Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έφεση 9 πρώην παικτών του Άρη κατά της αδειοδότησης της ΠΑΕ!

Εννέα πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη αντέδρασαν στην αδειοδότηση της ΠΑΕ από την ΕΠΟ. Οι εννέα αυτοί πρώην παίκτες των κιτρινόμαυρων, που...

Εννέα πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη αντέδρασαν στην αδειοδότηση της ΠΑΕ από την ΕΠΟ.

Οι εννέα αυτοί πρώην παίκτες των κιτρινόμαυρων, που αγωνίστηκαν υπό το καθεστώς της παλιάς ΠΑΕ Άρης, κατέθεσαν έφεση κατά της αδειοδότησης της νέας ΠΑΕ από την αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο έγγραφο της έφεσης:

«ΠΡΟΣ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΔΟΑ) ΤΗΣ ΕΠΟ

Ε Φ Ε Σ Η

1.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ,

2.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ,

3.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ,

4.Του Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ,

5.Του Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ,

6.Του Βασιλείου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ,

7.Του Κωνσταντίνου ΚΑΖΝΑΦΕΡΗ,

8.Του Μάρκου ΒΕΛΛΙΔΗ,

9.Του Θεόδωρου ΓΚΙΤΚΟΥ,

όλων πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μελών της "ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ" (ΚΕΠ)

Κ Α Τ Α

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία "ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Της από 12.6.2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης (ΠΟΑ) της ΕΠΟ

Με την προσβαλλομενη απόφαση το ΠΟΑ/ΕΠΟ έκανε δεκτή την παράνομη και εσφαλμένη εισήγηση του Διευθυντή Αδειοδότησης της κ. Γεωργίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ομοφώνως (ή με πλειοψηφία 3-2 σύμφωνα με μερίδα του τύπου) χορήγησε άδεια συμμετοχής στην εφεσιβλητη ΠΑΕ τόσο για τις εγχώριες, όσο και για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Επομένως εκκαλουμε την απόφαση ενώπιον Σας για τους εξής νόμιμους, βασιμους, ουσιαστικους κι αληθινούς λόγους :

ΕΠΕΙΔΗ κατά την πρωτοβάθμια διαδικασία παράνομα, αντισυνταγματικα και κατά παραβασιν των κανονισμών της FIFA και των διατάξεων της ΕΣΔΑ, δεν κληθηκαμε ενώπιον του ΠΟΑ, παρότι είχαμε υποβάλλει κατ'επαναληψη αναγγελίες απαίτησης, εξωδικες δηλώσεις και αιτήσεις - καταγγελίες ζητώντας την κατ' εφαρμογή του ισχύοντος Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ και των αποφάσεων της FIFA μη αδειοδότηση της ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,

ΕΠΕΙΔΗ έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον για την άσκηση της έφεσης, καθώς με τις αιτήσεις μας, παρότι με ευθύνη του Διευθυντή Αδειοδότησης δεν κληθηκαμε να παραστουμε κατά την πρωτοβάθμια διαδικασία, ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΑΔΙΚΟΙ κι επομένως παραδεκτα εκκαλουμε την απόφαση του ΠΟΑ.

ΕΠΕΙΔΗ οι τέσσερεις πρώτοι εξ ημών διαθέτουμε αμετάκλητες διαιτητικές αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ που έκαναν δεκτές τις καταγγελίες και τις αιτήσεις μας κατά της προηγούμενης και ακόμα μη εκκαθαρισθεισης ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΕΠΕΙΔΗ οι 5ος και 6ος εξ ημών διαθέτουμε τελεσιδικες αποφάσεις κατά της διαδόχου ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΕΠΕΙΔΗ οι 7ος και 8ος εξ ημών διαθέτουμε συμφωνίες εξυγίανσης για την υπαγωγή της ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις πτωχευτικες διατάξεις του άρθρου 99.

ΕΠΕΙΔΗ ο 9ος εξ ημών διαθέτω αποφάσεις που αρχικά υπηχθησαν στο άρθρο 44 και τελικά μέσω ΠΣΑΠ συμπεριεληφθησαν στην ευεργετική ρύθμιση του Ν. 3606/2007.

ΕΠΕΙΔΗ η προσβαλλομενη απόφαση παραβίασε την από το 2009 πρόβλεψη του Καταστατικού της ΕΠΟ για την αθλητική διαδοχή, το ισχύον άρθρο 18 παρ. 4 του Καταστατικού, το άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης και τα άρθρα 4-5 του Παραρτήματος του ΚΑΠ που καθιερωνουν την αθλητική διαδοχή μεταξύ παλαιάς και νέας ΠΑΕ.

ΕΠΕΙΔΗ η προσβαλλομενη έκρινε εσφαλμένα και ερμήνευσε λανθασμένα τους κανονισμούς θεωρώντας οτι τα χρέη προς εμάς βαραίνουν την προηγούμενη ΠΑΕ αντιγραφοντας την επίσης εσφαλμένη απόφαση του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το σκεπτικό της οποίας κατέρρευσε ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικων οργάνων.

ΕΠΕΙΔΗ η προσβαλλομενη απόφαση παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ποδοσφαιρικό δίκαιο και εκθέτει εκ νέου την υποτροπη ΕΠΟ σε κίνδυνο απέναντι στις UEFA - FIFA, αφού αρνείται για πολλοστή φορά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των διεθνών οργάνων που έχουν ήδη κρίνει το ζήτημα της αθλητικης διαδοχής.

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με αυτή την απόλυτα δεσμευτική για την ΕΠΟ νομολογία της Πειθαρχικης Επιτροπής της FIFA και της Dispute Resolution Chamber(DRC), η νέα ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΕ κι επομένως υπεύθυνη για τις οφειλές της απέναντί μας.

ΕΠΕΙΔΗ είναι νομικά αδιανόητο να δικαιώνονται από τα διεθνή όργανα οι αλλοδαποί συμπαίκτες μας κι εμείς να αντιμετωπίζουμε ένα νομικό και κανονιστικό καθεστώς ανισης μεταχείρισης.

ΕΠΕΙΔΗ σε περίπτωση που οι προσφυγες της ΕΠΟ και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ απορριφθουν από το CAS, η Διεύθυνση Αδειοδότησης αλλά και η ίδια η ΕΠΟ θα είναι υπολογες όχι μόνο απέναντι σε μας και στους υπόλοιπους συναδέλφους μας αλλά και στους διεθνείς ποδοσφαιρικούς θεσμούς.

ΕΠΕΙΔΗ αποτελεί στίγμα για τον θεσμό της αδειοδότησης η προκλητικά μονομερής στάση του Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ο οποίος δεν δίστασε δημοσίως να προβεί σε καυστικες δηλώσεις κατά της FIFA για την υπόθεση ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ που επέφερε ατιμωτικη διεθνή πειθαρχικη ποινη για την ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ σε περίπτωση που εκτιμήσετε εσφαλμένα οτι δεν είμαστε διαδικοι, καλούμε τον Διευθυντή Αδειοδότησης να ασκήσει ο ίδιος έφεση με τους επικαλουμενους λόγους μας.

ΕΠΕΙΔΗ η έφεση μας ασκείται σύμφωνα με τον Δικονομικο Κανονισμό Σας, εμπρόθεσμα και παραδεκτα, αποδεικνύεται δε από έγγραφα και μάρτυρες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας και ειδικά της προσφυγής μας στα αρμόδια διεθνή όργανα και στα αρμόδια τακτικά δικαστήρια.

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

1.Να κάνετε δεκτή τυπικά και ουσιαστικά την έφεση μας,

2.Να εξαφανίσετε την προσβαλλομενη απόφαση,

3.Να μην αδειοδοτησετε την ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τόσο για τις εγχώριες, όσο και για τις διεθνείς διοργανώσεις, άλλως κι όλως επικουρικως,

4.Να μεταρρυθμισετε την προσβαλλομενη απόφαση και

5.Να μην αδειοδοτησετε την ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τις διεθνείς διοργανώσεις.

ΑΘΗΝΑ 15.6.2020

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189,

ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια