Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Επανεκκίνηση με καλούς οιωνούς!

Του Πάνου Κατσούλα... Το πρωτάθλημα της SL1 της χώρας μας επανεκκινεί και για όλο τον κυανέρυθρο κόσμο το ενδιαφέρον στρέφεται στα pla...

Του Πάνου Κατσούλα...

Το πρωτάθλημα της SL1 της χώρας μας επανεκκινεί και για όλο τον κυανέρυθρο κόσμο το ενδιαφέρον στρέφεται στα play outs. Η επανέναρξη θεωρώ ότι ήταν μονόδρομος, ώστε οι ομάδες να μην έχουν οικονομικές απώλειες από το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο, στο οποίο κατ’ εξοχήν στηρίζονται οι περισσότερες.

Ο Πανιώνιος των χιλιάδων προβλημάτων, αγωνιστικών αλλά και οικονομικών, τερμάτισε στην τελευταία θέση της κανονικής περιόδου, την οποία όμως, εξαιτίας της μη αδειοδότησής του, την ξεκίνησε με -6 βαθμούς και με απαγόρευση μεταγραφών. Είχε δηλ ένα σοβαρό μειονέκτημα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, το οποίο έγινε μεγαλύτερο λόγω των σοβαρών τραυματισμών ποιοτικών ποδοσφαιριστών του αλλά και του άγχους που δημιουργήθηκε εξαιτίας του προαναφερθέντος ντεζαβαντάζ!

Τώρα καλείται ουσιαστικά να ανταγωνιστεί τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη, ώστε να μπορέσει ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό στην SL2 είτε απευθείας είτε μέσω του αγώνα μπαράζ με τη 2η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της SL2. Η κλήρωση των play outs δημιουργεί στους φίλους του Ιστορικού μια αισιοδοξία ότι τελικά θα καταφέρει ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτό συμβαίνει επειδή όχι μόνο ξεκινάει την 1η αγωνιστική των play outs στην έδρα του και επομένως μια νίκη μπορεί να τονώσει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά κυρίως διότι έχει και τις δύο ανταγωνίστριες ομάδες στην έδρα του. Είναι δε εφικτό η διαφορά να μειωθεί από την 1η ήδη αγωνιστική στους 3 βαθμούς αν ο Πανιώνιος κερδίσει τον Βόλο στην έδρα του και ο Παναιτωλικός ηττηθεί στη Λαμία από την ομώνυμη ομάδα.

Θα έλεγε κανείς ότι η τύχη στην κλήρωση ευνόησε τον Πανιώνιο όμως αυτή η διάχυτη άποψη ενδέχεται ν’ αποδειχθεί εντελώς θεωρητική αν ο Πανιώνιος δεν επιτελέσει το καθήκον του και δεν συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών στους αγώνες που απαιτούνται. Και δεν θα πρέπει να κερδίσει μόνο τους εντός έδρας αγώνες αλλά πρέπει να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί και εκτός έδρας. Τα πάντα θα καθοριστούν από το πόσο έτοιμες αγωνιστικά θα εμφανιστούν οι ομάδες αυτή την ακατάλληλη για ποδοσφαιρικούς αγώνες περίοδο αλλά και την επιθυμία που θα επιδείξουν για την κατάκτηση της νίκης. Ο τελευταίος παράγοντας ίσως αποδειχτεί καίριος επειδή δεν έχουν όλες οι ομάδες το ίδιο κίνητρο.

Ο Πανιώνιος παρά την φαινομενικά εύκολη κλήρωση έχει δύσκολο έργο ούτως ή άλλως. Δεν είναι εύκολο πράγμα να καλύψει 6 βαθμούς όχι μόνο επειδή η διαφορά είναι μεγάλη αλλά και επειδή σαν ομάδα, κατά γενική ομολογία, είναι μέτρια προς κακή, τουλάχιστον με βάση την εικόνα που εμφάνισε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ευχόμαστε και ελπίζουμε στους αγώνες που απομένουν να παρουσιαστεί μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Ο προπονητής Βόκολος να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές την αποφασιστικότητα, το πάθος και κυρίως την πίστη για τη νίκη. Ο στόχος μπορεί όντως να είναι δύσκολος δεν είναι όμως άπιαστος! Με σοβαρή προσπάθεια και με κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, στο οποίο ενδέχεται να κριθεί το αποτέλεσμα, ο Ιστορικός μπορεί να τα καταφέρει.

Τέλος η απουσία των φιλάθλων λόγω των μέτρων πρόληψης, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία από τον covid-19 δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Οι φίλαθλοι δίνουν κίνητρο στους ποδοσφαιριστές, τους δίνουν κουράγιο και ώθηση να παλέψουν περισσότερο, ν’ αγωνιστούν καλύτερα. Με λίγα λόγια αποτελούν καταλύτη ώστε το παιχνίδι να γίνει ποιοτικότερο, αποτελεσματικότερο και πιο θεαματικό. Για αυτό με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, που θ’ αποτρέπουν το συνωστισμό και τον συγχρωτισμό, μπορεί κατά την άποψή μου να δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τις εξέδρες των γηπέδων κάποιοι φίλαθλοι, οι οποίοι αραιά καθήμενοι δεν θα ξεπερνούν π.χ. το 20% με 25% της χωρητικότητας των γηπέδων. Ας το εξετάσουν οι ιθύνοντες των ομάδων μαζί με τους ειδικούς και ας αποφασίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια