Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γιαννόπουλος: «Ο Πανιώνιος έχει φανέλα με 130 χρόνια ιστοριάς!» (sound)

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ιστορικού Τάκης Γιαννόπουλος ήταν καλεσμένος της "Πανιώνιας Εκπομπής" στο Panionianea Radio ....

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ιστορικού Τάκης Γιαννόπουλος ήταν καλεσμένος της "Πανιώνιας Εκπομπής" στο Panionianea Radio.

Διαβάστε τα κύρια αποσπάσματα από την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του άλλοτε αρχηγού του Πανιωνίου.

Αν και ήσουν αμυντικός και πολύ καλός μάλιστα ο περισσότερος κόσμος σε θυμάται από τα δύο γκολ που είχες πετύχει με την Ουτνινέζε...

"Ναι είχε κοιμηθεί ο Θεός και έβαλα δύο γκολ (γέλια). Όλη η ομάδα τότε ήταν καλή και όλοι λειτουργούσαν για το καλό του συνόλου και της Ιστορίας του Πανιωνίου. Για αυτό είχαμε και αυτά τα αποτελέσματα και την πορεία εκείνη τα 2-3 χρόνια".

Τι θυμάσαι από εκείνον το χρόνο και την Ευρωπαική πορεία της ομάδας.

"Σίγουρα μετά από εκείνο το παιχνίδι που κάναμε με την Ουτνινέζε υπήρχε μια έπαρση, μια χαρά.
Στον επαναληπτικό ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές στο Φριουλι. Είναι στιγμές που μένουν και στον κάθε ποδοσφαιριστή και στον κάθε φίλαθλο.
Μια Ουντινέζε που την επόμενη χρονιά έπαιξε με τον Παναθηναικό και είχε βάλει 3 γκολ. Με παίκτες κλάσεις όπως Ντινατάλε, Ιακουίντα, Γιανκουλόφσκι κ.α. Ποδοσφαιριστές που κάνανε μεγάλη καριέρα".

Έχει φέρει μεγάλους αντιπάλους ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη...

"Ναι η αλήθεια είναι αυτή και πριν από εμάς και μετά τη φουρνιά τη δικιά μου. Μπαρτσελόνα, Σοσό, Νιουκάστλ με πέναλτι στο 89 που δεν ήταν κιόλας, και άλλες ομάδες μεγάλες".

-Οι εμφανίσεις της φετινής χρονιάς πως σου φαίνονται ρωτάει ο εκπρόσωπος της μπουτικ κος Γιάννης Κοσμίδης, που είναι καλεσμένος;

"Και οι φετινές και οι περσινές μ' αρέσουν. Έχουμε φορέσει στο παρελθόν χειρότερες. Επίσης θυμάμαι και τη φουλ γαλάζια εμφάνιση τότε που φορόυσαμε και είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη με 3-1. Προηγήθηκαν 0-1 με Αλεξανδρή και μετά το γυρίσαμε".

Την άποψη σου για τον φετινό Πανιώνιο;

Είναι μία από τις πιο δύσκολες στην Ιστορία του Πανιωνίου η φετινή χρονιά. Αν και θεωρώ ότι έχει περάσει ξανά δύσκολες στιγμές. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις γιατί είναι μια φανέλα πάρα πολύ βαριά.
Εγώ νομίζω ότι τα παιδιά προσπαθούνε αυτό που μπορούν να δώσουν το δίνουνε και κάποιες φορές κάνουνε την υπέρβαση. Νομίζω ότι είναι άδικο να γίνεται κριτική σε αυτά τα παιδιά που είναι στην ομάδα, είτε είναι μικροί, μεγάλοι ή έμπειροι. Τα παιδιά προσπαθούν με το παραπάνω και κάποιες φορές βγαίνει στο γήπεδο και κάποιες φορές δεν βγαίνει. Αυτό που έχω δει είναι ότι η ομάδα βγάζει πάθος και διάθεση αλλά μερικές φορές δεν αντικατοπτρίζεται από το αποτέλεσμα".

Από τα θετικά είναι όπως τα λες, τα αρνητικά είναι ότι δεν βγάζει ευκαιρίες στην επίθεση, δεν δημιουργεί...

"Κάποια από τα παιδιά παίζουνε πρώτη φορά στη Σουπερλίγκα, οι ξένοι ποδοσφαιριστές αν εξαιρέσεις τον Άρτσε που έχει κάνει ένα πέρασμα από την Ελλάδα οι υπόλοιποι είναι πρώτη φορά. Όλα αυτά δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη να βγάλουν ότι ξέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Το πιο βασικό για μένα που πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος είναι ότι υπάρχουν παιδιά 19-20 χρονών από Β' και Γ'  Εθνική και ξαφνικά φοράνε τη φανέλα του Πανιωνίου. Δεν είναι μια φανέλα όποια να ναι. Είναι μια φανέλα που έχει 130 χρόνια Ιστορίας. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί αυτό. Ο Πανιώνιος σε όποια κατάσταση και αν είναι πάντα θα είναι μια ομάδα "κακό σπυρί".

Νομίζω οποιαδήποτε ομάδα με -6 θα ήταν ήδη ξεγραμμένη, ενώ τον Πανιώνιο κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει...

"Ναι έτσι είναι, η αλήθεια είναι αυτή".

Είσαι αισίοδοξος για φέτος ή είσαι συγκρατημένος για την υπόθεση παραμονή του Πανιωνίου;

"Είμαι συγκρατημένος αλλά θεωρώ ότι τα παιδιά θα δώσουν ότι μπορούνε περισσότερο για να καταφέρουν να πετύχουν το στόχο που έχουν θέσει. Το καλό μετά από 5 αγωνιστικές είναι ότι δεν έχουν ξεφύγει οι ομάδες. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο πρόγραμμα και το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να μη χάνει. Να μαζεύει πόντους. Έτσι όπως πάει το πρωτάθλημα δεν νομίζω να ανοίξουν οι βαθμολογίες. Θα είναι όλοι κοντά".

Τα δύο γκολ με την Ουντινέζε σφράγισαν τη μεταγραφή σου στην Ιταλία;

"Ναι έτσι με μάθανε και έκατσα 6 μήνες. Μετά όπως κήρυξε πτώχευση η ομάδα και γύρισα ένα χρόνο στον Πανιώνιο και μετά στη Ρουμανία".

Ποιο ματς σου έμεινε με τον Πανιώνιο περισσότερο εκτός από Ουντινέζε;

"Θα σας πω δύο. Το ένα παιχνίδι είναι και το πρώτο μου ματς με τον Πανιώνιο μέσα στη Λεωφόρο το  0-1 με τον Ζίζι Ρόμπερτς. Το άλλο παιχνίδι ήταν μέσα στο Καμπ Νου. Επίσης είμαστε η μοναδική Ελληνική ομάδα μέσα στη Βαρκελώνη ακόμα και τώρα που χάσαμε μόνο 2-0".

Από πότε ήρθες στον Πανιώνιο και έκατσες;

"Από τον Γενάρη του 2000 μέχρι το 2006 με μια διακοπή 6 μήνες που πήγα στην Ιταλία".

Με Σμίλιανιτς και Βλτσεκ ήταν από τις καλύτερες τριάδες που έχουμε δει πίσω στην άμυνα...

"Ήταν η χρονιά 2002-2003 που είχαμε βγει η δεύτερη καλύτερη άμυνα στο Ελληνικό πρωτάθλημα με Μπουμένκο. Τέμα Ντρόμνι, δεξιά Ραγκουέλ αριστερά Φερεκίδης. Λαλικ, Μουζαουί, Παρόντι, Πίνο.
Και ο Τράβις Τοντ που είχε κάνει και το 1-0 με Ουντινέζε".

Το πιο δύσκολο παιχνίδι που θυμάσαι με τον Πανιώνιο;

"Ήταν η "κηδεία" μέσα στο Καυτατζόγλειο που δεν μπορούσαμε να το συνηδειτοποιήσουμε. Με το γκολ του Στολτίδη."

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

"Με διαφορά τη καλύτερη μπάλα ο Ολυμπιακός. Ύστερα ξεχωρίζω Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλος που πάνε για να παίξουν ποδόσφαιρο και δεν κλείνονται. Έπειτα οι υπόλοιπες πάνω κάτω τα ίδια στάνταρ".

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη του Τάκη Γιαννόπουλου στον αέρα του Panionianea Radio (από το 1:06:15).


Δεν υπάρχουν σχόλια