Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Λύγισε στην παράταση από την ΑΕΚ ο μαχητικός Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος των χιλίων προβλημάτων κόντραρε στα ίσια την πολύ πιο δυνατή ΑΕΚ στο "Σοφία Μπεφόν" και μάλιστα θα μπορούσε να εί...

Ο Πανιώνιος των χιλίων προβλημάτων κόντραρε στα ίσια την πολύ πιο δυνατή ΑΕΚ στο "Σοφία Μπεφόν" και μάλιστα θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν σκόραρε η ομάδα στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (84-84). Μάλιστα, στην εν λόγω φάση υπήρξαν έντονα παράπονα απο τον πάγκο του Πανιωνίου για φάουλ στον Ντουρεν.

Τελικά η πιο έμπειρη και πιο γεμάτη ΑΕΚ επικράτησε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης με 96-101 του Ιστορικού. Πάντως αυτή η εικόνα του Πανιωνίου ήταν άκρως αισιόδοξη, αν αναλογιστεί κανείς τα ποσα προβλήματα και πόσες βασικές απουσίες είχε η ομάδα.

Με την παρουσία τους ξεχώρισαν οι Μακ Γκιλ και Σουίτνι με 19 πόντους ενώ πολύ καλή εμφάνιση και από τον Καμαριανό με 18 πόντους.

Το παιχνίδι

 Α ημίχρονο

Με το Πανιώνιο να κάνει το 4-0 απέναντι στην ΑΕΚ ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Παλαιό Φάληρο. Ο Ιστορικός έφτασε και στο 6-2 αλλά η ΑΕΚ γρήγορα ανέβασε ρυθμό και πήρε το προβάδισμα. Ο Πανιώνιος ωστόσο κράτησε το καλό του ξεκίνημα και έπαιζε στα ίσα τους φιλοξενούμενους, κάνοντας μάλιστα και το 15-10. Το φινάλε της πρώτης περιόδου βρήκε την ΑΕΚ να έχει περάσει μπροστά στο σκορ σταματώντας τον καλό ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι πάντως παρέμειναν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Σκορ πρώτης περιόδου 21-23.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι κυανέρυθροι ισοφάρισαν, προσπάθησαν να δυσκολέψουν την ΑΕΚ αλλά οι ''κιτρινόμαυροι'' από τα μέσα του δεκαλέπτου άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά φτάνοντας και στο συν 7. Ο Πανιώνιος πίεσε την ΑΕΚ δεν την άφησε να ξεφύγει στο σκορ, φάνηκε ανταγωνιστικός παρά τα προβλήματα και πήγε στα αποδυτήρια στο μείον 4 και σκορ 38-42.

Β ημίχρονο

Στην αρχή της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ βρέθηκε και πάλι στο συν εφτά αλλά για μια ακόμη φορά ο Ιστορικός μείωσε στους τρεις αποδεικνύοντας ότι δεν τα παρατάει εύκολα. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια ανέβασαν το υπέρ τους προβάδισμα στο συν εννιά προσπαθώντας να παρουν   διαφορά ασφαλείας ενώ ο Πανιώνιος μείωσε, εμποδίζοντας να ξεφύγει το σκορ πάνω από τους δέκα. Σκορ περιόδου 60-66.

Η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του ματς στην τελευταία περίοδο και για πρώτη φορά έφτασε στο συν 11. Οι ''κυανερυθροι'' μείωσαν και πάλι σε μια προσπάθεια να μείνουν μέσα στο παιχνίδι, εμποδίζοντας την Ένωση να πάρει μια εύκολη νίκη μέσα στην έδρα τους, φέρνοντας την διαφορά στους τέσσερις. Ο Πανιώνιος έπιασε την ΑΕΚ στον ύπνο και ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά του αγώνα μετατρέποντας το ματς σε ντέρμπι.  Η Ένωση παίρνει και πάλι το προβάδισμα αλλά ο Ιστορικός έφερε και πάλι το σκορ στα ίσα 30λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης και έστειλε το ματς στην παραταση. Σκορ τέταρτης περιόδου 84-84.

Στην παράταση ο Πανιώνιος προηγήθηκε με βολές του Μακ Γκιλ, αλλά η ΑΕΚ με τρίποντο πήρε και πάλι το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους πάντως να κρατάνε την διαφορά στο καλάθι.

Δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης η Ένωση ανέκτησε τον έλεγχο του ματς και βρέθηκε στο συν 6 και στην συνέχεια στο συν 8. Τα πράγματα πλέον είχαν γίνει δύσκολα για τον Πανιώνιο, ο οποίος ωστόσο μείωσε και πάλι στους τέσσερις αλλά δεν υπήρχε άλλος χρόνος για να μπορέσει να γυρίσει το ματς και γνώρισε την ήττα με σκορ 96-101 πραματοποιώντας όμως μια μεγάλη εμφάνιση.

Τέλος, να σημειωθεί πως υπάρχουν πολλά παράπονα από πλευράς Πανιωνίου για την διαιτησια της Τσαρούχα, του Κάρδαρη και λιγότερο του Παναγιωτου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Πανιώνιος - ΑΕΚ 96-101

Δεκάλεπτα 21-23, 38-42, 60-66, 84-84, 96-101

Πανιώνιος(Γαβριήλ): Duren 15(1), Βεργίνης 3(1), Petrovic 9(1), Sweetney 19(2), Καμαριανός 18(2), Mcgill 19, Μαλέλης, Τζουγκαράκης 5, Καμπερίδης 8 Διαιτητές: Τσαρούχα, Παναγιώτου, Κάρδαρης


Επιμέλεια Μαργαρίτα Αντωνάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια