτε είναι φίλοι του Ιστορικού είτε είναι επίδοξοι επεν...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Ίσως είναι ένα ερώτημα το οποίο έχουν κάνει πολλοί είτε είναι φίλοι του Ιστορικού είτε είναι επίδοξοι επενδυτές, κατά φαντασία ή μη! Τη στιγμή μάλιστα, θα μπορούσε να συμπληρωθεί το ερώτημα, που είναι χρεωμένος;

Οι λόγοι είναι αρκετοί και θ' αναφέρουμε κάποιους βασικούς. Πράγματι υπάρχει χρέος όμως δεν είναι υπέρογκο. Είναι μεν υπολογίσιμο αλλά είναι και διαχειρίσιμο ιδίως αν είναι ρυθμισμένο ή ξαναρυθμιστεί σωστά!

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν επενδυτές εντός και εκτός της χώρας μας, που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στον Πανιώνιο, έστω πειραματικά ή διερευνητικά στην αρχή ή και σταδιακά ή μόνιμα.

Θα προτρέπαμε οποιουσδήποτε σοβαρούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ΠΑΕ Πανιώνιος και για άλλους λόγους. Ο σύλλογος της Ν. Σμύρνης δεν χρειάζεται τεράστια ποσά για να επανεκκινήσει, ιδίως τώρα που θ’ αγωνίζεται στη SL2, που δεν έχει πολύ μεγάλα έξοδα (βέβαια ανάλογα με την κατηγορία είναι και τα έσοδα). Το ίδιο σχεδόν θα συνέβαινε και αν αγωνιζόταν στη SL1, οι ομάδες της οποίας έχουν καλύτερα τηλεοπτικά συμβόλαια. Και τούτο επειδή έχει υποδομές που πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού και να τις εξελίξει, από τις οποίες μπορεί να προκύπτουν κάθε χρονιά ταλέντα που να προωθούνται στην 1η ομάδα ή και να πωλούνται όταν αποφέρουν ικανοποιητικά κέρδη, που ικανοποιούν την ομάδα, έχει δικό του γήπεδο (πολύ θα θέλαμε να είχε και ένα προπονητικό κέντρο, που είναι πεδίο δόξης λαμπρό για έναν νέο επενδυτή!) κλπ. Επίσης στον Πανιώνιο δεν υπάρχει κάποιο άγχος πρωταθλητισμού ή διακρίσεων με το καλημέρα! Ενδιαφέρουν προφανώς οι επιτυχίες, η καταξίωση και οι διακρίσεις αλλά υπάρχει επίγνωση ότι όλα αυτά απαιτούν το χρόνο τους και χρειάζονται προσπάθεια. Βέβαια σε κάθε ομάδα υπάρχουν οι θερμοκέφαλοι, οι επιπόλαιοι, οι αγνώμονες, οι ανυπόμονοι κλπ όμως στην πλειονότητά τους οι φίλοι του Ιστορικού είναι σκεπτόμενοι και υπομονετικοί και το απέδειξαν ιδίως φέτος που επέδειξαν ιώβεια υπομονή! Το αποδεικνύουν και μέχρι τώρα αναμένοντας τη λύση!

Επίσης επενδυτής μέσω του Πανιωνίου θα γίνει περισσότερο γνωστός, κάτι που ενδεχομένως χρησιμεύσει και στις εν γένει επιχειρηματικές του δραστηριότητες! Εκτιμώ ότι είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας.

Αλλά και από θέμα αίγλης ο Πανιώνιος δεν είναι αμελητέα ποσότητα! Διαθέτει υπολογίσιμο brandname και είναι έμβλημα όχι μόνο για τη Ν. Σμύρνη αλλα και για μια ευρύτερη περιοχή! Επίσης έχει τεράστια και σημαντική Ιστορία στην ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού γενικότερα. Επιπλέον έχει μέλλον και λόγω των πολλών άλλων τμημάτων, τα οποία καλλιεργεί, που βέβαια πρέπει να διατηρηθούν, εξελιχθούν και οργανωθούν ακόμη καλύτερα.

Κοντολογίς ο Πανιώνιος για να μπορέσει να επανεκκινήσει και στη συνέχεια να προοδεύσει χρειάζεται απλές και βασικές κινήσεις. Χρειάζεται έναν επενδυτή που να διαθέσει ένα εύλογο και όχι υπέρογκο ποσό, άλλωστε επένδυση χωρίς να διατεθεί κάποιο κεφάλαιο δε γίνεται, σοβαρότητα, σωστή διαχείριση, όραμα και καλές επιλογές προσώπων που θα τρέχουν την ΠΑΕ. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την ΚΑΕ, για την οποία τα πράγματα από άποψη χρέους είναι πολύ καλύτερα επειδή πρέπει να είναι μικρό ή και καθόλου ανάλογα τη διαπραγμάτευση που θα γίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια