Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

55 νέα κρούσματα -125 νεκροί - 2463 ασθενείς - 52 διασωληνωμένοι

Στα 55 τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργεί...

Στα 55 τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν υγειονομικές μονάδες περίθαλψης.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 125 με 33 εξ αυτών να είναι γυναίκες. ο Μέσος όρος ηλικιών υπολογίζεται στα 74 έτη με το 90,4 τοις εκατό εξ αυτών να ήταν ηλικιωμένοι ή να είχαν σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2463 με το 56 τοις εκατό να είναι άνδρες. Τα 574 σχετίζονται με ταξίδι ενώ τα 1131 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη 52 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι με των μέσο όρων των ηλικιών τους να υπολογίζεται στα 66 έτη. Το 85% είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγαλύτερης ηλικίας.

Παράλληλα, 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο ιός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται πολύ εύκολα ιδιαίτερα στις δομές υγείας, τόνισε ο λοιμωξιολόγος προσθέτοντας πως συστήνεται επαγρύπνηση στους ειδικούς υγείας προκειμένου ύποπτα κρούσματα να γίνονται αντιληπτά.

"Στεναχωριέμαι να λέω πως τυχόν απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας, οδηγούν σε αναζωπυρώσεις" δήλωσε ο κος Τσιόδρας και πρόσθεσε πως εάν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε.

"Σε δύο χώρους που δεν υπήρχε η ανάλογη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε, από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό." τόνισε αναφερόμενος στα πρόσφατα νέα κρούσματα σε μονάδες υγείας.

"Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε, να χάνουμε την επαγρύπνηση μας και να δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες μετάδοσης", συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια