Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο γιατρός πληρώθηκε αλλά ο Πανιώνιος μηδενίστηκε

Ο τιμ μάνατζερ της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Πανιωνίου Στάθης Νικολούζος μετά το μηδενισμό της ομάδας στον αγώνα με τη ΧΑΝΘ για την Pr...

Ο τιμ μάνατζερ της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Πανιωνίου Στάθης Νικολούζος μετά το μηδενισμό της ομάδας στον αγώνα με τη ΧΑΝΘ για την Pre League επειδή ο γιατρός δεν ήταν στην θέση του την προβλεπόμενη από την προκήρυξη ώρα, έστειλε την ακόλουθη επιστολή εκφράζοντας προβληματισμούς σχετικά με το μηδενισμό της ομάδας και θέτει στο τραπέζι ερωτήματα για πιθανές βελτιώσεις των κανονισμών.

Η επιστολή:

Την φετινή αγωνιστική χρονιά στις υποχρεώσεις του γηπεδούχου σωματείου τέθηκε και ο γιατρός του αγώνα.

Και καλός είναι πλέον υποχρεωτικός ο γιατρός σε έναν αγώνα.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Το γηπεδούχο σωματείο αναλαμβάνει να βρει, να ειδοποιήσει και να πληρώσει τον γιατρό.

Αν όλα τα παραπάνω πράξει τότε γιατί αυτό είναι υπεύθυνο αν κάτι συμβεί και ο γιατρός δεν εμφανιστεί στο γήπεδο;Σίγουρα ο Γιατρός δεν έχει άμεση σχέση με το υπόλοιπο staff της ομάδας για αυτό και δεν κάθεται στον πάγκο αλλά στην γραμματεία.

Είναι ένας τρίτος παράγοντας πλέον σε κάθε αγώνα ακριβώς όπως οι διαιτητές.

Δεν έχει καμία σχέση με το γηπεδούχο σωματείο και για την ακρίβεια με κανένα σωματείο.Πως είναι δυνατόν στην περίπτωση που αργοπορήσει η δεν έρθει καθόλου ο διαιτητής (η αναμονή για τον διαιτητή είναι 30 λεπτά σε αντίθεση με τον Γιατρό 15 λεπτά), ο αγώνας να επαναλαμβάνεται χωρίς καμία επίπτωση σε κανέναν και στην περίπτωση του Γιατρού να τιμωρείται το γηπεδούχο σωματείο με μηδενισμό;

Αλλά ως δούμε και ακραίες καταστάσεις που είναι πιθανών να αντιμετωπίσουμε…

Στην περίπτωση που ο Γιατρός είναι κανονικά στο γήπεδο και του τηλεφωνήσουν για ένα σοβαρό περιστατικό και κρίνει ότι πρέπει να φύγει, τι θα συμβεί για την συνέχεια του αγώνα… θα διακοπεί ο αγώνας και θα μηδενιστεί ο γηπεδούχος;

Τι θα συμβεί αν ο γιατρός χτυπήσει κατά την διάρκεια του αγώνα και αποχωρήσει, θα τιμωρηθεί η γηπεδούχος ομάδα;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεις.

Το τι θα συμβεί αν πηγαίνοντας στο γήπεδο χτυπήσει, το μάθαμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ας πάμε όμως και στο περιστατικό του αγώνα Πανιωνίου ΧΑΝΘ που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω το ότι ο γιατρός εμφανίστηκε στο γήπεδο με 20λεπτη καθυστέρηση και όχι με 15λεπτη όπως λέει η προκήρυξη.Μάλιστα όπως βεβαιώνει ο γιατρός (στο αστυνομικό τμήμα) που είχε ειδοποιηθεί από το γηπεδούχο σωματείο είχε ατύχημα κατά την μετάβαση του στο γήπεδο γεγονός που τον οδήγησε να ειδοποιήσει άλλο γιατρό που έφτασε στο γήπεδο με 20 λεπτη καθυστέρηση όπως προείπαμε. Ο Διαιτητής Μάλφας δείχνοντας υπερβάλλων ζήλο δεν ξεκίνησε το παιχνίδι και μάλιστα όταν είδε τον γιατρό να μπαίνει στο γήπεδο αποσύρθηκε με τους άλλους δύο διαιτητές στα αποδυτήρια παρά τις παρακλήσεις του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας κου Χρήστου Ντινόπουλου που ζήταγε να γίνει ο αγώνας και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''θέλω να νικάω μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά''!

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επιβραβεύσουμε τέτοιες συμπεριφορές που είναι κόσμημα για το άθλημα.

Για την ιστορία, ο αργοπορημένος γιατρός πληρώθηκε κανονικά από την ομάδα του Πανιωνίου αφού δεν ήταν υπεύθυνος για την καθυστέρηση.Μόλις την τέταρτη αγωνιστική και βλέπουμε ότι υπάρχει εξωαγωνιστική αλλοίωση του πρωταθλήματος αφού δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα σε περίπτωση που πραγματοποιούταν ο αγώνας κανονικά!

Η ομοσπονδία αλλά και οι ενώσεις πρέπει να προβούν σε συμφωνία με τους ιατρικούς συλλόγους ή με κάποια από τις ιδιωτικές εταιρείες που υπάρχουν και να φύγει η ευθύνη από τα σωματεία!

Τα σωματεία έχουν την ευθύνη να πληρώνουν τον γιατρό.

Είναι άδικο να πηγαίνει χαμένος ο ιδρώτας των αθλητών αθλητριών ο κόπος των προπονητών και των παραγόντων για λόγους πάνω από τις δυνάμεις τους!

Παρόμοια περιστατικά αλλά με ευτυχή κατάληξη είχαμε και σε άλλα γήπεδα τις πρώτες αγωνιστικές σε preleague και volleyleague, φτάσανε σε σημείο να ζητάνε γιατρό από τα μεγάφωνα του σταδίου και ευτυχώς βρέθηκε γιατρός φίλαθλος μεταξύ των φιλάθλων.

Αν δεν αλλάξει κάτι επί του θέματος όλα θα είναι διαφορετικά στον αγγελικά πλασμένο κόσμο του βόλεϊ!

ΥΓ1. Βρέθηκε ο ''τρίτος παράγοντας'' που αρκεί η απουσία του για να πάρει μια ομάδα την νίκη.

ΥΓ2: Δεν χρειάζεται η επιείκεια των διαιτητών επί του παραπάνω θέματος απλά είναι απαραίτητη η νοημοσύνη!

Στάθης Νικολούζος

Πηγή:volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια