Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Και όμως χρειαζόταν (και) την διαιτησία ο Ολυμπιακός...

Πριν το ξεκίνημα του αγώνα της Νέας Σμύρνης όλοι περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο κόντρα στον Πανιώνιο που παίζει για την...

Πριν το ξεκίνημα του αγώνα της Νέας Σμύρνης όλοι περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο κόντρα στον Πανιώνιο που παίζει για την κατηγορία, σε ένα άδειο κλειστό!

Όμως στην πράξη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η ομάδα του Ζιάγκου κοίταξε στα ίσια τον ΟΣΦΠ του πολύ μεγαλύτερου και ποιοτικότερου μπάτζετ. Οι παίκτες του Ιστορικού έπαιξαν ως ίσο προς ίσο τους αντιπάλους τους και το ματς χάθηκε στις λεπτομέρειες και στον παράγοντα διαιτησία!

Στα panionianea.gr δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στους διαιτητές, ειδικά στο μπάσκετ, όμως οι τύποι με τα γκρι στο ματς με τον Ολυμπιακό έδωσαν... ρεσιτάλ!

Από την αρχή φάνηκε πως ο Πανιώνιος θα πουλούσε πολύ ακριβά το τομάρι του και αυτό το κατάλαβαν αμέσως ο Σχινάς και η παρέα του! Από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξαν τις προθέσεις του οι τρεις διαιτητές, φορτώνοντας τους κυανέρυθρους με φάουλ και τον κινητήριο μοχλό της ομάδας Μπρέιζελτον με τρία φάουλ!

Οι διαιτητές έδιναν με υπερβολική ευκολία φάουλ κατά του Πανιωνίου, αντιθέτως κατά του Ολυμπιακού είχαμε μία εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση. Χαρακτηριστικό είναι πως στα μέσα περίπου της δεύτερης περιόδου ο Πανιώνιος είχε 12 φάουλ, ενώ ο Ολυμπιακός μόλις 3! Στο διάστημα δηλαδή που ο Ιστορικός ήταν και μπροστά στο σκορ!

Ο Σχινάς με περίσσια άνεση έδωσε δύο αυστηρότατες τεχνικές ποινές στον Μπρέιζελτον. Στο πρώτο ημίχρονο γιατί τόλμησε να του αντιμιλήσει και εξι λεπτά πριν το τέλος επειδή ο Αμερικανός έδωσε πιο δυνατά απ’ότι έπρεπε την μπάλα στον διαιτητή! (παράλληλα ο παίκτης αποβλήθηκε με 5 φάουλ!). Υπερβολική ευαισθησία από τον ρέφερι, που σε ανάλογες περιπτώσεις από πλευράς Ολυμπιακού δεν υπήρχε περίπτωση να έδινε το παραμικρό!

Στις τελευταίες φάσεις του αγώνα ο Μακλίν έκανε δύο ξεκάθαρα αντιαθλητικά φάουλ, τα οποία οι "γκρι" φυσικά και δεν έδωσαν, ενώ δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα βήματα που έκανε ο Σπανούλης δύο-τρεις φορές (τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ) και στα φάουλ της άμυνας των φιλοξενούμενων που επίσης οι διαιτητές... δεν τα είδαν!

Σχινάς, Ψαριανός και Γεωργίαδης έδωσαν το δικό τους σόου στη Νέα Σμύρνη, θέλησαν να δώσουν "ασυλία" στην ομάδα του Σφαιρόπουλου και κατάφεραν να αποδείξουν ότι και όμως ο Ολυμπιακός χρειαζόταν (και) την διαιτησία για να περάσει νικηφόρα από το άδειο κλειστό της Αρτάκης...

ΥΓ: Συγχαρητήρια σε τεχνικό τιμ και παίκτες για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν κόντρα σε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Πίστη να έχουν όλοι στις δυνατότητες τους και με ανάλογες εμφανίσεις στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος το... θαύμα μπορεί να πάρει "σάρκα και οστά"!

ΥΓ1: Τα συγχαρητήρια μας και στον Βασίλη Σπανούλη, όπου με τη βολή που πέτυχε λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου έφτασε τους 5.201 πόντους, ξεπέρασε τον Νίκο Χατζή και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Οι Πανιώνιοι είμαστε μπασκετικοί, αναγνωρίζουμε τις αξίες και αυτό φάνηκε και από τους λίγους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες και χειροκρότησαν τον έμπειρο Έλληνα γκαρντ

Ο Κυανέρυθρος

Δεν υπάρχουν σχόλια