Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Εκδήλωση μνήμης για τον Χρυσόστομο από Απόλλωνα και Πανιώνιο (photos)

Μία σημαντική εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση έγινε ...

Μία σημαντική εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ο οποίος απευθύνθηκε πρόσκληση στον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα Υδατοσφαίρισης (Πόλο) στη μνήμη του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου, ο οποίος είχε διατελέσει πρώτος πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου και είχε βοηθήσει επίσης τον Απόλλωνα στη Σμύρνη.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σεράφειου πραγματοποιήθηκε ιστορική παρουσίαση, που ως στόχο είχε να τιμήσει τη μνήμη του Χρυσόστομου Σμύρνης. Εκεί παρουσιάστηκε το έργο του Χρυσόστομου και απεύθυναν χαιρετισμούς οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων, Παναγιώτης Καταβέλος και Άρης Μισαηλίδης, καθώς και η Αντιπεριφερειαρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου.

Ακολούθησε ιστορική παρουσίαση και προβολή φωτογραφιών της εποχής από το μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, Γιώργο Αγγελάκη – αρμόδιου για ιστορικά και πολιτιστικά θέματα – για τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον φιλικό αγώνα Υδατοσφαίρισης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με το αντίστοιχο τμήμα των «Ιστορικού», στο οποίο έδωσαν το παρών πολλοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων, ανάμεσα τους και οι οργανωμένοι Basso Rango του Απόλλωνα και Panthers Club του Πανιωνίου.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΝΟΥ: «Αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέδειξε την εθνική δράση του φωτισμένου μικρασιάτη ιεράρχη»

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου, με δηλώσεις της τόνισε: «Δύο ιστορικά σωματεία του ελληνικού αθλητισμού με κοινή μικρασιατική καταγωγή, ο Απόλλων και ο Πανιώνιος, τίμησαν την μνήμη του εθνομάρτυρος Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, ο μαρτυρικός θάνατος του οποίου συνδέεται με τις τελευταίες στιγμές του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέδειξε την εθνική δράση του φωτισμένου μικρασιάτη ιεράρχη. Εγκάρδια συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης που έκλεισε με τον φιλικό αγώνα υδατοσφαίρισης μεταξύ των δύο ομάδων, παρόντων των Προέδρων ΔΣ κ.κ. Καταβάλου και Μισαηλίδη, στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

‘Αδελφοί μου, η ώρα είναι δεινή, αλλά και ο Θεός είναι μεγάλος. Έχετε πίστιν εις Αυτόν. Δοκιμαζόμεθα, αλλά ας μην ολιγοπιστώμεν…’, τα τελευταία λόγια του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου προς τους Σμυρνιούς, στον κατάμεστο ναό της Αγίας Φωτεινής | 19 Αυγούστου 1922″.


Πηγή: epikaira.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια