Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: Τέσσερις νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα!

Πρόκειται για μία γυναίκα 93 ετών στην Πάτρα η οποία είχε καρδιολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η 93χρονη γυναίκα νοσηλευότα...

Πρόκειται για μία γυναίκα 93 ετών στην Πάτρα η οποία είχε καρδιολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 93χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊου. Προερχόταν από την Ηλεία, ως επαφή με τους γνωστούς εκδρομείς. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που χάνει την ζωή της στη χώρα μας.

Νωρίτερα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι τρεις νεκροί καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σημείωσε ότι οι δύο νεκροί είναι στην Αθήνα και ο ένας στην Κοζάνη. Και οι τρεις ήταν άνδρες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κοζάνης, ο έβδομος νεκρός στην Ελλάδα, είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ άνω των 85 ετών- από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο και είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η Δαμασκηνιά είναι ένα από τα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου που έχουν μπει σε καραντίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτός ο άτυχος άνδρας, είχε -όπως και τα υπόλοιπα έξι θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα- σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 31, την Παρασκευή (20/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 495.

Τα 84 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 90 ασθενείς, εκ των οποίων οι είναι 20 διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι τα 72 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 εργαστηριακά δείγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια