Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πάμε για το restart!

Γράφει ο Λουζιτανός... Η σεζόν τελείωσε για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο και δεδομένου του αγωνιστικού κενού που υπάρχει, το ενδιαφέρον στ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Η σεζόν τελείωσε για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο και δεδομένου του αγωνιστικού κενού που υπάρχει, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μεταγραφολογία.

Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί κάποιες αποχωρήσεις. Γρηγορίου (χρεώθηκε -ίσως- την ατολμία της ομάδας), Σαββίδης (πήρε ευκαιρίες, χωρίς ποτέ να κάνει την υπέρβαση), Βλάχος (απώλεια, αλλά και σε προχωρημένη ηλικία), Σιώπης και Λάμπρου (επιστροφή στον Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα ...και βλέπουμε). Ούτε λόγος φυσικά για τους Μπραχίμι και Νίλσεν που πέρασαν και δεν ακούμπησαν...

Πιιθανοί για αποχώρηση, είναι οι Μπανανά εάν υπάρξει πρόταση (με μέτρια και ασταθή παρουσία σε πολλά ματς), Γεσίλ (με ασταμάτητους τραυματισμούς) ενώ συζήτηση υπάρχει για το αν θα μείνει και ο Κόρμπος, ο οποίος έκανε μια μέτρια έως κακή σεζόν. Φυσικά, πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο να έρθουν καλές προτάσεις για τους διακριθέντες Κότνικ, Σπυριντόνοβις, Ντουρμισάι και Μασούρα.
Δηλαδή, μιλάμε για φυγή τουλάχιστον 6 έως 9 παικτών της βασικής 11άδας!!! Αυτό θα πει restart!!!

Από τη μία βέβαια, είναι στοιχειώδες να κρατάς έναν βασικό κορμό στην ομάδα και να μην προχωράς σε μαζικές αποχωρήσεις, από την άλλη η φετινή ομάδα έδειξε ότι είχε κορεστεί και δεν ήταν ικανή για καμία υπέρβαση. Υπάρχει σαφώς το ρίσκο να βρεθεί η ομάδα της νέας σεζόν να κυνηγάει διαφορετικούς στόχους (παραμονή), το οποίο αγωνιστικά θα είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα.

Η διοίκηση βέβαια, έχει δείξει πως κοπιάζει για το καλό του συλλόγου και προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στις κινήσεις που θα κάνει για να αποφύγουμε τέτοια ενδεχόμενα. Η μόνη ανακοίνωση από τον Ζαμάνη μέχρι τώρα είναι ότι η ομάδα θα κυνηγήσει νεαρούς παίκτες, με δίψα για διάκριση. Ορθώς δεν έχουν ακουστεί πολλά για τους στόχους του Πανιωνίου ενόψει της νέας σεζόν, το οποίο οφείλεται στην πολιτική αποφυγής δημιουργίας εντυπώσεων από τη μία, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί νεαροί παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι από διάφορες ομάδες (Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, κ.ά) θα ενδιαφερθούν σαφώς για την προοπτική που δίνει ο Ιστορικός, επομένως δεν είναι εύκολο ακόμη να αποδοθούν συγκεκριμένα ονόματα. Αρκεί βέβαια να δοθεί προσοχή στα συμβόλαια που θα υπογραφούν, ώστε να είναι τουλάχιστον 2ετή-3ετή και να μην αφήνουν περιθώρια να χαθούν παίκτες που θα ξεχωρίσουν ως ελεύθεροι στο τέλος της νέας σεζόν.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακούγεται μέχρι τώρα:

Στη θέση του προπονητή ακούστηκε ο Ανιγκό, που έχει καλό παρελθόν με διακρίσεις τόσο στη Γαλλία όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, μετά τη θητεία του στο Λεβαδειακό είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και σίγουρα θα αποφύγει κάποια λάθη της φετινής χρονιάς. Ακόμη βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Ο Τσιλούλης του Απόλλωνα Λάρισας έχει ακουστεί ότι συμφώνησε να φορέσει τα κυανέρυθρα για τη νέα σεζόν. Με 8 γκολ στη Football League δείχνει να βρίσκεται στο επίπεδο του Ντουρμισάι, οπότε εάν ανακοινωθεί μένει να δούμε πώς μπορεί να αποδώσει σε ψηλότερο επίπεδο. Η περίπτωση Κάιπερς (Εργοτέλης) για την επίθεση δεν φαίνεται πιθανή, καθώς για τον παίκτη έχουν ήδη ενδιαφερθεί ομάδες του εξωτερικού και ήδη οι Κρητικοί έχουν μία πρόταση ίση με το μπάτζετ της σεζόν που πέρασε, για τον παίκτη. Εάν ο Ντουρμισάι δεν φύγει, χρειάζεται ίσως να αποκτηθεί και ένας ακόμη πιο γρήγορος επιθετικός, γιατί ο Πανιώνιος της επόμενης σεζόν θα χρειαστεί λογικά να παίξει πολλά ματς στις αντεπιθέσεις...

Στα εξτρέμ χρειάζεται προσθήκη, αφού ο Λάμπρου μάλλον θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχει και περίπτωση να πωληθούν οι Μασούρας και Σπυριντόνοβιτς. Δεν έχει ακουστεί κάτι μέχρι τώρα για αυτή τη θέση. Στο υπάρχον ρόστερ ο Βουκελάτος και ο Οικονομίδης μπορούν να αγωνιστούν ως εξτρέμ, αλλά σίγουρα χρειάζονται και παίκτες με περισσότερες παραστάσεις.

Ο Ουάσιγκτον λογικά θα μείνει, οπότε στα χαφ χρειάζονται τουλάχιστον δύο προσθήκες. Ένα αμυντικό χαφ (δεδομένο ότι υπάρχει και ο Πινιώτης) και ένα δημιουργικό χαφ. Στο αμυντικό χαφ μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο Ολυμπιακός με το Σιώπη για να εξεταστούν φυσικά και άλλες περιπτώσεις παικτών με «πνευμόνια». Μια περίπτωση από Ιράν, που δεν προχώρησε τον προηγούμενο Γενάρη, ίσως ξαναέρθει στο προσκήνιο. Ο Κόρμπος ακόμη και αν μείνει, νομίζω ότι δεν έχει πολλά να δώσει πια, τουλάχιστον όχι με βάση τις φετινές του επιδόσεις.

Για επιθετικό χαφ, ο Ζαμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής Μασούντ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια φήμη για το τι μέλει γενέσθαι για μια καίρια θέση που πάσχει η ομάδα εδώ και καιρό.

Στα μπακ θα υπάρχει αριστερά ο Σαραμαντάς, με σχετικά καλή σεζόν, ενώ δεξιά η φυγή Βλάχου αφήνει ένα κενό που τουλάχιστον μέχρι τώρα είναι ερωτηματικό. Ο Παπαγεωργίου που παίζει στη θέση αυτή είναι μία πιθανότητα (εάν μείνει), αλλά λογικά θα χρειαστεί και εδώ προσθήκη.
Τα στόπερ, δεδομένου του Σταυρόπουλου, χρειάζονται οπωσδήποτε ενίσχυση. Εάν φύγει ο Μπανανά, τουλάχιστον 2 παίκτες πρέπει να αποκτηθούν, καθώς ο Γκιοατά δεν αποτέλεσε επ’ ουδενί αξιόπιστη λύση φέτος. Εδώ υπάρχει φυσικά ανάγκη για κινήσεις το συντομότερο δυνατό μετά την συμφωνία με τον όποιο προπονητή, καθώς η ομάδα πρέπει να αρχίσει να χτίζεται από την άμυνα!

Η μόνη θέση που κατά τη γνώμη μου δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Πανιώνιο, είναι του τερματοφύλακα. Αυτό διότι υπάρχει ο Κότνικ, ενώ ακόμη και αν φύγει με (ελπίζω) καλή πρόταση, υπάρχει το «άστρο» του Άστρα, που όντας ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελπίδων πρέπει να γίνει βασικός στην ομάδα για να εξελιχθεί.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένουμε ένα έντονο καλοκαίρι στα μεταγραφικά...

Μέσα σε όλα, η ομάδα μπάσκετ, μετά το ανεξήγητο (μέχρι τώρα) μπάχαλο που έγινε με την απόλυση Ζιάγκου, παίζει το τελευταίο της χαρτί αύριο απέναντι στον δυνατότερο ΠΑΟΚ, στο άδειο κλειστό. Ας ελπίσουμε σε νίκη που θα φέρει και πάλι δικαίωμα στην ελπίδα!

Κυανέρυθροι χαιρετισμοί και ευχές για καλό καλοκαίρι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια