Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Καμπανάκι για πολλούς...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια σας χαιρετώ. Κακή εμφάνιση, κακό κοουτσάρισμα, «κακός» διαιτητής και δίκαιη ισο...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια σας χαιρετώ. Κακή εμφάνιση, κακό κοουτσάρισμα, «κακός» διαιτητής και δίκαιη ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Πολλοί λένε και συμφωνώ (σε μεγάλο βαθμό…) μαζί τους ότι είναι καλό να έρχονται νωρίς οι «γκέλες» για να διορθωθεί η ομάδα στη συνέχεια. Μακάρι να γίνει αυτό. Εγώ τη Κυριακή το μεσημέρι (απαράδεκτη Superleague που έβαλε το ματς 4 το μεσημέρι με τέτοια ζέστη) είδα μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 45 λεπτά κάναμε μια μόλις φάση. Ναι ο Παναιτωλικός είχε στήσει ταμπούρι με μαζική άμυνα, αλλά εμείς δεν το ξέραμε; Δεν περιμένουμε ότι οι αντίπαλοι θα παίζουν κλειστά στη Νέα Σμύρνη; Το ξέρουμε. Όμως η ομάδα εμφανίστηκε πολύ κακή. Και ευτυχώς έμεινε στο 0-0.

*** Στο Β’ ημίχρονο μια προσωπική ενέργεια του Μασούντ, η μοναδική σωστή στα 94 λεπτά που κράτησε ο αγώνας, απέφερε το πέναλτι με το οποίο προηγηθήκαμε. Και αντί η αγωνιστική μας εικόνα να βελτιωθεί, ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος έφτασε στην ισοφάριση και παρά λίγο να πάρει και τη νίκη, αφού μετά το 1-1 πάλι ο Πανιώνιος δεν είχε ουσιαστικά κάποια ευκαιρία για γκολ. Ο αγώνας ανήκει πλέον στο παρελθόν όμως υπάρχουν κάποια σημεία που θεωρώ ότι πρέπει να επισημανθούν.

**** Κεφάλαιο Μασούντ. Μεγάλος παίκτης. Ηγέτης της ομάδας. Δεν χωρά η παραμικρή αμφισβήτηση. Όμως σε ορισμένα ματς, όπως της Κυριακής, είναι προκλητικά ατομιστής. Επι 94 λεπτά περιφερόταν στο γήπεδο, με μοναδική εξαίρεση τη φάση του πέναλτι. Πρέπει ο Μασούντ να καταλάβει ότι οι αντίπαλοι το «σημαδεύουν». Τον κλωτσάνε, τον προκαλούνε. Πολλοί διαιτητές, όπως ο κ. Σκουλάς, αφήνουν το σκληρό παιχνίδι πάνω στον Ιρανό. Γι’ αυτό και πρέπει ο Σοτζέι να προστατεύσει και τον εαυτό του και την ομάδα.

*** Κεφάλαιο Χατζησαφί. Μετά το ματς με την Γκόριτσα είχε ρωτήσει τον κ. Γρηγορίου: «Δεν είναι πολυτέλεια για τον Πανιώνιο να παίζει αριστερό μπακ ο Χατζησαφί;». Είχα πάρει απάντηση ότι ναι είναι πολυτέλεια αλλά είναι μια θέση που παίζει συχνά. Λοιπόν στο αργό ελληνικό πρωτάθλημα ο Χατζησαφί μπορεί αν έβγαινε και πρώτος σκόρερ ως αριστερό χαφ. Από τη στιγμή που έχουμε έναν πολύ καλό αριστεροπόδαρο αμυντικό, τον Γιώργο Σαραμαντά, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ο έτερος Ιρανός να μην προωθηθεί στη μεσαία γραμμή.

***Κεφάλαιο στόπερ. Η αποχώρηση του Σπύρου Ρισβάνη καλύφθηκε από τον Γιαγιά Μπανανά. Μέχρι στιγμής ο Αφρικανός στόπερ δείχνει αξιόπιστος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Ζερόμ Γκιοατά. Ο νεαρός που είναι πολύ καλός ως δεξιο μπακ, τις περισσότερες φορές είναι πηγή κινδύνων όταν αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας όπως τη Κυριακή όπου φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για το γκολ του Παναιτωλικού καθώς έχασε τον αντίπαλο του μετά από σέντρα που υποτίθεται ότι ήλεγχε. Άλλη μια απορία λοιπόν. Γιατί ο Σταυρόπουλος «εξαφανίστηκε»; Μπήκε στο ματς με τη Μακάμπι και έκανε εξαιρετικό ματς. Ποιος ο λόγος που δεν ήταν βασικός στο ματς με τη Κέρκυρα; Πόσο «χειρότερος» θα ήταν από τον κυριακάτικο Γκιοατά;

*** Κεφάλαιο κοουτσάρισμα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν ήταν σε καλή μέρα τη Κυριακή. Ο κόουτς που είχε ετοιμάσει και στήσει εξαιρετικά την ομάδα στα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, στο ματς με τον Παναιτωλικό δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο αμυντικό τείχος του Χάβου, άργησε να κάνει τις αλλαγές, αλλά και όταν τις έκανε ήταν λανθασμένες καθώς μεταξύ άλλων έστειλε τον Χατζησαφί να παίξει… δεξί χαφ! Προφανώς και ο προπονητής, όπως και οι παίκτες, δικαιούνται μια «κακή» μέρα, ένα «άτυχο» ματς. Εξάλλου όπως έλεγε πέρυσι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχουν και οι αντίπαλοι… Το ματς της Κυριακής ήταν ένα «καλό» καμπανάκι για όλους στην ομάδα. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Εύχομαι η ομάδα να διορθώσει γρήγορα τα λάθη της γιατί έχει αποδείξει ότι και φέτος μπορεί να είναι ανταγωνιστική…

*** Σιδεροκέφαλος Λευτέρη Αστρά. Εχεις τη τιμή και τη τύχη να φοράς τη φανέλα της ιστορικότερης ομάδας του Ελληνισμού. Μαζί με την σκληρή, καθημερινή προπόνηση, ρίξε μια ματιά και στην ιστορία. Μάθε για τον Πεντζαρόπουλο, τον Βαλλιάνο, τον Σαραλιώτη, τον Κουρκουβέλα, Κάκαρη, τον Μανίκα, τον Στρακόσια, τον, Ντρόμπνι, τον Μάχο. Γιατί ο Ιστορικός έχει μεγάλη σχολή και στους τερματοφύλακες.

*** Η προσπάθεια για την συγκρότηση ΚΑΕ συνεχίζεται. Ελπίζω οι οικονομικά επιφανείς Πανιώνιοι να συμβάλλουν και έτσι ο Ιστορικός να αγωνιστεί στη φυσική του θέση, την Α1 κατηγορία!

Υ.Γ. Η Cosmote TV ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Θωμά Μαύρου και η συνάδελφος Μαρία Λούκα μου έκανε την τιμή να μιλήσω για τον μεγάλο αυτό ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον Πανιώνιο. Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Θωμά Μαύρου, στην οποία ο Πανιώνιος κατέχει μεγάλο και σημαντικό κομμάτι. Στη παρουσίαση του βιβλίου ο Θωμάς είπε για τον Ιστορικό: «Είναι ευλογημένη ομάδα ο Πανιώνιος, έχει βγάλει τεράστιους παίκτες. Τεράστια τα ονόματα. Μπράβο που παίζει με ελληνόπουλα, μακριά από τη λαίλαπα των ξένων παικτών. Ο Πανιώνιος ανήκει από την 1η ως την 5η θέση. Είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Είναι η ομάδα που με ανέδειξε. Που με δέχθηκε πίσω και έκλεισα εκεί την καριέρα μου. Είναι γραμμένη στην καρδιά μου και δεν θα σβήσει ποτέ». Γιατί εμείς ξέρουμε να αγαπάμε, ξέρουμε να τιμούμε, ξέρουμε να συγχωρούμε. Γι’ αυτό και δεν ξεχνάμε…

*** Σας χαιρετώ. Πάντα στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια