Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γαβριήλ: «Δε σταματήσαμε να πιστεύουμε»

Ο Πανιώνιος πήρε πολύτιμη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο “Σοφία Μπεφόν” και ο Λίνος Γαβριήλ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας...

Ο Πανιώνιος πήρε πολύτιμη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο “Σοφία Μπεφόν” και ο Λίνος Γαβριήλ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας και μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τα στοιχεία που οδήγησαν τον Ιστορικό στην τρίτη του νίκη στην ΕΚΟ Basket League!

Αναλυτικά τι είπαν ο προπονητής του Πανιωνίου Su Casa, Λίνος Γαβριήλ και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης στη συνέντευξη Τύπου:

Λίνος Γαβριήλ (Πανιώνιος Su Casa)

“Συγχαρητήρια στα παιδιά, πέρασαν μια δύσκολη περίοδο για πολλούς και διάφορους λόγους, είτε τραυματισμούς, είτε αλλαγές παικτών, με τρεις συνεχόμενες ήττες. Μετά τη… μακρινή επιτυχία της νίκης με τον Ηρακλή ήρθε μια αναστάτωση στην ομάδα. Κάποια παιδιά δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στους νέους παίκτες, οι νέοι παίκτες καθυστέρησαν, αλλά δε σταματήσαμε να πιστεύουμε, να δουλεύουμε σκληρά, να συγκεντρωνόμαστε στο πλάνο καθημερινά, στη νέα φιλοσοφία. Δεν είναι καθόλου εύκολο για τα παιδιά να διαχειριστούν αυτή την πίεση και να έχουν νέο προπονητή και νέους συμπαίκτες. Εγώ τους καταλαβαίνω, αλλά τους πιέσαμε αρκετά για να δουλέψουν σκληρά, ώστε να φτάσουν σε ένα σημείο να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας που δεν υφίστατο πριν.

Νομίζω πήραμε κάποια καλά διαστήματα από τα προηγούμενα παιχνίδια, όπου είχαμε ηττηθεί και μεγαλώσαμε αυτή τη διάρκεια και κερδίσαμε έναν πολύ άξιο αντίπαλο που ερχόταν από ένα πολύ καλό μομέντουμ, νικώντας τη Σαραγόσα που είναι τρίτη στην Ισπανία, κάνοντας μια πολύ εύκολη νίκη επί του Ρεθύμνου με 22 πόντους και είχαν το μομέντουμ. Εμείς δεν είχαμε το μομέντουμ. Είχαμε κάποιο θέμα με τον Φώτη Λαμπρόπουλο που δεν ξέραμε ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Προέκυψε κάτι στο ζέσταμα. Βγήκαμε λίγο από το πλάνο, από το πώς προγραμματίζαμε να παίξουμε, αλλά καλύψαμε τα κενά, παίζοντας λίγο με αλχημείες και τέλος καλό όλα καλά.

Σημαντικό κομμάτι τακτικά θεωρώ ότι τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ, Adam Smith με 18 πόντους μέσο όρο τον κρατήσαμε στα 3/9 σουτ και 8 πόντους, με ομαδική και ατομική δουλειά, που ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού”.

Για το γεγονός πως απέσυρε τον Βεργίνη μετά τα φάουλ τα οποία φορτώθηκε και αποφάσισε να πορευθεί με τους McGill, Duren και Pasalic, ο Λίνος Γαβριήλ απάντησε: “Είχαμε στο μυαλό μας να παίξουμε κάποια στιγμή με τα δύο guards, τον Duren και τον McGill, ο Pasalic ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αφού μες στη βδομάδα ήρθε από τη γέννηση του παιδιού του, έχοντας μεγάλη διάθεση και ήταν καλά στο μυαλό. Ξέραμε ότι είναι closer, γιατί στις νίκες που πήρε ο Πανιώνιος Su Casa, με Ρέθυμνο και Ηρακλή, ήταν αυτός στο τέλος. Ο Δημήτρης ήταν αρκετά αναστατωμένος, έχει τραβήξει όλη την πίεση ως αρχηγός της ομάδας και δεν ήταν καλά πνευματικά με τα φάουλ, οπότε επιλέξαμε να συνεχίσουμε με αυτούς που ήταν καλά πνευματικά και να μείνει στον πάγκο”.

Κώστας Χαραλαμπίδης (προπονητής ΠΑΟΚ)

“Θέλω να πω συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανιωνίου Su Casa για τη νίκη. Από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, θεωρώ ότι δε μας άξιζε να νικήσουμε με τον τρόπο που παίξαμε. Τα 7 λάθη που κάναμε στο τελευταίο δεκάλεπτο θεωρώ ότι ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα. Φάνηκε ότι δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν παίξαμε τακτικά με τον τρόπο που θα θέλαμε, αλλά ήμασταν μες στο παιχνίδι. Τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο με έξι πόντους διαφορά, αλλά δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε ούτε το σκορ, ούτε τα συναισθήματά μας”.

Για τις μεταπτώσεις της απόδοσης του ΠΑΟΚ, στα εκτός έδρας παιχνίδια σε σχέση με τα εντός έδρας και πού οφείλονται, ο Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε: “Αυτή η ομάδα έχει μια ευχή και μια κατάρα: Αυτή είναι να παίζει με τον ενθουσιασμό της, αλλά να παίζει και με την απογοήτευσή της. Θεωρώ ότι είναι δύο πράγματα όπου πρέπει να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας με τον τρόπο που παίζουμε. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Η εικόνα της ομάδας στα εντός έδρας και στα εκτός έδρας είναι χαοτική. Είναι ένα πράγμα που έχουμε εντοπίσει και θα πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα, γιατί έχουμε κρίσιμα παιχνίδια και εντός και εκτός έδρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια