Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο 3ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, μέσα από τα μάτια ενός εθελοντή...

Από τον Σπύρο Καλαματιανό Με μεγάλη συγκίνηση και ανυπομονησία, συμμετείχα φέτος στον άκρως επιτυχημένο 3ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας...

Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Με μεγάλη συγκίνηση και ανυπομονησία, συμμετείχα φέτος στον άκρως επιτυχημένο 3ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης. Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, έχω ισχυρούς δεσμούς και ευαισθησίες με την ιστορία μας και ειδικά της Σμύρνης.

Έτσι λοιπόν πήρα φέτος την απόφαση να συμμετάσχω στην πολύ όμορφη αυτή διοργάνωση, την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αλλά φυσικά και του πολιτισμού. Μια μέρα πριν την διεξαγωγή πήγα στην εκπαίδευση των εθελοντών, προμηθεύτηκα υλικό και ενημερώθηκα σχετικά με τις λεπτομέρειες του αγώνα...

Το πρωί της Κυριακής 07:15 με υπέροχο καιρό, έδωσα ραντεβού με την ιστορία και αρχικά τοποθετήθηκα, κοντά στην τροφοδοσία νερού, επιβλέποντας την κίνηση, τοποθετώντας τις κορδέλες σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τους υπόλοιπους εθελοντές και με μέλη της Ο.Ε, μετά βοηθούσα στην τοποθέτηση των νερών, διότι από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι 6.000 συμμετέχοντες(αριθμό ρεκόρ, για την διοργάνωση) οι δρομείς, ερχόντουσαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να προετοιμαστούν, για την εκκίνηση των διαδρομών 10, 5 και 2,5 χλμ.

Έτσι λοιπόν χωρίς μεγάλη καθυστέρηση και με μηδαμινά ευτράπελα στις 9:00 δόθηκε η εκκίνηση από τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη για τον αγώνα των 10 χλμ και ο χείμαρρος των ενθουσιασμένο δρομέων, πλημμύρισε στην κυριολεξία τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τρέχοντας για τις χαμένες πατρίδες. Δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα από χαρά όταν είδα τους πρώτους δρομείς να έρχονται.

Για την ιστορία αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού ήταν, ο Γιώργος Τάσσης με χρόνο 33.10. Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχώρισε αμέσως, από τους υπόλοιπου και έτσι ο πρωταθλητής του στίβου που ανήκει στον Α.Ο. Τρίτων Χαλκίδας είχε εύκολο έργο. Μόλις φόρεσε το μετάλλιο στο λαιμό του δήλωσε ότι «ο αγώνας ήταν καλός και η διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Ο καιρός βοήθησε να κάνουμε μια καλή κούρσα». Ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Χρήστος Μπουντούλης του Α.Ο Κούρος Αίγινας με χρόνο 34.05, τρίτος στην τελική κατάταξη ο Βαγγέλης Μυλωνάς από τον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου με χρόνο 34.12.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η πρωταθλήτρια του τριάθλου και μεγάλων αποστάσεων Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 38.41. Η οποία μετά την λήξη και την παραλαβή του μεταλλίου της δήλωσε ότι «Ο καλός καιρός βοήθησε πολύ για να εξελιχθούν όλα καλά στη διαδρομή. Ήταν για μένα ένας ακόμη αγώνας προετοιμασίας πριν τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό», στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ζωή – Ανίτα Ανδρικοπουλου από τον Γ.Σ. Ηλιουπολης με χρόνο 39.31 και στην τρίτη θέση η Μαρίνα Μανιαδάκη του Α.Ο. Λασιθίου με χρόνο 42.01
Λίγο αργότερα και αφού ενημερωνόμουν από τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού(σε όλη την διαδρομή υπήρχαν γιατροί και ασθενοφόρο και άρτια κάλυψη από τα μέλη της Ο.Ε), στις 10.45 ξεκίνησαν οι δρομείς που συμμετείχαν στον άλλον αγώνα των 5 χλμ.

Εδώ σαφέστατα υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή και συγκινήθηκα διπλά όταν είδα παιδιά και μέλη της ομάδας της καρδιάς μου του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ. Για την ιστορία την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Παπούλιας με χρόνο 16.58. Τερματίζοντας και λίγο μετά την βράβευση δήλωσε ότι: «Έτρεξα στην πόλη μου για να τιμήσω αυτή την πολύ ωραία διοργάνωση. Το επόμενο ραντεβού είναι στον αγώνα των 5 χλμ στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού». Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κώστας Βασιλάκης με χρόνο 17.44 ο οποίος ετοιμάζεται για τον κλειστό στίβο και την τρίτη θέση ο Κώστας Νικολάου με χρόνο 18.26

Απ'την άλλη στο γυναικείο φύλλο(που είχε εξίσου βροντερό παρων και ζήλο με το ανδρικό φύλλο)την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελένη Οικονόμου με χρόνο 22.06, δήλωνοντας ότι:«ο αγώνας ήταν εξαιρετικός. Η επόμενη κούρσα μου θα είναι στα 10 χλμ του Μαραθωνίου της Αθήνας», ενώ στην δεύτερη θέση αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Παππά με 22.10 και στην τρίτη η Κωνσταντίνα Κουρασάνη με 22.46.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 3ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, έτρεξε στις διαδρομές τόσο των 5 όσο και των 10 χλμ. Μετά μεταφέρθηκα στην οδό Μηδείας Μικάλης και συμμετείχα με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην διαδρομή των 2.5χλμ μαθητών των δημοτικών σχολείων, ΑμεΑ και μελών της Special Olympics Hellas.

Μετά είχα την τύχη και μεγάλη χαρά να παρακολουθήσω και να βοηθήσω στην απονομή των μεταλλίων, όπου στα πλαίσια του Nea Smirni Historic Run τιμήθηκε ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων στιχουργών, Λευτέρης Παπαδόπουλος, για την πολύτιμη προσφορά του στον σύγχρονο ελληνικό τραγούδι- πολιτισμό, την βράβευση των αθλητριών από το μπάσκετ κοφών, που πρόσφατα μας έκαναν περόφανους πέρνωντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά, οι Ολυμπιονίκες Φανή Χαλκιά και Βιργινία Κραβαριώτη, ο, Περικλής Ιακωβάκης που ήταν ο Captain της Νovasports Team, oι ηθοποιοί Στράτος Τζώρτζογλου, Μαρία Σολωμού, Πάνος Μουζουράκης καθώς και πολλές άλλες προσωπικότητες του αθλητικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Το κλίμα που επικρατούσε στην πλατεία ήταν μαγικό και εορταστικό, καθώς η διοργάνωση είχε φροντίσει να υπάρχουν πολλα stand χορηγών κ.α πολλών δρώμενων και συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι η γιορτή αυτή. Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα πολλούς φίλους και γνωστούς, όπως και ότι γνώρισα νέους φίλους...Αλλά.πρωτού κλείσω με τις καθιερωμένες δηλώσεις, για να ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 3oς Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη του Πανιώνιου ΓΣΣ, του Συλλόγου Αθλούμενων Φίλων του Άλσους (ΣΑΦΑΝΣ) και της Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού.


Σε μία σύντομη επικοινωνία που είχα με τον κ. Βαγγέλη Παπαποστόλου, τεχνικού διευθυντή του Αγώνα και μέλους της Ο.Ε. Μου επισήμανε τα εξής: Φέτος καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις 6.000 συμμετοχές, πράγμα που αποτελεί ρεκόρ και είναι σπουδαίο γεγονός για την πόλη μας και όχι μόνο, οι εθελοντές, η οργανωτική επιτροπή κατάφεραν να διοργανώσουν, μαζί με την υποστήριξη, της ψυχής της όλης διοργάνωσης κ.Βαγγέλη Χατζατουριάν, την Δημοτική αρχή, του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ και του ΣΕΓΑΣ, μια εξαιρετική και άρτια διοργάνωση...Συγχαρητήρια σε όλους, δίνουμε ραντεβού του χρόνου για μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση.

Ενώ Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, επισημαίνει ότι: Ο 3ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων και αυτό αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή. "Φέτος οι δρομείς που έτρεξαν μαζί μας άγγιξαν τους 6000 και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Οργανωτική Επιτροπή και για εμένα προσωπικά, γιατί πιστεύω ότι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν πλέον ότι ο Αγώνας Δρόμου της Νέας Σμύρνης διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και παρέχει ένα υψηλό επίπεδο διοργάνωσης, με σημαντικές παροχές. Το γεγονός αυτό μας δεσμεύει κάθε χρόνο να βάζουμε όλο και πιο ψηλά τον πήχη και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι."...

Θα ήθελα να κλείσω με την δήλωση μιας εξαιρετικής αθλήτριας που μας έκανε υπερήφανους, αφού φορώντας το Εθνόσημο ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, την χρυσή ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά, σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε στην πλατεία Αγίας Φωτεινής μου δήλωσε ότι: "Η Νέα Σμύρνη χρειάζεται κ.α τέτοιες δράσεις-πρωτοβουλίες, συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, θα είμαι πάντα δίπλα στην διοργάνωση, αλλά και σε άλλες τέτοιου είδους ενέργειες-δράσεις..."

Αυτά έζησα με μεγάλη χαρά και τιμή και δίνω και εγώ με την σειρά μου ραντεβού του χρόνου, διότι ο εθελοντισμός, ειδικά σε τέτοιες δράσεις δίνουν νόημα-ουσία στην ζωή...




Δεν υπάρχουν σχόλια