Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ωραία Πανιώνια βραδιά...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας   …είναι η τελευταία του Νοέμβρη 2019 για όλους τους συνΠανιώνιους! Και τούτο επειδή ο Ιστορικός σε δύο δημοφι...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας 
…είναι η τελευταία του Νοέμβρη 2019 για όλους τους συνΠανιώνιους! Και τούτο επειδή ο Ιστορικός σε δύο δημοφιλή αθλήματα κατάφερε να σημειώσει ισάριθμες νίκες! 3 – 0 νίκη στο ποδόσφαιρο στο στάδιο Ν. Σμύρνης επί του Παναιτωλικού και 97 – 87 νίκη στο μπάσκετ στο κλειστό Σοφία Μπεφόν στο Π. Φάληρο επί του Παοκ! Όμως και σ’ ένα τρίτο άθλημα, στο πόλο, στο οποίο ο Πανιώνιος κατά το παρελθόν είχε σημειώσει επιτυχίες κατάφερε να κερδίσει τον Παοκ με 8-7 μέσα στην Θεσσαλονίκη! Γίνεται όμως ιδιαίτερη αναφορά στα δυο πρώτα παιχνίδια επειδή ήταν εξαιρετικά κρίσιμα! Τελικοί ή σχεδόν τέτοιοι είχαν χαρακτηριστεί από τους περισσότερους, έστω και αν ο όρος τελικός δεν αποδίδει την πραγματικότητα σε έναν μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα, τα play - off και τα play – out.

Όμως στο ποδόσφαιρο ο Πανιώνιος είχε ανάγκη τη νίκη για δύο λόγους: ο πρώτος είναι επειδή φέτος βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει στη μακραίωνα Ιστορία του. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με – 6 βαθμούς και ταυτόχρονα με περιορισμούς στις μεταγραφές ως ποινή επειδή δεν κατάφερε να πάρει αδειοδότηση λόγω χρεών μερικά των οποίων δεν είναι ρυθμισμένα. Υπάρχει όμως η διαβεβαίωση από τους διοικούντες ότι εντός του μηνός Νοεμβρίου θα υπάρξει εξωδικαστική ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο και με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το συνολικό χρέος του Πανιωνίου απ’ εδώ και πέρα θα είναι εξυπηρετήσιμο. Βέβαια μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημέρωση αν τελικά η ρύθμιση αυτή επετεύχθη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο αντίπαλος είχε έναν βαθμό παραπάνω από τον Ιστορικό πριν την έναρξη του αγώνα, με τον Πανιώνιο, λόγω της ποινής του, να είναι τελευταίος στη βαθμολογία. Να θυμίσουμε ότι φέτος διεξάγονται αγώνες play – off για τις θέσεις 1 – 6 απο τις οποίες θα προκύψει ο πρωταθλητής και ποιές ομάδες θα βγούν στην Ευρώπη και play – out για τις θέσεις 7 – 14. Στους αγώνες αυτούς οι ομάδες θα μεταφέρουν τη βαθμολογία που θα έχει προκύψει από τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Επίσης μετά τα play out ο τελευταίος της βαθμολογίας που θα δημιουργηθεί θα υποβιβάζεται στην Super League 2 και ο προτελευταίος θα δίνει επιπλέον αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2. Τελικά ο Πανιώνιος μετά απ’ τη σημερινή του νίκη δεν είναι στην τελευταία θέση και έχει πλέον 6 βαθμούς έχοντας σβήσει το -6 και αν δεν υπήρχε η προηγούμενη ποινή θα είχε τώρα 12 βαθμούς! Επομένως καθίσταται σαφές πόσο κρίσιμο ήταν το ματς.

Αλλά και στο μπάσκετ ο αγώνας ήταν σημαντικός. Ο Πανιώνιος φέτος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, μέχρι τώρα είχε μόλις 2 νίκες, έκανε παιδαριώδη λάθη και γενικώς παρουσίαζε ένα αδύναμο σύνολο, το οποίο δεν απέδιδε καλό μπάσκετ. Στην πορεία έγιναν κάποιες αλλαγές καλαθοσφαιριστών αλλά και προπονητή, όπως επίσης προσλήφθηκε και τεχνικός σύμβουλος και όλα αυτά με σκοπό να βελτιωθεί η ομάδα. Σήμερα εκτιμώ ότι φάνηκαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και πιστεύω ότι η ομάδα στο 4ο 10λεπτο έπαιξε το καλύτερο φετινό μπάσκετ, την πιο πιεστική άμυνα και ανάγκασε την αντίπαλη ομάδα, που ερχόταν από θετικά αποτελέσματα εντός και εκτός της χώρας, να υποπέσει σε αρκετά λάθη, από τα οποία ο Πανιώνιος επωφελήθηκε και νίκησε. Εκτιμώ ότι με την πάροδο του χρόνου ο μπασκετικός Πανιώνιος μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί ακόμη, αφού πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος σε αρκετά σημεία, όπως π.χ. τα ριμπάουντ και ιδιαίτερα τα αμυντικά, ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια στο παιχνίδι του κλπ κλπ.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής για τον Πανιώνιο, παραμένει στους φίλους του, ιδίως στους παλιότερους που έχουν γνωρίσει επιτυχίες του Ιστορικού, έχουν δει ν’ αναδεικνύει ο Πανιώνιος τρομερούς αθλητές, οι οποίοι έκαναν σημαντικές καριέρες και βοήθησαν καθοριστικά τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα να σημειώσουν περιφανείς νίκες και σημαντικές επιτυχίες, μια πικρία και μια απογοήτευση. Και τούτο επειδή ο Πανιώνιος τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, αλλά και στο πόλο, αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια έχοντας ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού! Δεν είναι δυνατόν ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη Ιστορία στη χώρα, με την τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού γενικότερα να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Σήμερα ο Ιστορικός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον έχουν γονατίσει και δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει, να έχει διακρίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο και να διεκδικεί κάθε χρόνο την έξοδό του στην Ευρώπη. Η απογοήτευση είναι έκδηλη με την προσέλευση των φιλάθλων που είναι μικρή σε αντίθεση με παλιότερα χρόνια. Βέβαια τότε δεν μεταδίδονταν αγώνες από την τηλεόραση ή το πολύ να μεταδιδόταν ένας σε αντίθεση με τώρα που μεταδίδονται όλοι οι αγώνες και άρα ο καθένας από τον καναπέ του σπιτιού του μπορεί να παρακολουθήσει τον αγώνα της αρεσκείας του με την άνεσή του. Όμως χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο, να παρακολουθούν δια ζώσης το παιχνίδι, να επευφημούν, να δυσανασχετούν, να εκδηλώνουν τα αισθήματά τους το άθλημα υποβαθμίζεται! Βέβαια δε γίνεται να μην μεταδίδονται όλα τα παιχνίδια από την TV αφού τα τηλεοπτικά συμβόλαια είναι ο κύριος αιμοδότης των ΠΑΕ και ιδίως των μικρότερων.

Οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, άλλες μεγαλύτερα και άλλες μικρότερα με αποτέλεσμα να έχουν περιορισμένα μπάτζετ και επιπλέον λίγες είναι εκείνες που καλλιεργούν τα αθλήματα, έχουν οργανωμένες ακαδημίες, ομάδες νέων κλπ. Άρα λίγες είναι εκείνες που καταφέρνουν να δημιουργήσουν αξιόλογα σύνολα με αποτέλεσμα το εγχώριο πρωτάθλημα να είναι υποβαθμισμένο. Αν σ’ όλα αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι στη χώρα μας ελάχιστα είναι τα γήπεδα εκείνα που πληρούν προδιαγραφές άνεσης, ασφάλειας, εύκολης πρόσβασης κλπ είναι εύλογο να παρατηρείται μείωση του φίλαθλου κοινού στα γήπεδα. Από το πλαίσιο αυτό δεν ξεφεύγει δυστυχώς ούτε ο Πανιώνιος! Πολύ λίγος κόσμος παρακολουθεί τους αγώνες του, όπως συνέβη σήμερα στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ. Και να σκεφτείτε ότι ο σημερινός αγώνας ποδοσφαίρου είχε χαρακτηριστεί ως «τελικός»! Τα ίδια και χειρότερα ήταν στο μπάσκετ. Το όμορφο και άνετο Σοφία Μπεφόν στο Π. Φάληρο, που είναι πολύ κοντά στη Ν. Σμύρνη, σε τίποτα δε θύμιζε κυανέρυθρη έδρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια