Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πρώτο πρωτάθλημα Α' Εθνικής στην ιστορία χωρίς Πανιώνιο και Ξάνθη!

Από τη στιγμή που συστάθηκε η Α’ Εθνική (1959-60) το Πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 είναι το πρώτο που δε θα έχει ούτε τον Πανιώνιο ούτε τη...

Από τη στιγμή που συστάθηκε η Α’ Εθνική (1959-60) το Πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 είναι το πρώτο που δε θα έχει ούτε τον Πανιώνιο ούτε την Ξάνθη!

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης, ουσιαστικά τελείωσε το Πρωτάθλημα 2019-20. Με τη Super League να γνωρίζει ποιες είναι οι 14 ομάδες που θα πάρουν μέρος στη νέα σεζόν του 2020-21, που θα αρχίσει μέσα Σεπτέμβρη. Σε αυτή τη λίστα δεν υπάρχουν δύο ονόματα: Πανιώνιος και Ξάνθη.

Οι δύο συγκεκριμένες ομάδες υποβιβάστηκαν. Οι κυανέρυθροι απ’ ευθείας, ενώ οι Θρακιώτες επειδή δεν τα κατάφεραν στους αγώνες μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η απουσία φυσικά του Πανιωνίου είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, ενώ σε συνδιασμό με την απουσία και της Ξάνθης η Super League 2020-21 θα είναι ιστορική.

Βλέπετε από τη στιγμή που συστάθηκε το Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής (1959-60) δεν έχει διεξαχθεί ποτέ ξανά σεζόν όπου δεν υπήρχαν ούτε ο Πανιώνιος ούτε η Ξάνθη! Οι δύο ομάδες που αποχαιρέτησαν την κατηγορία δηλαδή. Από μόνο του το γεγονός είναι αξιοσημείωτο.

Ο Πανιώνιος, μόνο τυχαία δεν έχει το προσωνύμιο Ιστορικός. Ο Πανιώνιος απ’ τα 61 Πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί όσο υπάρχει η μεγάλη κατηγορία στη χώρα, έχει λείψει μόλις δύο φορές. Έλαβε μέρος δηλαδή στα 59 απ’ τα 61! Οι περίοδοι 1992-93 και 1996-97 ήταν οι «μαύρες» για τους «κυανέρυθρους», που τους βρήκαν στην Β’ Εθνική. Πλέον αυτό θα συμβεί και το 2020-21.

Όσο για την Ξάνθη, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της από τότε που ανέβηκε στην Α’ Εθνική, που… πίνει το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Από το 1989-90 μέχρι και το 2019-20 είχε συνεχόμενες παρουσίες στην Α’ Εθνική ή Super League, όπως θέλετε το λέτε. Μετά από 31 χρόνια λοιπόν, οι Θρακιώτες θα βρεθούν στην Β’ Εθνική.

Αυτός ο συνδυασμός απουσίας λοιπόν, γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία της κατηγορίας! Ποτέ ξανά από τότε που δημιουργήθηκε η Α’ Εθνική, δεν υπήρξε Πρωτάθλημα χωρίς είτε τον Πανιώνιο είτε την Ξάνθη. Τις δύο σεζόν απουσίας των «κυανέρυθρων» υπήρχαν οι Θρακιώτες για να… καλύψουν το κενό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια