Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

ΣΚΑΚΙ: «Μην μιλάς, μην ασχολείσαι...»

Από το τμήμα Σκάκι του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. "ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ Το παραπάνω δόγμα είναι συνταγή της καθημερινότητας μας. Δυστ...

Από το τμήμα Σκάκι του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.

"ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ

Το παραπάνω δόγμα είναι συνταγή της καθημερινότητας μας. Δυστυχώς μετά την αποδοχή και εφαρμογή του ακολουθεί το "δεν βαριέσαι" και στο τέλος η σιωπηρή συναίνεση για ότι και αν συμβαίνει γύρω μας είτε μας αφορά είτε όχι.

Κάποιες φορές όμως δεν πάει παρακάτω!
Σαν Σκακιστικό τμήμα και γενικά σαν άνθρωποι που αγαπάμε ιδιαίτερα αυτό που κάνουμε προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι απέναντι στα υπόλοιπα σωματεία και στους σκακιστές τους γι αυτό θα διαβάσετε την διαμαρτυρία μας επειδή έχουμε φτάσει σε αρκετά θέματα στο σημείο όπου ήρθε η ώρα να πούμε:
"να μας σέβεστε"

Προς το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ, Σωματεία

Κυρίες Κύριοι

Με την λήξη του Ομαδικού Πρωταθλήματος Γυναικών Αττικής την Κυριακή 19/5 σας επισημαίνω τα εξής και ζητώ:

Η Σκακιστική ομάδα του ΣΟ Λεύκιππος ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα χωρίς να προσέλθει να αγωνιστεί σε τρεις από τους πέντε συνολικά γύρους!
Συγκεκριμένα στον 2ο γύρο στις 7/4 με αντίπαλο τον ΑΣΟ Πετρούπολης Δίας, στον 4ο γύρο στις 12/5 με αντίπαλο τον Πανελλήνιο ΓΣ, και στον 5ο γύρο στις 22/5 με αντίπαλο τον ΦΟ Ελληνικού.
Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων, ειδικότερα με τον άρθρο 6 παρ. 6.7 ο ΣΟ Λεύκιππος όφειλε να αιτιολογήσει γραπτά τους λόγους της μη προσέλευσης του μέχρι την 12.00 της επομένης δηλαδή αντίστοιχα μέχρι τις 8/4, 13/5, 23/5.
Ζητώ να μας αποσταλούν οι γραπτές αιτιολογήσεις όπως αυτές εστάλησαν στον Διευθυντή των αγώνων με εμπρόθεσμη ημερομηνία και ώρα οι οποίες επέτρεψαν στο συγκεκριμένο σωματείο να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας τονίσω ότι η έγγραφη διαμαρτυρία μας δεν αφορά τόσο την προφανή αλλοίωση του Πρωταθλήματος ούτε και την εφαρμοστική λειτουργία της Προκήρυξης παρότι ασφαλώς και τα δύο θέματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
Αφορά πρωτίστως και κύρια, μια εμπεδωμένη αντίληψη από αρκετά σωματεία ότι η αποδοχή των όρων Προκήρυξης και συμμετοχής δεν δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις. Για να το θέσω απλά ορισμένοι έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να αγωνίζονται όταν θέλουν, όπως θέλουν και όποτε θέλουν.
Αυτό το φαινόμενο δεν είναι ούτε παροδικό ούτε τυχαίο. Εάν ένας Σύλλογος δεν μπορεί να αγωνιστεί με επάρκεια ας μην δηλώσει συμμετοχή εάν πάλι για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί να ολοκληρώσει την διοργάνωση ας αποχωρήσει έγκαιρα.
Αυτό επιβάλει ο σεβασμός προς τα υπόλοιπα Σωματεία και επειδή δεν είμαστε απρόσωποι, αυτό επιβάλει ο σεβασμός προς όλους τους γονείς και τα παιδιά των Συλλόγων που κάθε Κυριακή γυρίζουν τις τέσσερις γωνίες της Αττικής για να δώσουν τον Σκακιστικό τους αγώνα.

Αναμένουμε για τις ενέργειες σας"


Δεν υπάρχουν σχόλια