Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες - 6 νέα κρούσματα

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Κυριακή (10/05) είναι 6 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.716. Από αυτά, ...

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Κυριακή (10/05) είναι 6 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.716. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.364 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανόντων παραμένει 151. Οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 30 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών δεν έγινε από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα αλλά από τον λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου οι κοινωνίες πλην ελαχίστων εφάρμοσαν μέτρα και γι' αυτό η επιδημία έχει αρχίσει να εμφανίζει μια κάμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια