Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οι Πάνθηρες Ρόδου η πρώτη Ακαδημία στο δίκτυο σχολών του Πανιωνίου

Το σωματείο της Ρόδου έχει την τιμή να γίνεται το πρώτο πανελλαδικά που εντάσσει ο Πανιώνιος στο υπό δημιουργία δίκτυο των ακαδημιών του...

Το σωματείο της Ρόδου έχει την τιμή να γίνεται το πρώτο πανελλαδικά που εντάσσει ο Πανιώνιος στο υπό δημιουργία δίκτυο των ακαδημιών του. Η νέα συνεργασία παρουσιάστηκε στα ανακαινισμένα γραφεία του συλλόγου.

Αλήθεια, ποια άλλη ομάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για το ρόλο της ως του πλέον συνεπή και διαχρονικού τροφοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν όχι ο Πανιώνιος; Πόσοι και πόσοι σπουδαίοι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχουν βγει από τα σπλάχνα του «Ιστορικού»; Ποιος φίλαθλος, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης, δεν έχει απορήσει, νιώθοντας θαυμασμό και κρυφή ζήλεια, για την ικανότητα ενός συλλόγου που ουδέποτε διέθετε το πλεονέκτημα της οικονομικής ευρωστίας , να «συστήνει» κάθε χρόνο στο κοινό, νέους ικανότατους αθλητές και να… «καλοδέχεται» τη φυγή τους, μόνο και μόνο επειδή περιμένουν τη σειρά τους άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι;

Κάθε χρόνο, η ίδια ωραία ιστορία από τον «Ιστορικό» και είναι προφανώς μεγάλη τιμή και ευκαιρία για το νησί, που οι άνθρωποί του αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη «εκτός έδρας» βάση τους στη Ρόδο!

Οι Πάνθηρες είναι ο πρώτος σύλλογος πανελλαδικά που εντάσσεται επισήμως στο δίκτυο ακαδημιών της Νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ (ακολουθούν άλλοι τρεις) και η χθεσινή μέρα θα καταγραφεί στο «ημερολόγιό» τους ως ιστορική. Πέραν από την παρουσίαση της συνεργασίας τους με τον Πανιώνιο, οι Πάνθηρες εγκαινίασαν τα ανακαινισμένα, πανέμορφα και λειτουργικά γραφεία τους, επί της οδού Στεφάνου Καζούλη, παρουσία δεκάδων παιδιών, των γονέων τους και προσκεκλημένων από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Το πλάνο της συμπόρευσης με τον «Ιστορικό» παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο των Πανθήρων Ανδρέα Μπαρμπαγιάννη, από τους ιδρυτές και προπονητές της ακαδημίας Γιώργο Αγγελάκη και Νίκο Καρπαθάκη, από τον υπεύθυνο δικτύου ακαδημιών της ΠΑΕ Πανιώνιος Στέλιο Αποσπόρη, καθώς και από τον υπεύθυνο σκάουτινγκ των Νεοσμυρνιωτών, το «δικό μας» Αντώνη Μανίκα.

Ο Ανδρέας Μπαρμπαγιάννης

Για αλλαγή σελίδας στην ιστορία των Πανθήρων έκανε λόγο ο πρόεδρός τους Ανδρέας Μπαρμπαγιάννης. Όπως υπογράμμισε, το σωματείο του εγκαινιάζει τη συνεργασία του μ’ έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο, γεγονός που αποτελεί χαρά και τιμή. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Προτιμώ να μιλήσω με έργα. Ό, τι γίνεται, γίνεται για το καλό των παιδιών. Υπάρχει μεν το κοινό συμφέρον των δύο συλλόγων, όμως πάνω απ’ όλα βρίσκεται το καλό των παιδιών. Είμαι πεπεισμένος πως θα γίνει μία συνεργασία ουσίας και όχι για το θεαθήναι», υπογράμμισε ο κ. Μπαρμπαγιάννης, δηλώνοντας βέβαιος για τη δικαίωση της επιμονής του Γιώργου Αγγελάκη και του Νίκου Καρπαθάκη να εντάξουν τους Πάνθηρες στο δίκτυο ακαδημιών του «Ιστορικού».

Αιτιολογώντας την επιλογή των Πανθήρων, ο πρόεδρός τους περιέγραψε, προφανώς αυτονόητα, τον Πανιώνιο ως έναν σύλλογο που για χρόνια ολόκληρα και κατά παράδοση όχι μόνο δίνει ευκαιρίες και αναδεικνύει νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και τροφοδοτεί με αυτούς πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Στέλιος Αποσπόρης

Ως έναν πανέμορφο τόπο με ιστορία, πολιτισμό και ποδοσφαιρική παράδοση περιέγραψε τη Ρόδο ο υπεύθυνος του δικτύου ακαδημιών του Πανιωνίου. Όπως είπε, είχε την τύχη να τεθεί αντιμέτωπος, στα χρόνια που αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική, τις ομάδες της Ρόδου, που τον έκαναν να τρέφει για το ποδόσφαιρο του νησιού βαθιά εκτίμηση και συναισθήματα. Για τους ανθρώπους του Πανιωνίου, η επιλογή δεν ήταν δύσκολη. Οι Πάνθηρες φέρουν το όνομα των οργανωμένων του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, οπότε οι ιδιαίτεροι δεσμοί κατά κάποιον τρόπο… προϋπήρχαν.

Ο κ. Αποσπόρης υπενθύμισε πως ο Πανιώνιος έχει αποδείξει ιστορικά το μεγάλο ενδιαφέρον του για την ανίχνευση, την εξέλιξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και την προώθησή τους στην πρώτη ομάδα του, στάση που αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας του και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ο «Ιστορικός» θα έχει στο νησί ένα σημείο αναφοράς και φωνή. Ως στόχο έθεσε τη διαπαιδαγώγηση ποδοσφαιριστών που θα αγαπάνε το άθλημα, θα έχουν κατάρτιση και γερές βάσεις.

Οι άνθρωποι του Πανιωνίου θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των παιδιών σε όλες τις ηλικίες, θα προσφέρουν στους Πάνθηρες τεχνογνωσία χωρίς να περιορίζουν την ελευθερία κινήσεων των προπονητών τους, θα κάνουν συχνές επισκέψεις στο νησί και θα αξιολογούν την πρόοδο των νεαρών ποδοσφαιριστών, μέσα από τη συμμετοχή των τελευταίων σε προπονήσεις και τουρνουά στη Νέα Σμύρνη.

Ο Αντώνης Μανίκας

Ο υπεύθυνος σκάουτινγκ του «κυανέρυθρων» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο ροδίτικο κοινό. Στον ένα χρόνο που εργάστηκε, ως προπονητής, στη Ρόδο κέρδισε τη βαθιά εκτίμηση όσων τον γνώρισαν και την ίδια αγάπη συνεχίζει να εισπράττει σήμερα. Όπως ομολόγησε ο κ. Αποσπόρης, ο ρόλος του στην έναρξη συνεργασίας με τους Πάνθηρες ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικός.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Αντώνης Μανίκας εστίασε στη διαχρονικά αναπτυξιακή και εκ του αποτελέσματος, επιτυχημένη φιλοσοφία του Πανιωνίου, υπενθυμίζοντας πως γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ποδοσφαιρικές δυνατότητες του νησιού. Άλλωστε, τη χρονιά που εργάστηκε στη Ρόδο ως προπονητής εμπιστεύτηκε νέους σε ηλικία αθλητές και χθες έκανε λόγο για την ύπαρξη αξιόλογων ταλέντων στο νησί, που για κάποιους λόγους δεν αξιοποιούνται. Αυτά, λοιπόν, τα ταλέντα, θα επιχειρήσει να εντοπίσει και να αξιοποιήσει ο Πανιώνιος, μέσω των Πανθήρων.

πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια