Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Άκρως πετυχημένη η χρονιά έτσι όπως εξελίχθηκε» (photos)

Η συνέντευξη του Παναγιώτη Κόρμπου στο Panionianea Radio. Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr...

Η συνέντευξη του Παναγιώτη Κόρμπου στο Panionianea Radio.

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr παραχώρησε ο αρχηγός του Ιστορικού.

Ο Παναγιώτης Κόρμπος απάντησε σε όλα μας τα ερωτήματα τόσο για τον Πανιώνιο όσο και για τον ίδιο.

Διαβάστε το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε στο Panionianea Radio: 

-Παναγιώτη τέλος η σεζόν και τυπικά με το τέλος των προπονήσεων...

"Τελείωσαν και οι προπονήσεις, αποχαιρετηστήκαμε όλα τα παιδιά. Λογικό είναι όπως κάθε χρονιά όταν τελειώνει μία σεζόν υπάρχει μία μικρή στεναχώρια. Όλα τα παιδιά μαζί έχουμε περάσει περισσότερες ώρες μέσα στην χρονιά ακόμα και από τις οικογένειες μας".

-Τι γεύση σου αφήνει η φετινή χρονιά;

"Μια πικρία μου αφήνει από την άποψη ότι τις δύο τελευταίες χρονιές στο τέλος της σεζόν πανηγυρίζαμε την έξοδο στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα όμως, ζώντας μέσα στην ομάδα και γνωρίζοντας τα πράγματα εγώ και οι συμπαίκτες μου καλύτερα από τον έξω κόσμο, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Τα πράγματα έτσι όπως εξελίχθηκαν ήταν πολύ δύσκολα, στο τέλος δεν συμπληρώναμε καν 18αδα, είχαμε μαζί μας στην αποστολή και παιδιά που ήταν τραυματίες. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ και εγώ με όσους το έχουν πει ήδη ότι ήταν μία άκρως πετυχημένη χρονιά".

-Δύο χρόνια ασταμάτητα με την ομάδα... 

"Μετά από δύο χρόνια το πρώτο Καλοκαίρι που θα πάω διακοπές, θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε. Πάνω απ όλα προέχει η ξεκούραση, ήταν δύο δύσκολα χρόνια και κάποια στιγμή και το σώμα πρέπει να ξεκουραστεί".

-Ποιο παιχνίδι σου μένει περισσότερο φέτος;

"Το αρνητικό το ματς ήταν ο ημιτελικός Κυπέλλου εδώ με τον ΠΑΟΚ. Ήταν ένας ημιτελικός. Έστω και το 0-0 να παίρναμε θα ήμασταν ζωντανοί. Με το 1-3 όμως έσβησε το όνειρο. Σε πολλά παιχνίδια κάναμε ζέσταμα και ζαλιζόμασταν, τα βλέπαμε όλα κίτρινα και πολλές φορές ζητάγαμε να μας φέρουν μία σοκολάτα να ανέβει λίγο το ζάχαρο. Αυτά δεν τα ξέρει ο κόσμος και είναι λογικό. Κάποιες φορές δεν γινόταν να πάνε τα πόδια. Όλα στο πρόγραμμα είναι".

-Φέτος η χρόνια ήταν ένα μεγάλο "αν". Αν δεν δεχόμασταν γκολ στις καθυστερήσεις σε πολλά ματς, αν δεν είχαμε τόσους τραυματισμούς κλπ...

"Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και πολλές ατυχίες. Παρά τα προβλήματα, όμως, σε πολλά παιχνίδια χάσαμε βαθμούς στις λεπτομέρειες. Στο τέλος, από μία αδράνεια ή επειδή ήθελε η μπάλα να μπει".

-Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί φέτος, εσύ όμως "ταύρος". Πως τα καταφέρνεις;

"Είναι κατά τύχη νομίζω. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον γιατρό, πολλές φορές πηγαίναμε πολλά παιδιά στο ιατρικό για υπέρηχο, έδειχνε θλάση και μας έλεγε ότι θα μείνουμε 10 μέρες έξω και τελικά μετά από δύο μέρες παίζαμε 90λεπτο. Τα παιδιά που βγήκαν εκτός είναι επειδή δεν άντεχαν άλλο".

-Η ομάδα δεν έχει και ένα γήπεδο για προπονήσεις. Πάει από εδώ και από εκεί...

"Το να αλλάζεις γήπεδο είναι πολύ δύσκολο. Το ένα είναι σκληρό, το άλλο μαλακό, το άλλο σε καταπονεί στη μέση κλπ. Το να βρούμε δικαιολογίες όμως είναι εύκολο. Σίγουρα ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν. Εκεί που λέγαμε ότι όλα τα παιδιά θα γυρίσουν και θα παίξουμε χωρίς προβλήματα, ξαφνικά κάτι γινόταν και είχαμε πάλι τραυματισμούς. Ακόμα και στα φιλικά χάσαμε παίκτες. Τον Λάμπρου στο φιλικό με τον Ολυμπιακό και τον Γκιοατά με τον Απολλωνα".

-Συμφωνείς ότι φέτος το ρόστερ ήταν πιο αποδυναμωμένο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια;

"Εντάξει δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί είναι μειονεκτικό προς κάποια παιδιά. Τα δύο χρόνια από τα 3,5 που είμαι στην ομάδα είχαμε σχεδόν το ίδιο ρόστερ, όμως προς το τέλος κάθε σεζόν είχαμε τις απουσίες μας. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν αποδυναμωμένο το ρόστερ φέτος, η διαφορά όμως σε σχέση με πέρυσι είναι ότι πέρυσι δεν είχαμε τραυματισμούς, ενώ φέτος σχεδόν κάθε Κυριακή είχαμε τραυματισμούς. Δεν παίζαμε με την ίδια ενδεκάδα. Οι περισσότεροι τραυματισμοί ήταν από καταπόνηση, ήταν μυικοί".

-Πως βλέπεις τα νέα παιδιά που φέτος πηραν την ευκαιρία τους;

"Τους δόθηκε η ευκαιρία φέτος. Τα παιδιά έδειξαν τι μπορούν να κάνουν και ο Σταυρόπουλος και ο Οικονομίδης και ο Αστράς στον πρώτο γύρο όταν έπαιξε. Εγώ κυρίως δεν κοιτάω το παιχνίδι που έπαιξαν, αλλά την επόμενη μέρα στην προπόνηση. Ήταν προσγειωμένοι, δεν άφησαν το μυαλό τους να ξεφύγει".

-Βοηθάς και εσύ σε αυτό; 

"Όπου χρειαστεί βοηθάω. Και εγώ όταν ήμουν μικρός με βοήθαγαν, έτσι πάει αυτό".

-Πως ήταν φέτος, μετά από 2,5 χρόνια, που δεν είχες στο πλάι σου τον Σιώπη; Ουσιαστικά ο Μανώλης έπαιξε λίγα ματς λόγω τραυματισμών...

"Εντάξει με τον Μανώλη ταιριάξαμε πολύ, συνεργαστήκαμε δύο χρόνια και έβγαινε η χημεία μας μέσα στο γήπεδο, βρισκόμασταν με κλειστά μάτια. Και ο Σαββίδης είναι πολύ καλός παίκτης. Ένας παίκτης που δεν είναι καθαρό αμυντικό χαφ, έπαιξε και εκεί φέτος και σαν επιτελικός και σαν εξτρέμ σε κάποια ματς".

-Η γνώμη σου για τους παίκτες που ξεχώρισαν φέτος, όπως ο Κόντικ, ο Σπιριντόνοβιτς...

"Εντάξει ο Μάτιτς (Κότνικ) είναι άγιο παιδί. Είτε ήταν στα αποδυτήρια είτε στα αποδυτήρια δεν τον καταλάβαινε κανένας (γέλια). Πέρναγε απαρατήρητος, δηλαδή πολλές φορές λέγαμε "που είσαι ρε Μάτιτς;". Τον λέγαμε ο άγιος Μάτιτς. Είναι από τους ανθρώπους που αν μου πεις πως τσακώθηκε με κάποιον δεν πρόκειται να το πιστέψω. Ο Μάτιτς ήταν από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος. Και ο Σπιριντόνοβιτς πήγε αρκετά καλά. Τώρα το να ξεχωρίσω κάποιον περισσότερο ή λιγότερο θα ήταν άδικο. Όλα τα νέα παιδιά δούλευαν πολύ στις προπονήσεις, δεν τους ένοιαζε αν παίξουν ή όχι".

-Πες μου ένα ματς που θυμάσαι ιδιαίτερα και ένα ματς που θα ήθελες να ξεχάσεις από αυτά τα χρόνια σου στον Πανιώνιο...

"Το διπλό στο "Καραΐσκάκη" σίγουρα, όσοι το έχουν πετύχει μπορούν να το καταλάβουν. Το αρνητικό είναι στο Κύπελλο που φάγαμε τρία γκολ από τον Κισσαμικό, αυτό δεν μπόρεσε να το χωνέψει κανένας. Εκείνη τη χρονιά, έτσι όπως ήταν η ομάδα, αν είχαμε περάσει στο Κύπελλο μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα".

-Είσαι ικανοποιημένος από την φετινή ανταπόκριση του κόσμου;

"Πέρυσι προς το τέλος της χρονιάς που πήγαινε καλά η ομάδα γέμισε το γήπεδο.Φέτος που δεν τα πήγαμε τόσο καλά όπως πέρυσι είδαμε ξανά ότι ο κόσμος απομακρύνθηκε πάλι. Τόσα χρόνια που παίζω μπάλα νομίζω ότι άσχετα με αν μία ομάδα πάει καλά ή όχι, άσχετα από τους παίκτες και τους προπονητές, ο κόσμος πρέπει να στηρίζει την ομάδα. Στο εξωτερικό βλέπουμε ότι πάντα ο κόσμος είναι στο γήπεδο και στηρίζει, στην Ελλάδα αν πάει καλά η ομάδα έχει και τον κόσμο, αν όχι δεν πάει και ο κόσμος στο γήπεδο. Αυτό είναι γενικό θέμα στην Ελλάδα, όχι μόνο στον Πανιώνιο".

-Θες να αναφερθούμε λίγο σε ένα περιστατικό που είχε γίνει κάπου στη μέση της σεζόν και είχες αναφερθεί με δηλώσεις σου σε κάποια άσχημα λόγια που είχατε ακούσει από την εξέδρα. Τι ακριβώς είχε συμβεί τότε;

"Είχα πει στα παιδιά τότε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Φέτος έχουμε ανεβάσει τις απαιτήσεις και λογικό είναι από την στιγμή που δεν κερδίζουμε να ακουστούν πράγματα από την εξέδρα. Δεν σημαίνει ότι όταν ο κόσμος σε βρίζει ή σου καταλογίζει πράγματα όλοι μπορούν να το αντέξουν. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα είδα ότι ομάδα, κόσμος, διοίκηση είναι μία οικογένεια. Είχε φανεί από την αρχή αυτό, σε όποια έδρα και αν είχαμε παίξει είχαμε και τους οπαδούς μας μαζί. Απλά τότε το είχα γράψει γιατί πραγματικά δεν το περίμενα και με πείραξε. Κάναμε ζέσταμα και μου είπαν τα παιδιά ότι από τώρα αρχίζουν να μα βρίζουν. Ξεκαθάρισα στο facebook ότι δεν αναφερόμουν γενικά στον κόσμο του Πανιωνίου ή τους Πάνθηρες. Ήταν κάποιοι άνθρωποι που έβριζαν και έλεγαν άσχημα πράγματα. Κάναμε ζέσταμα και εγώ προσπαθούσα να μαζέψω τα παιδιά και να κλείσουν τα αυτιά τους. Το ξεκαθάρισα όμως ότι δεν το καταλογίζω σε όλο τον κόσμο, αυτοί που το έκαναν μόνο και εγώ δεν το περίμενα. Εντάξει αν ήθελε κάποιος να μην βγω και να μιλήσω ήταν το μόνο εύκολο για μένα. Αυτό που έζησα εδώ 2,5 χρόνια δεν το έχω ξαναζήσει.Αυτό το πολύ καλό κλίμα ανάμεσα σε οπαδούς, παίκτες, διοίκηση δεν το είχα ξαναζήσει και όταν έγινε αυτό δεν γινόταν να μην με πειράξει".

-Μετά το 0-3 με τον Παναθηναϊκό υπήρξαν αντιδράσεις από τον κόσμο. Σε ενόχλησε αυτό; 

"Λογικό είναι να με ενόχλησε, αλλά το είπα από την αρχή πως το καταλαβαίνω. Εμείς δεν θέλαμε να κερδίσουμε; Εννοείται θέλαμε να κερδίσουμε, θέλαμε να διεκδικήσουμε ως το τέλος την 5η θέση. Στο τέλος είχαμε την στεναχώρια μας, έγινε και αυτό. Δεν αντέδρασε κάποιος παίκτης νομίζω όμως. Και ένας φίλαθλος που μπήκε μέσα δεν έκανε κάτι, απλά έδειξε ότι είναι στεναχωρημένος και είπε φύγετε από εδώ, δεν έβρισε. Εγώ πήγα προς το μέρος του για να μην πάει σε κάποιον πιτσιρικά. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση του ανθρώπου και στον δρόμο να τον δω θα τον χαιρετήσω δεν έχω κάποιο πρόβλημα".

-Η ομάδα αδίκησε γενικά τον εαυτό της κάποιες φορες...

"Αδικήσαμε τους εαυτούς μας σε αρκετά παιχνίδια, όπως στην Λαμία που δεν έμπαινε η μπάλα και δεχτήκαμε το γκολ με το σουτ του Μπλάζιτς. Με τον Ατρόμητο στο τέλος δεν κρατήσαμε την μπάλα και δεχτήκαμε το γκολ στις καθυστερήσεις".

-O κόσμος ρωτάει: Μένει η φεύγει ο Κόρμπος; Έχουμε κάποια εξέλιξη;

"Βρέθηκα με τον κ. Ζαμάνη την Δευτέρα. Είχα δηλώσει και τον Δεκέμβρη ότι είχα συμφωνήσει με την ομάδα και μένω. Δεν παίρνω κάτι πίσω απ 'όσα είχα πει, όμως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν. Την άλλη φορά είχαμε συμφωνήσει πολύ γρήγορα, δεν έχω και κάποιο εκπρόσωπο μίλησα εγώ. Τώρα πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα".

-Εκτός από το οικονομικό, σε προβληματίζει ίσως και το θέμα του "restart" της ομάδας;

"Αν ήμουν άνθρωπος που φοβόμουν δεν θα ερχόμουν τότε στον Πανιώνιο. Είχα φύγει από την τέταρτη ομάδα που ήταν ο Παναιτωλικό και ήρθα στον Πανιώνιο που ήταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και φαβορί για να πέσει. Όλοι μου έλεγαν που πας, όμως εγώ ήρθα γιατί πίστευα ότι θα σωθούμε και δικαιώθηκα και μετά έγινε ότι έγινε. Το restart και όλα αυτά δεν είναι δικό μου θέμα. Τα χρήματα για μένα δεν παίζουν πρωταρχικό ρόλο, αυτό το έχω ξαναπεί. Όταν δίνω εγώ τον λόγο μου τον κρατάω. Τώρα τι θα κάνω μέχρι την Παρασκευή αφορά εμένα και την οικογένεια μου. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου έχω και άλλες προτάσεις. Είχα και τον Ιανουάριο προτάσεις, όμως δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα. Όσοι και να με έπαιρναν από ομάδες τους έλεγα ότι θα μιλήσουμε μετά το ματς με τον Λεβαδειακό. Δεν ήθελα να έχω αλλού το μυαλό μου, ήθελα να έχω στο μυαλό μου στους αγώνες. Υπάρχουν προτάσεις και σύντομα θα αποφασίσω. Και όταν ανανέωσα την τελευταία φορά το συμβόλαιο μου για δύο χρόνια είχα και καλύτερη πρόταση οικονομικά από ομάδα, αλλά είχα προτιμήσει να μείνω στον Πανιώνιο με πολύ λιγότερα, οπότε δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς ότι κοιτάω το οικονομικό".

-Για να κλείσουμε αυτό το θέμα, μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε οριστική εξέλιξη;

"Επειδή έχω δώσει τον λόγο μου μέχρι την Παρασκευή θα έχω πάρει την απόφαση μου και θα απαντήσω".

-Η διαφορά του Πανιωνίου φέτος με τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν η άμυνα του;

"Σίγουρα ήταν η άμυνα του. Πιστεύω ότι αυτό που ζήσαμε, όμως, τα δύο προηγούμενα χρόνια, αυτή η παρέα που ήμασταν όλοι, πιστεύω την βρίσκεις μία φορά στα 20-30 χρόνια. Κακά τα ψέματα αυτό που είχαμε δύο χρόνια κακά τα ψέματα δεν το είχαμε τόσο φέτος, όμως είμαι πολύ δύσκολο να ταιριάξουν 20 χαρακτήρες, γιαυτό λέω ότι γίνεται μία φορά στα 20 χρόνια. Δεν γίνεται κάθε χρόνο αυτό".

-Έχεις ένα παράπονο πως δεν κλήθηκες στην Εθνική;

"Παράπονο δεν το έχω. Μπορούσε να έχει γίνει. Δεν υπάρχει παίκτης που δεν θέλει να παίξει στην Εθνική. Από την άλλη, όμως, και αν μην γίνει ποτέ δεν ήρθε το τέλος. Εγώ συνεχίζω να κάνω αυτό που μου αρέσει, να παίζω ποδόσφαιρο".

-Ποιος παίκτης κρίνεις πως έχει δείξει την μεγαλύτερη βελτίωση αυτά τα χρόνια στην ομάδα;

"Ο Μασούρας με διαφορά. Ο Γιώργος είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που από χασούρας έγινε Μασούρας! Έχει ακούσει τα πιο πολλά ο Μασούρας και ο Καθάριος και οι δύο έχουν δώσει και την ψυχή τους για την ομάδα.

-Πως έζησες την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Πανιωνίου φέτος;

"Εντάξει σίγουρα είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Είναι πολύ ωραία εμπειρία. Είναι κάτι που θα το θυμάσαι και θα το λες στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου. Αυτό έκανε καλό και στα νέα παιδιά που η ομάδα έχει πολλά, πήραν σημαντική εμπειρία. Εμείς βλέπαμε παιχνίδι με παιχνίδι και με την Γκόριτσα και την Μακάμπι. Την Μακάμπι την ξέραμε σαν ομάδα και ότι είχε μεγάλο μπάτζετ, αλλά δεν είχαμε εικόνα από το πρωτάθλημα της. Δείξαμε ότι δεν τους φοβηθήκαμε. Το παλέψαμε και στα δύο παιχνίδια και δεν τα καταφέραμε στις λεπτομέρειες, όχι από την διαφορά δυναμικότητας. Αν στο εκτός έδρας ματς στις ευκαιρίες που είχαμε πετυχαίναμε το 0-1 θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα μετά.

Ακούστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη του Κόρμπου (από το 24:24)


Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια