Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αριθμοί και στοιχεία για το Πανιώνιος - Κολοσσός

Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ Ένα ζευγάρι που διαχρονικά προσφέρει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις είναι αυτό του Πανιωνίου με τον Κ...

Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ

Ένα ζευγάρι που διαχρονικά προσφέρει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις είναι αυτό του Πανιωνίου με τον Κολοσσό H Hotels που θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά μετά τις 24 Ιανουαρίου 2015. Από το 2005 όταν και η ομάδα της Ρόδου βρέθηκε για πρώτη φορά στη Stoiximan.gr Basket League, η έδρα διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Σε σύνολο 23 αγώνων, μόνο στους πέντε σημειώθηκε νίκη φιλοξενούμενης ομάδας. Ειδικότερα στα 11 παιχνίδια της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος μετράει εννιά νίκες και μόλις δύο ήττες ενώ έχει και συνολικά το προβάδισμα με 12 επιτυχίες έναντι 11 του Κολοσσού H Hotels.

Οι Ρόδιοι πάντως νίκησαν στο τελευταίο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό της Αρτάκης, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2014-2015 με 92-76 με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αυτό, έχοντας 26 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και εννιά ασίστ. Για τον Πανιώνιο ο Σταμάτης είχε 16 και οι Μπιλλής, Μωραίτης από 15.

Η σειρά αυτών των αγώνων με γηπεδούχο τον Πανιώνιο, άρχισε την περίοδο 2005-06 και οι κυανέρυθροι νίκησαν στους τέσσερις πρώτους, μέχρι που ο Κολοσσός H Hotels επικράτησε την περίοδο 2010-11 με 83-74 με πρώτους σκόρερ τους Γκόλεματς με 17 και Παππά με 15. Για τον Πανιώνιο σε εκείνο το παιχνίδι ο Ξανθόπουλος είχε 18 πόντους.

Η ιστορία των αναμετρήσεων τους άρχισε να γράφεται στις 17 Δεκεμβρίου 2005 στη Ρόδο. Ο Κολοσσός H Hotels είχε νικήσει τον Πανιώνιο με 66-65 και εκείνη ήταν η πρώτη νίκη της ιστορίας του στη Stoiximan.gr Basket League. Ήταν μάλιστα ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε με καλάθι του Τρέβον Μπράιαντ σε «νεκρό» χρόνο.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Νίκος Μίχαλος θα συμπληρώσει 100 παιχνίδια στην κατηγορία στην οποία έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 14 Σεπτεμβρίου 1996 (Πειραϊκός-ΒΑΟ 93-71).

*Έξι εύστοχα δίποντα χωρίζουν τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς από τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Με δύο εύστοχες βολές ο Τόνι Γουντς θα φτάσει τις 100.

*Την 330η εμφάνιση του στη Stoiximan.gr Basket League θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Γεωργαλλής. Με αυτήν θα μπει στην πρώτη 30άδα της ιστορίας του Πρωταθλήματος, φτάνοντας τον Γιώργο Καράγκουτη.

*Με ένα εύστοχο τρίποντο ο αρχηγός του Κολοσσού H Hotels θα φτάσει τα 87 με την ομάδα της Ρόδου και θα γίνει ο 2ος της σχετικής λίστας της, «πιάνοντας» τον Σάσα Βασίλιεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια