Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 464 το σύνολο - 16 σε σοβαρή κατάσταση

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας όπου έγινε η σχετική ενημέρωση, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλ...

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας όπου έγινε η σχετική ενημέρωση, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 46, την Πέμπτη (19/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 464. Τα 72 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 78 ασθενείς, οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, οι πέντε δε τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι στα 68 έτη και των διασωληνωμένων στα 69, ενώ και πάλι αποδεικνύονται πιο ευάλωτοι οι άνδρες. Στη συντριπτική πλειονότητα των σοβαρών περιπτώσεων υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση ενός νεαρότερου άνδρα, λίγο πάνω από την ηλικία των 40 ετών, ο οποίος δεν έχει κάποιο από τα νοσήματα που έχουν ήδη επισημανθεί για τις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι ο διαβήτης, τα καρδιολογικά, τα αναπνευστικά ή οι κακοκήθειες, είναι όμως παχύσαρκος. Η παχυσαρκία περιλαμβάνεται στους επιβαρυντικούς παράγοντες για τη γρίπη, δεν έχει συνδεθεί όμως μέχρι στιγμής με το νέο κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη (19/03), καταγράφηκε το 6ο θύμα του ιού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στη χώρα μας τουλάχιστον 2.000 με 3.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Φαρμακευτική αγωγή και προσλήψεις
Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων για τη νοσηλεία των ασθενών στα νοσοκομεία, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Για τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται, ανέφερε ότι τα σοβαρά περιστατικά αντιμετωπίζονται με κοκτέιλ φαρμάκων, κάποια εκ των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης. Εφαρμόζεται διπλός, τριπλός ή και τετραπλός συνδυασμός φαρμάκων, ενώ μελετάται η χορήγηση ορού (αντισωμάτων) από το πλάσμα του αίματος ανθρώπων που έχουν αναρρώσει. Έχει συσταθει ειδική ομάδα στο «Αττικό» νοσοκομείο για την πλασμαφαίρεση, η οποία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας, η χορήγηση ορού είναι μόνο για σοβαρές περιπτώσεις, ως «τελικό μέτρο».

Για το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ, το οποίο θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια το επόμενο διάστημα για εργαστηριακούς ελέγχους κατ' οίκον σε περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το δείγμα θα είναι τυχαίο, καθώς ο σκοπός είναι η καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου. Επιπλέον, το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, για τη συγκέντρωση δεδομένων, επίσης, επιδημιολογικού χαρακτήρα.

Ως προς τις προσλήψεις, τέλος, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε πως ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία τις τελευταίες ημέρες 100 επικουρικοί γιατροί και περίπου 410 νοσηλευτές, επίσης ως επικουρικό προσωπικό.

Πηγη: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια