Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Περί μεταγραφών και φετινού σχεδιασμού...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Όπως διαφαίνεται ο Πανιώνιος επέλεξε για φέτος να μειώσει το μπάτζετ, έχοντας ως στόχο την πλήρη οικονομικ...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Όπως διαφαίνεται ο Πανιώνιος επέλεξε για φέτος να μειώσει το μπάτζετ, έχοντας ως στόχο την πλήρη οικονομική του εξυγίανση που παραμένει στόχος, ό οποίος δεν επιτυγχάνεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Επένδυσε λοιπόν σ' έναν έμπειρο προπονητή και τις επιλογές του κυρίως από τη Γαλλική αγορά, την οποία γνωρίζει καλά και εμπιστεύεται. Οι ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν αποκτηθεί και, όπως διαφαίνεται, όσοι αποκτηθούν ακόμη δεν είναι γνωστά ονόματα. Κάποιοι δεν έχουν αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία της πατρίδας τους ή έχουν αγωνιστεί μικρά χρονικά διαστήματα, όμως η Γαλλία από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι, αποτελεί προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα. Τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει και όχι μόνον το αποδεικνύουν. Συνεπώς δε σημαίνει ότι είναι κακοί. Αντιθέτως από τα video που παρακολουθήσαμε διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ καλοί. Όμως ούτε και από εκεί μπορούν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα. Όλες οι μεταγραφές ενέχουν ρίσκο, κάποιες απ' αυτές μπορεί να μην αποδώσουν τ' αναμενόμενα και κάποιες άλλες ν' αποτελέσουν την έκπληξη.

Επίσης σημαντικό είναι όλοι οι νέοι, ιδίως αν έχουν έρθει αρκετοί όπως φέτος στον Πανιώνιο, να ενσωματωθούν ομαλά στην ομάδα και μαζί με τους υπόλοιπους ν' αποτελέσουν αξιόμαχο σύνολο. Για αυτό προσλήφθηκε έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ποιοτικές ομάδες και ν' αναδεικνύει νέους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε το έχει αποδείξει στο παρελθόν έχοντας αναδείξει ταλέντα ή συνυπάρξει με ποδοσφαιριστές παγκοσμίου κλάσεως όπως π.χ. Μπαρτέζ (ο μοιραίος του τελικού Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2003-2004, που έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου χαντακώνοντας την ομάδα του), Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Φρανκ Ριμπερί, ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο Στεβ Ματαντά, ο Ζινιάκ κλπ.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ν' αναδείξει ποδοσφαιριστές και στον Πανιώνιο μένοντας αρκετές αγωνιστικές περιόδους, ώστε να φανεί το έργο του. Κυρίως όμως να δημιουργήσει ποιοτική και αποτελεσματική ομάδα που όλοι θα χαιρόμαστε.

Πληροφορηθήκαμε από το ρεπορτάζ ότι επανέρχεται στην ομάδα ο Μπανανά, ο Γεσίλ κατά πάσα βεβαιότητα θα μείνει, δεν θ’ αποκτηθεί τελικά ο 35αχρονος πρώην διεθνής Αλγερινός αμυντικός μέσος Μοστεφά και επέστρεψε ο Σπιριντόνοβιτς! Αρκετούς ενδεχομένως να ξένισε η επάνοδος Μπανανά, όμως θεωρώ ότι είναι μια πολύτιμη προσθήκη. Άλλωστε έφυγε, όπως αποδείχθηκε προς στιγμή, όχι ως αποτυχημένος αλλά επειδή έληξε ο δανεισμός του. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος στόπερ του κόσμου, όμως παίζει όσο ξέρει, με αυταπάρνηση, κάνει βέβαια και κανα λάθος, (όμως ποιος δεν κάνει;) και είναι σχεδόν άτρωτος αφού δεν τραυματίζεται ποτέ και επίσης είναι καλός χαρακτήρας. Για αυτό πέρυσι ήταν πρώτος σε συμμετοχές. Τέλος για να επιστρέφει σημαίνει ότι τον θέλει και ο Ανιγκό. Και ο Ανιγκό δε νομίζω ότι επιθυμεί να εργαστεί με κακούς ποδοσφαιριστές!

Ο Γεσίλ είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής αλλά επιρρεπής στους τραυματισμούς. Αν «τραυματιστεί» τις μισές φορές σε σχέση με το παρελθόν και ταυτοχρόνως είναι πιο αγωνιστικός θα βοηθήσει περισσότερο από άλλους που δεν γνωρίζουμε και που ενδεχόμενα έρχονταν στον Πανιώνιο. Και η θέση του φορ δεν είναι εύκολη. Ο δε Γεσίλ μπορεί να παίξει όχι μόνο φορ αλλά και στις πλευρές ή να ξεκινάει απ' αυτές. Άλλωστε είναι καλός και στο ένας εναντίον ενός.

Ο Μοστεφά «κόπηκε» λόγω των μεγάλων οικονομικών του απαιτήσεων. Οι οποίες με βάση την ηλικία του, ήταν 35 ετών, ήταν δυσβάστακτες για τον Πανιώνιο. Με τον Σπιριντόνοβιτς θα γίνει το προφανές: αν έρθει ικανοποιητική πρόταση θα παραχωρηθεί αν όχι θα συνεχίσει στον Ιστορικό.

Τέλος, δεν γνωρίζω πόσες προσθήκες πρέπει να γίνουν ακόμη ώστε το ρόστερ να είναι πλήρες, όμως νομίζω ότι προέχει η προσθήκη ενός αριστερού αμυντικού επειδή στη θέση αυτή ο Σαραμαντάς έχει απομείνει μόνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια